Testissä Samsung Galaxy S4 Active - vedenkestävä vaihtoehto

22
Sami Koivunen

Testissä Samsung Galaxy S4 Active - vedenkestävä vaihtoehto
Paperilla Samsung Galaxy S4 Active vaikuttaa suurimmalta osin parannellulta Galaxy S4 -puhelimelta: lippulaivapuhelimen kanssa käytännössä identtisten sisäisten osien lisäksi puhelin on vahvistettu kestämään aktiivisen käyttäjän vaatimuksia. Vastaako puhelin siihen asetettuja kovia odotuksia?

Samsung Galaxy S4 Activen suurimpana myyntivalttina on IP67-sertifikointi, joka kertoo laitteen olevan pölytiivis ja kestävän hetkellisen upotuksen veteen. Vastaavalla luokituksella valmistettuja puhelimia on kyllä tehty aiemminkin ja Samsungin mallistosta esimerkiksi Galaxy Xcover -puhelimet sisältävät saman IP67-luokituksen. Yhdessä Galaxy S4 Zoomin ja Galaxy S4 Minin kanssa julkaistu Galaxy S4 Active on kuitenkin Samsungin ensimmäinen todellinen kokeilu sisällyttää ulkokäyttöominaisuudet lippulaivatason puhelimeen.

Muilta valmistajilta esimerkiksi Suomessakin myytävä Sonyn Xperia Z sisältää IP57 -sertifikoinnin ja on S4 Activen tapaan premium-puhelin sisältäen muun muassa viiden tuuman Full HD -näytön. Arvostelussa tarkkailun kohteena ovat erityisesti puhelimen erot verrattuna Galaxy S4 -malliin ja laitteen sopivuus aktiiviselle käyttäjälle.
Tekniikka

Ulkomitat: 139.7 x 71.3 x 9.1 mm, paino 153 grammaa
Näyttö: Viiden tuuman Super TFT -näyttö Full HD -resoluutiolla, 441 ppi
Järjestelmäpiiri: Qualcomm APQ8064T Snapdragon 600
Muisti: Kaksi gigatavua RAM-muistia ja 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa
Käyttöjärjestelmä: Android 4.2.2
Akku: 2600 mAh
Kamera: Takana 8 megapikseliä LED-salamalla ja edessä 2 megapikseliä. Tuki 1080p-videokuvaukselle
Lisäksi: IP67-sertifikaatti, NFC, värivaihtoehtoina harmaa, sininen ja oranssi

Tekniikaltaan S4 Active on pitkälti sama puhelin kuin Galaxy S4 prosessorin, näytönohjaimen ja muistin ollessa vastaavat. Puhelin on saatavilla ainoastaan 16 gigatavun sisäisellä tallennustilalla, mutta tallennustilan määrä on laajennettavissa microSD-kortin avulla. Yhteyksiltään S4 Active tukee kaikkia viimeisimpiä tekniikoita, kuten Bluetooth 4.0, NFC ja LTE. Puhelin havaitsee lisäksi lähiverkot poikkeuksellisen laajalta alueelta. Laitetta voi käyttää myös kaukosäätimenä.

Näytön osalta S4 Active tyytyy TFT-ratkaisuun Galaxy S4:n käyttämän Super AMOLEDin sijaan. Tämä ei kuitenkaan näy käytännössä yhtään missään. S4 Activen näyttö on aivan varmasti markkinoiden tämänhetkistä parhaimmistoa ja ehdottomasti paras, joka on tullut omalla kohdalla vastaan. Katselukulmat ovat laajat ja näyttö on selvästi katseltavissa ulkona ja jopa veden alla. Näyttö on kirkas ja se korostuu Samsungin värikkäällä TouchWizillä. Näyttö sisältää myös mahdollisuuden suureen kosketusherkkyyteen, jolloin puhelimen käyttö onnistuu hansikkaat kädessä.

Ohjelmistoltaan Active vastaa täysin Galaxy S4 -mallia. Käyttöliittymänä on Samsungin oma TouchWiz, josta voi lukea tarkemmin esimerkiksi aiemmin julkaisemastamme Galaxy S4 -arvostelusta, mutta pääpiirteittäin TouchWizin voi sanoa olevan päällepäin tyylikäs ja asetuksiltaan erittäin monipuolinen. Käyttöliittymän asetusten täydellisen hallinnan oppimiskynnys on melko korkea, mutta sisältää tarvittavat säätöominaisuudet kokeneellekin käyttäjälle. Käyttöliittymä toimii myös sujuvasti ja testijakson aikana ei ollut kertaakaan havaittavissa merkittävää viivettä tai kaatuilua.


Valmiiksi asennetuista applikaatioista löytyy uutissovelluksia, albuminhallintasovellus, askelmittari, kauppasovelluksia, kalenteri, viestisovelluksia, muistiinpanosovellus, musiikkisovellus, käännössovellus, äänikomentosovellus ja laitteita yhdistäviä sovelluksia. Lisäksi Google tarjoaa kattavan valikoiman omia sovelluksiaan. Suurin osa Samsungin applikaatioista on käytännössä turhia tai korvattavissa paremmilla. Laitteen käyttöliittymän näyttöjä on rakennettu kattavasti valmiiksi jo puhelimen ensikäynnistyksellä.

Kovassa käytössä S4 Active lämpenee jonkin verran, mutta erityisen kuumana käyväksi puhelinta ei voi moittia. 2600 milliampeeritunnin akku kestää peruskäytöllä helposti kokonaisen päivän, vaikka viiden tuuman Full HD –näyttö syökin aktiivisesti käytettynä akkua nopeasti. On siis huomattava, että jos näyttöä aktiivisesti päällä katsellen esimerkiksi videoita, voi akku pettää ennen päivän päätöstä. Tämä muodostuu helposti todelliseksi ongelmaksi, sillä S4 Activen kookas ja kirkas näyttö soveltuu erinomaisesti esimerkiksi streaming-palveluiden katseluun.

Laitteen asetuksista löytyy mahdollisuus hallita puhelinta liikkeillä ja eleillä, kuten heiluttamalla kättä puhelimen etupuolelta löytyvän anturin yläpuolella. Ominaisuutta on kuitenkin vaikea saada aktivoitua ja sille on vaikea löytää mitään käytännön hyötyä.Muotoilu ja rakenne

Ulkomitoiltaan ja -näöltään S4 Activen voi sanoa eroavan jo merkittävästi Galaxy S4 -mallista. Laite on kasvanut kokoa joka suuntaan ja painoakin on yli 20 grammaa enemmän. Suurin ero selittyy Activen sisältä löytyvästä metallirungosta. Vaikka S4 Active on rakennettu kestämään kovempaa käyttöä, niin puhelin on silti ulkokuoreltaan tyylikäs, eikä näytä erityisen massiiviselta tai kömpelöltä.
Vedenpitävyys on aiheuttanut painikkeiden kohdalla uudelleensuunnittelua. Galaxy S4:n alareunasta löytyvät kosketuspainikkeet on korvattu fyysisillä painikkeilla, jotta laitteen käyttö onnistuisi sujuvasti veden alla. Painikkeiden pinnat on tehty karheiksi ja ne erottuvat poikkeuksellisen selvästi puhelimen yleisestä muotoilusta. Fyysisten painikkeiden toimivuus peruskäytössä on yllättävänkin sujuvaa ja allekirjoittaneen mielestä palaaminen omaan kosketuspainikkeilla toimivaan puhelimeen oli käyttömukavuutta ajatellen askel taaksepäin. Toisaalta mainitsemisen arvoista on sekin, että esimerkiksi äänensäätöpainikkeiden painaminen vahingossa puhelimen korostetussa painikemuotoilussa onnistuu helposti ja on toisinaan ärsyttävää.Puhelimen painikkeet sijaitsevat Samsungin Galaxy-puhelimista tutuilla paikoilla: äänensäätö on puhelimen vasemmalla reunalla, virtapainike oikealla, audioliitäntä yläreunassa ja latausliitäntä pohjalla. S4 Activen latausliitäntänä oleva microUSB on suojattu muovisella läpällä, joka on avattava aina puhelinta ladattaessa. Läpän avaaminen on melko vaivatonta, mutta kuitenkin ylimääräinen vaiva avoimeen ratkaisuun tottuneelle.Vedenpitävyystestin S4 Active kesti lupausten mukaisesti. Puhelimen näyttö näkyi veden alla kirkkaasti ja painikkeet toimivat kuten pitikin. Vedestä noston jälkeen puhelin on hyvä kuivata ennen käyttöä, sillä kosteus sekoittaa helposti kosketusnäytöllä tehtävät painallukset. Pienen kuivauksen jälkeen puhelin on kuitenkin jälleen uudenveroinen.
Kamera

S4 Activen takakameran megapikselimäärää on vähennetty selvästi Galaxy S4:n 13 megapikselistä kahdeksaan megapikseliin. Ulkokuvauksessa S4 Activen kamera toimii erinomaisesti, mutta vähäisessä valaistuksessa kuvat sisältävät jo selvästi kohinaa ja LED-salamassa ei ole kehumista. Sisätiloissa hyvälaatuiset kuvat vaativat tehokkaan valolähteen lähettyville. S4 Active sisältää 14 erilaista kuvaustilaa, joista yksi on luotu soveltumaan erityisesti vedenalaisten kuvien ottamiseen.Videokuvaus onnistuu puhelimella Full HD -resoluutiolla näyttäen 30 kuvaa sekunnissa. Videoiden laadussa ei ole valittamista ja kohinaa ei ole havaittavissa. 1080p:n videon tallentaminen onnistuu myös etukameralla. Kuvattujen videoiden toistaminen S4 Activen isokokoisella näytöllä näyttää upealta.Yhteenveto

S4 Active on lähes täydellinen puhelin käyttäjille, jotka vaativat puhelimeltaan viimeisintä huutoa olevien sisuskalujen lisäksi huipputason kestävyyttä ja erikoisominaisuutena vedenalaisen käytön. Vedenalaisen kuvauksen hintana on ainoastaan pieniä muutoksia puhelimen koossa, kuoressa, näytössä ja kamerassa.


Sonyn lippulaivatason spekseillä varusteltuun ja vedenkestävään Xperia Z –malliin verrattuna S4 Active tarjoaa paremman suorituskyvyn ja IP-luokituksen. Toisaalta Xperian muotoilu herättää varmasti useissa käyttäjissä enemmän kiinnostusta.

On oikeastaan vaikea keksiä mitään syytä hankkia Galaxy S4 –perusmallia, jos samalla (tai lähes samalla) hinnalla saa käytännössä saman laitteen ominaisuudet lisättynä veden- ja pölynkestävyydellä. Toisaalta jos veden- ja pölynkestävyydelle ei ole mitään tarvetta, niin perusmalli tarjoaa kyllä paremman kameran ja siromman ulkonäön. Tulevaisuudessa korkealla IP-luokituksella varusteltuja puhelimia nähdään varmasti enemmänkin.

+ IP67-sertifikaatti, joka tekee puhelimesta pölyn- ja vedenkestävän
+ Näyttö
+ Suorituskyky
+ Painikkeet
+ Vedenkestäväksi puhelimeksi elegantti ulkonäkö

- Ison näytön hallitseminen saattaa vaatia kahta kättä
- Akunkesto aktiivisessa käytössä
- MicroUSB:n suojaläppä
- Näyttö ei toimi kosteana

Samsung Galaxy S4 Active

Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Samsung Galaxy S4 Active

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -49%

Honor X7a
69 € DNA
136 € Bigbox
143 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 135 €

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -33%

Motorola Razr 40 Ultra
783 € CDON
1170 € Dustin Home
1179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 1160 €

Honor Magic5 Lite – hinta laskenut -30%

Honor Magic5 Lite
119 € Power
139 € DNA
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 169 €

Realme C30 – hinta laskenut -22%

Realme C30
78 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 98 €

Käyttäjien kokemukset ja kommentit (22)

Nseries
Nseries

1

Lumia luurien arvosteluissa lopussa mainitaan aina heikkoutena Windows Phonen yleiset puutteet, olisiko reilua mainita Android luurien arvostelun lopussa heikkoutena erittäin heikko tietoturva josta jopa USA:ssa on varoitettu. Sisältää viruksia!

Vastaa
FinPhenom
FinPhenom

2

Ei se android sisällä viruksia ellet asenna niitä siihen. Samoin voisi sanoa tietokone windowsista että sisältää viruksia...ja androidin tietoturva on huipputasoa, paitsi jos sinunlainen idiootti käyttää sitä ja asentaa sen täyteen p*****

Vastaa
perhana
perhana

3

Kun artikkelissa käytiin läpi ja kerrottiin tuosta vedenkestävyydestä, eikö olisi ollut syytä mainita myöskin se että samsung lupaa laitteen olevan vedenkestävä maksimissaan 1 metrin syvyydessä, ja jos laitteen sisälle onnistuu saamaan vettä, takuu korvaa puhelimen ainoastaan kerran, ja toinen vahinko meneekin sitten jo omaan piikkiin, eli jos veden alla kuvailee tai tämä "vedenpitävä" laite taskussa veneestä tippuu, on syytä käyttää hyvin tarkkaa syvyysmittaria.

Mutta kieltämättä, onhan tämä akvaarion omistajille hieno laite, kun voi ottaa veden alla akvaariokaloistaan kuvia, tai vaikkapa ottaa sieltä kalan perspektiivistä käsin kuvan omasta naamastaan akvaarion lasin toiselta puolen katsoen.

Vastaa
Kiedis
Kiedis

4

Kovaa on lukijoiden ruikutus, kun "väärää" merkkiä arvostelussa kehutaan. Nielkää "tappionne", Activea kehutaan täysin syystä. Laite on huipputasoa sisarmallinsa, S4:n tavoin.

Ja mitä tulee tietoturvaan, on jatkuva viruksilla trollaaminen käsittämätöntä idiotismia ja täynnä katkeruutta. Kerta Samsungin laitteet on USAn Pentagonin puolesta työntekijöilleen hyväksytty - S4 ja S4 Active mukaanlukien - on turha ruikuttaa androidin turvallisuudesta. Kannattaa muuten lukea läpi ne raportit, joista nämä trollaus-uutiset laaditaan, ja kenen julkaisemia raportit ovat. Suosittelen lämpimästi lukemaan myös sen lauseen, jossa ovat listattuina nämä "virusten" lataajamaat ja sovellusten lataustapa. Ainiin, sitähän ei saanut ääneen sanoa, etteivät trollaukset mene pilalle.

Vastaa
wipe2000
wipe2000

5

Itse perus-S4:ää mutten tätä testanneena voisin kuvitella yhtyväni korjoittajan sanoihin, että on aikea keksiä syytä ottaa tämän sijaan perus-S4. Sen verran kallis laite on kyseessä, että kosteudelta suojaaminen voi maksaa itsensä takaisin jo ensimmäisellä sadekelillä.

Vieköhän tuo näyttö enemmän sähköä kuin S4:n AMOLED? Vaikka kyllä siinäkin akku kävi äkkiä vähiin, jos yhtään enemmän leikki luurilla päivä mittaan. Milli lisää paksuutta ja akkuongelma olisi riittävästi ratkaistu isommalla akulla. Tuo USB-liittimen läppä on kyllä varmasti tosi ärsyttävä - luuri aivan huutaisi langatonta latausta. Ja fyysiset näppäimet ottaisin itsekin heti hipaisunäppäinten sijaan, jos saisi valita. Näyttää kyllä siltä, ettei tästäkään kovin hyvää otetta saa, lipsahtaako näitä paljonkin järven pohjalle, kun kuvausta veden alla on kuitenkin pakko kokeilla?

> Arvostelussa tarkkailun kohteena ovat erityisesti puhelimen
> erot verrattuna Galaxy S4 -malliin

Erot olisi voinut/voisi koota vierekkäin taulukkoon, jolloin ne olisi helppo hahmottaa.

> äänensäätöpainikkeiden painaminen vahingossa puhelimen
> korostetussa painikemuotoilussa onnistuu helposti ja on
> toisinaan ärsyttävää.

Se kyllä onnistuu turhan helposti perus-S4:ssäkin. Luuria, jossa iso, kosketusherkkä näyttö + painikkeet peittävät koko etuseinän ja kummallakin sivulla on nappeja, on oikeasti toisinaan hieman hankala käyttää aiheuttamatta virhepainalluksia napeilla tai näytöllä.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

6

@5
> Sen verran kallis laite on kyseessä, että kosteudelta suojaaminen voi maksaa itsensä takaisin jo ensimmäisellä sadekelillä

Jos haluat tuollaisen kosteussuojatun laitteen, osta sellainen, mutta ei kannata ihan älyttömillä perusteilla selitellä sen hankkimista.

Minä ja moni muu ovat viimeisten noin 20 vuoden aikana käyttäneet puhelinta jos toista sadekelissä ja kerrat kun puhelimelle on jotain pahaa tapahtunut ovat tasan pyöreä nolla. Kerran tosin vuorella Walesissa iPhone otti sen verran vettä sisäänsä, että tarvitsi muutaman tunnin kuivahdustauon, mutta ei siitäkään mitään pysyvämpää jäänyt.

Mutta toki näin Internetin aikakaudella on mahdollista että sinä asustat jossakin paikassa, jossa sataa aivan eri tavalla kuin normaalissa Euroopassa.

Vastaa
AhKeefas
AhKeefas

7

Saunan pesuhuoneessa vähän loiskahti vettä wanhan N95:n päälle.
Aika jännö retro-vihreä näytöstä tulikin.
Tilalla muistutuskellona on nyt sitten Galaxy S4 Active Urban Grey.
Aavistuksen potutti menetys,
mutta upouuden S4;n menetys se vasta riipoisikin.
Active = must!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
-----12 (vahvistamaton)

8

ei siinä androidissa ole viiruksia jos niitä svelluksia ei lataa.
mutta mitä hyötyä silloin on 500 000 sovelluksessa
nokian laitteissa on valmiina nokian sovelluksia.
silloinhan nokiassa olisi enemmän sovelluksia kuin androiissa.
tosin mitä hyötyä 500 000 sovelluksesta jos niistä lataa vain 100.
tosin onhan se hienoa että voi valita 100 sivusta sen itselle sopivan mallin. vähän niiku isossa supermarketissa jossa myydään vain valkoisia T-paitoja. kun käyt kaikki läpi varmasti löytyy hieno. paitsi jos niistä 95 prosenttia on rikki. lopuista 50 prosenttia väärän kokoisia. ja lopuista 80 prosenttia mallivikaisia. sitten jos menet kauppaan jossa on 75 neljöä tilaa
myydään vain laatua. sieltä 33 pros väärää mallia. mutta muuta onkin vähemmän. nykyään sielläkin alkaa olla täyttä. enkä puhu nyt iosista
iosisi on kuin suuri supermarketti jossa myydään yhtä tuotetta 2 eri mallina.

Vastaa
Hegetarium
Hegetarium

9

Tossa toisessa kappaleessa kirjoitetaan: "Samsung Galaxy S4:n suurimpana myyntivalttina on IP67-sertifikointi" Niin varmaan pitäisi puhua kyseisessä kohdassa nimenomaan Active mallista.

Vastaa
wipe2000
wipe2000

10

@6
Aika paljon noita puhelimia vaan takuuhuolloissa "käännytetään" takaisin, koska sisällä oleva kosteusilmaisin näyttää vettä päässeen sisään. Eli vaikkei sinulle, eikä kyllä minullekaan, ole toistaiseksi hiki tai sade yhtään puhelinta pilannut, pidän sitä silti sen suuruisena riskinä, että voisin maksaa 5 % lisää mielenrauhasta, jos laite ei sitten pelkää pientä vesitilkkaa.
Tämä nyt on tietysti ihan oma mielipide, ei mikään fakta, joten siitä voit olla vapaasti eri mieltä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Venttikymppi (vahvistamaton)

12

Menin tyhmä ja vaihdoin iPhone5:sen tuohon activeen 2 viikkoa sitten ja voin sanoa että on ikävä iPhonea. Ensimmäisen viikon akku kesti aktiivisessä käytössä 2 päivää,nyt kolmas viikko alkamassa ja akku kestää enään juuri työpäivän loppuun. Tuo latauksen usb-läppä todella ärsyttävä, kuten äänensäädin, jota painaa joka kerta vahingossa, tuonkin olisi voinut sijoittaa vaikka puhelimen päälle yläosaan. Äänenlaatu puhelun aikana on todella surkea, luuri täytyy olla juuri oikeassa kohdassa korvassa jotta ääni kuuluu selvästi, mikä on hauskaa sinäänsä että kun otat luurin pois korvalta niin ääni kuuluu paremmin vähän niinkuin kaijuttimesta, joten vieressä olevat ihmiset kuulevat ainakin puhelusi jos itse et. Sähköpostiohjelma on ihan susi (verrattuna iPhoneen) en ala tarkemmin erittelemään mutta ne jotka ovat mobiilisähköpostin aktiivikäyttäjiä ja käyttäneet kumpaakin, ymmärtävät kyllä. Tuo näyttö joka toimii katseen mukaan toimii kyllä ilman silmälaseja, mutta ei lasien kanssa. Että ei muuta kuin odottelemaan uutta iPhonen mallia, jos saisivat siinä akun kestämään. Käyttöliittymä activessa verrattuna iPhoneen, iPhone 10, active 2. Todella pettynyt olen ja juuri akun keston takia ostin ja sekin kesti vain ensimmäisen viikon.....

Vastaa
perhana
perhana

13

@13
Nii!! ihan tyhmää trollata Android käyttöjärjestelmän viruksista!! KOSKA syyhän on Googlen kun se ei voi/halua tehdä asialle mitään vaan päästää kaikki virukset läpi omassa sovelluskaupassaan!! eli ei ole Googlen vika! eiku ei ole Androidin vika!! eiku hetkinen, minkäs vika se nyt ei ollutkaan, ootas kun mietin uusiks eli nyt mä menin jo ihan sekasi!!.

..eli ei ole pelkästään Samsungin vika!!!

Vastaa
jarca
jarca

14

Englanninkielisiä arvosteluita lukiessa S4 Activen iskunkestoa on moitittu normi S4:sta huonommaksi. Erityisesti näyttö on ilmeisesti heikko. Activessahan on vain Gorilla Glass 2 kun taas perusmallissa GG3. Vähän auki on jäänyt, onko iskunkestoa moitittu juuri lasin takia.

Vastaa
wipe2000
wipe2000

15

@12: En tiedä, paljonko sinulla on Androideista kokemusta, mutta on aivan luonnollista, että iPhonea käyttäneenä jotkut asiat Androideissa ja toisen valmistajan luurissa tuntuvat hankalilta. Itse jos koitan käyttää vaimon i-luuria, sen logiikka on monesti aivan käsittämätön ja kankea, kunnes alkaa taas palata mieleen. Silti Applen nykymallit ovat toiminnallisuudessa jääneet mielestäni Androidin jalkoihin - saa nähdä millainen tulokas sitten tänään esitellään.

USB-läpän uskon tosiaan tuossa Sampassa ärsyttävän ja äänenvoimakkuusnapit ovat tosiaan monesti "tiellä" ainakin perus-S4:ssä. Katseen seuranta ei tosiaan toimi hyvin ja kannattaakin mielestäni kytkeä pois päältä. Akun kesto noissa on jonkinasteinen ongelma, mutta jonkin verran sen pitäisi parantua muutaman latauskerran jälkeen - ei huonontua. Asetuksilla voi saada pientä apua, kun sammuttelee turhia toimintoja ja himmentää hieman näyttöä. Mutta jos käytät laitetta muutaman viikon lisää, löydät siitä varmasti myös monia parannuksia iPhoneensi verrattuna.

Vastaa
AhKeefas
AhKeefas

16

Kapea bezel eli reunus vaikeuttaa käyttöä siten,
että kun kurottaa peukalolla, niin tyven nahka osuu näyttöön.
Seurauksena on tietysti tahaton kontakti ja valinta tms.
Asia korjaantuu hankkimalla edullinen silikonikuori,
joka korjaa paitsi kapean reunuksen,
niin myös volyyminappien tahattoman painamisen
ja jopa parantaa sitä iskunkestävyyttä.

Laite ei kestä ainoastaan hetken upotusta,
vaan pitkän lojumisen vedessä
eli artiukkeli oli tuolta osin *virheellinen*
(ja muutenkin huonoin täällä - valitan, muut ovat vaan niin hyviä)

Samoin teksti antaa ymmärtää koon kasvaneen aika paljon,
vaikka kyse on joistain miilimetrin kokoluokkaa olevista eroista
- mitä nyt pituus on kolme milliä enemmän.

Suosittelen Samsung Galaxy S4:ä (Sonyn Xperia -mallien lisäksi)
kosteisiin tiloihin ennemmin kuin mitään muuta laitetta.
On myös huomattava, että kaiken maailman boxit ja kortsut ovat paitsi rumia, niin myös hankaloittavat käyttöä.
Integroitu kosteussuojaus pitäisi olla EU-direktiivi
eli laitetta ei saisi myydä ilman IP 68 suojausta.
Tiedän että monet ovat pärjänneet ilmankin, mutta silti!

Viruksista sen verran, että kun käytöt virallista kauppa, niin pöpöjä ei tule minkään valmista älykännyyn.

Vastaa
AhKeefas
AhKeefas

17

Vielä tuosta Samsung Galaxy S4 Active Urban Grey:stäni

Huonoin puoli on vanhanaikaisuus verrattuna LG G2:en,
jossa on optinen kuvanvakain. Videot ovat surkeita ilman OIS:a!
iPhoneen sellaista ei saa ainakaan vuoteen. Romu mikä romu!

Lumioissa voi olla maailman paras iskunsuojaus (monoblock)
ja vieläpä OIS 92x ja 1000-sarjassa,
mutta taas kosteussuojaus on vain tavallinen (kuten LG G2:ssa)

"Täydellistä" älykännyä ei nyt vain saa!
Käyttis vois olla mun puolesta ihan mikä tahansa ego-systeemi,
kunhan on seuraavat ominaisuudet:

(1) Full HD-näyttö ja miracast tai WiDi tuki {esim S4(A)}
(2) OIS ja kameranappi {esim. LG G2 tai Lumia 1520}
(3) Vedenpitävyys {S4A tai Sony Xperia Z (Ultra)}

Katsotaanpa:
(A) S4 Active (omistan): vedenpitävä ja FullHD+miracast
mutta ei OIS:a eikä kameranappia
(B) Sony Xperia Z mallisto: vedenpitävä ja FullHD, miracast?
mutta ei OIS:a eikä kameranappia
(C) Lumia 1520 (ostan?): OIS ja kameranappi sekä FullHD, miracast?
mutta ei ole IP67
(D) LG G2: (voisin ehkä ostaa?): OIS ja kaiketi kameranappi
FUllHD, miracast?, mutta ei ole vedenpitävä
(X) iPhone 5S: EI OIS, EI FullHD, ei IP67, ei enää Jobsia :´-(

