Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Windows Phonen, Androidin ja iOS:n sovelluskaupat numeroina ja grafiikkana

4
Matti Vähäkainu

Windows Phonen, Androidin ja iOS:n sovelluskaupat numeroina ja grafiikkana
Mobiililaitteiden sovelluskehityksen testaamiseen erikoistunut StarDust on julkaissut mielenkiintoisen infografiikan kolmen suurimman mobiilialustan sovelluskaupasta.

Grafiikassa vertaillaan tietysti sovellusten määrää, mutta hyvin tarkasti myös esimerkiksi maksullisten ja maksuttomien suhdetta, versiopäivityksiä, "kuolleiden" sovellusten määrää, kehittäjien määriä sekä käyttäjien aktiivisuutta.
Applen App Store johtaa muun muassa kommenttien määrässä ja Androidin Play-kauppa päivittäisten päivitysten määrässä. Windows Phonen Marketplacen kehittäjillä on puolestaan keskimäärin eniten sovelluksia.

Suurennuslasin alle on asetettu Androidin sovelluskauppa ja sitä käyttävät älypuhelimet.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (4)

Joonas78 (vahvistamaton)

1

Kehittäjien kannattaa miettiä tarkempia markkina-alueita ja käyttöjärjestelmien osuuksien viimeaikaisia muutoksia miettiessään mobiilisovelluspanostuksiaan.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

2

Mielenkiintoista. Kiitos hyvästä uutisesta.
Mitä vanhempi alusta, sitä enemmän sielä on kommentteja. Muuten WP näyttää ihan hyvin rimpuilevan mukaan leikkiin. Työtä on edessä ja paljon...

Vastaa
Ehkäpä (vahvistamaton)

3

Joonas78: Tämä on puhtaasti spekulointia, mutta tulkkasin heti kommenttisi niin, että omistat Lumian ja toivot sovelluskehittäjien tekevän suomalaisia sovelluksia WP:lle, koska täällä on Nokian takia WP:llä suuri markkinaosuus.

Vastaa
jokojo
jokojo

4

En erottanut jutussa mitään mainintaa saastuneista appseista. Siinäkin kisassa Android voittaa. Jonkun uutisen mukaan noin 40 % sen sovelluskaupan appseista on saastuneita.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja