Qualcomm lyttää kilpailijansa Guitar Hero -henkisellä videolla

12
Matti Robinson

Qualcomm lyttää kilpailijansa Guitar Hero -henkisellä videolla
Qualcomm on julkaissut YouTubessa videon, jolla se esittelee Snapdragon-prosessoreidensa tehokkuutta visualisoiden sitä Guitar Hero -henkisesti.

Vastaaottavana osapuolena on kilpailija, jonka väritys muistuttaa erehdyttävästi piirivalmistaja MediaTekin väritystä. MediaTek saakin kuulla kunniansa tehottomista piireistään.

Qualcomm mainostaa kuinka valtaosa sovelluksista käyttää vain muutamaa ydintä, eikä siten MediaTekin hitaammista kahdeksasta ytimestä ole voittajaksi. Qualcomm muistuttaa videolla myös, että sen "bändi" koostuu paljon muustakin kuin suorittimesta. Hinnasta tosin ei syystä tai toisesta puhuta mitään.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Samsung Galaxy A23 5G – hinta laskenut -34%

Samsung Galaxy A23 5G
129 € DNA
149 € Power
197 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 196 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentit (12)

arcanix
arcanix

1

"Hinnasta tosin ei syystä tai toisesta puhuta mitään. "

Video on selkeästi kuluttajille suunnattu, joille piirin hinta on suhteellisen triviaali.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jepajuudas (vahvistamaton)

2

Ööö eikös miljoona corea pitänyt just olla se juttu mistä Android teinit aina selittää? Feeling confused.

Vastaa
JoniS
JoniS

6

@5

Sepä se, porukka haukkuu sitä lagiseksi sen takia kun kokeillut Samsungin touchwiz kuraa taikka jotain 2.x.x versiota 100e halpaluurissa...noh samapa tuo, eipä se itseltä ole pois.

Vastaa
R3DgRu
R3DgRu

7

@6 Juurikin näin. :) Lisäksi on muistettava, että miten paljon Androidissa on kaikkia toimintoja yms, eli tietenkin se on raskaampi kuin wp tai ios. Vähän kuin vertaisi pasianssia ja crysis kolmosta. Crysis on paljon vaativampi, senhän älyää tyhmäkin. Siksi mielestäni eri alustojen lagisuuden vertailu on pöljää, kunnes on vähintään kaksi riittävän samanlaista käyttistä.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

9

@6 Android on asiaan vihkiytymättömälle sama kuin TouchWiz, Sense, Motoblur, yms; koska puhelinvalmistajat pääsääntöisesti lykkäävät niitä puhelimiinsa ja siksi niiden vaikutus ko. käyttöjärjestelmän käyttökokemukseen ei ole yhdentekevää. Asia olisi eri, jos puhuttaisiin eri käyttöjärjestelmien eroista jollain teoreettisella tasolla, jossa raudalla ja valmistajan, tai jopa Googlen lisäämällä bloatwarella ei olisi merkitystä.

@7 Se että puhelimessa on paljon toimintoja, ei varsinaisesti ole hyväksyttävä syy nykimiselle. Käyttöjärjestelmässä on jotain vikaa, jos pelkkä toimintojen määrä ajaa sen polvilleen. Androidissahan on suhteellisen hyvä muistinhallinta, joten paljouden ei edes pitäisi olla se perimäinen syy tahmaamiseen.

Vastaa
R3DgRu
R3DgRu

10

@9 Ehkä, mutta edelleenkin se vanilla joka löytyy mm. Nexuksista on sulavin.
Toiminnot oli ehkä väärä sana. Tarkoitin yleensäkin kakkia graafisia elementtejä kuten widgetit yms.

Vastaa
JoniS
JoniS

11

"@6 Android on asiaan vihkiytymättömälle sama kuin TouchWiz, Sense, Motoblur, yms; koska puhelinvalmistajat pääsääntöisesti lykkäävät niitä puhelimiinsa ja siksi niiden vaikutus ko. käyttöjärjestelmän käyttökokemukseen ei ole yhdentekevää. Asia olisi eri, jos puhuttaisiin eri käyttöjärjestelmien eroista jollain teoreettisella tasolla, jossa raudalla ja valmistajan, tai jopa Googlen lisäämällä bloatwarella ei olisi merkitystä."

totta. peruskäyttäjälle asia on juuri noin.

"@7 Se että puhelimessa on paljon toimintoja, ei varsinaisesti ole hyväksyttävä syy nykimiselle. Käyttöjärjestelmässä on jotain vikaa, jos pelkkä toimintojen määrä ajaa sen polvilleen. Androidissahan on suhteellisen hyvä muistinhallinta, joten paljouden ei edes pitäisi olla se perimäinen syy tahmaamiseen."

totta tämäkin, mutta kaikki ihmeellinen häntiminen häviää,kun on puhdas android, mikä viittaa vahvasti siihen että valmistajilla on vielä paljon tekemistä softapuolen kanssa.

jos vielä omaa pohdintaa perään niin se puhuu paskaa joka ei myönnä tietokoneen välillä miettivän hetken pidempään jotain toimenpidettä, kuin yleensä...eli eiköhän se ole hyväksyttävää myös mobiililaitteelta.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

12

@10 Ei ollut tarkoitus närppiä tuota toiminnot- sanan käyttöä =) En itsekkään juuri keksinyt parempaa vastinetta.

Edelleen, se että niitä toimintoja ja prosesseja on paljon, ei ole suurin syy tuolle tahmaamiselle. Nykimistä esim vanhemmalla raudalla pyörivän iOS:siin verratuna tulee siitä, että Android ja iOS handlaavat käyttöliittymän renderöinnin hieman eri tavalla. Siinä missä Android renderöi käyttöliittymän muutokset samalla prioriteetillä, kuin kaikki muutkin taustalla tapahtuvat prosessit, lyö iOS kaikki muut prosessit jäihin, jos käyttöliittymään tehdään muutoksia ja kunnes muutokset on saatu renderöityä. Jos nyt oikein muistan, niin myös WP priorisoi käyttöliittymän muiden prosessien edelle.

@11 Joo tämä XP:llä varustettu työkone fundeeraa tyhjän nettisivunkin avausta noin 10 sekuntia. Kaikki on niin suhteellista ja kiinni siitä mihin on tottunut.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.