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kokemusta on (vahvistamaton)

18

Kyllä kokemusta on. Omistan SGS2-puhelimen, jossa vieläkin pari bugia, jotka ovatkin kyllä korjautumaan päin, mutta silti. Bugit ovat peräisin ouhelimen jokireissusta, jossa liukastuin veteen puhelin taskussa. Siinä meni pari päivää, kun laitetta kuivattiin, mutta se ei käynnistynyt. Toiset pari päivää, joiden jälkeen laite käynnistyi lukuisten bugien kanssa, ja niistä on kärsitty enemmän tai vähemmän tähän päivään asti.
-Olisi kyllä se Active kelvannut...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Älytön (vahvistamaton)

19

IOS laitteen(ipad3) ja lumia 800:n(WP7.5?) omistajana halusin vaihtaa "vanhan" lumia 800:n uuteen puhelimeen. Androidia hehkutettu niin paljon, ja erityisesti Galaxy S4:sta, joten päätin ostaa sen. Olen pettynyt -ja pahasti. Eipä kukaan ole maininnut miten hankalaa niinkin yksinkertainen kuten siirtää musiikkia Mac tietokoneelta android litteeseen. Lumia ja mac toimi mahtavasti yhteen, ehkä jopa paremmin kuin Windows kone Zune:lla varustettuna(joka jäänyt nurkkaan häpeämään macin tieltä). Olen jo N8:n ajoista ihmetellyt androidin älytöntä hehkuttamista, ja lopulta sorruin turhuuksien hehkutuksiin, kun kuulema 80% nyky puhelimista on android laitteita, joten kuvittelin sen olevan ainakin OK, jos se kerta on noin yleinen käyttis on. Google hoitanut puffauksen hyvin, mutta ainakin toi GS4 Active on kyllä tosi huono laite, tai ei ainakaan selkeä ja nopea käyttöinen. Ei ole itku tullut, mutta ei ole ollut kaukanakaan. Ikävä tullut Lumiaa kohtaan nopeesti. Noi sivut mitä saa hinkata oikealle ja vasemmalle ei lämmitä omaa mieltä yhtään käytössä. Lumian rulla ylös/alaspäin, eli liikkuvuus on paras ainakin omaan käteen ja mieleen. Kaikki mitä tarvitsen nykypuhelimelta tms" taskutieskarilta" on kamera, mikä nokiassa oikein mainio ja simppeli, musiikkisoitin, missä taas nokia Mix-radio ylivoimaisesti paras musiikin "nettiradio" tm soitin. Sillä voi siis valkata muutaman artistin perusteela, minkälaista musiikkia haluaa kuunnella. Se on ylivoimaisesti eniten minun ikävöimä sovellus, mikä puhelimessa on ollut, mitä androidiin ei saa. FB tai muut usein tarvittavat sovellukset ei yhtään parempia, ehkä erinäköisiä, mutta käytettävyys samaa luokkaa. Joskus luuulin hetken Lumia 800 vedenpitäväksi, tai siis pikemminkin roiskeenpitäväksi ja laitoin sen kaverille näyttääkseni vesihanan alle, samalla kun selitin että näytön pitäisi käyttäytyä kuin luonnossa kasvin lehti. Ei se koskaan mitää pahaaa aiheuttanut puhelimelle ja jälkikäteen kuulin, että sen ei olisi pitänyt edes olla vesitiivis.. En varma vieläkään, mutta paremmin se toimii edelleen, kuin toi GS4 active, joka jo naksuu yms, mutta kai se on sen ominaisuus tms. Nokia saanut turhaa huutia mielestäni(Harmittaa vaan että herrat pelasi Nokian matkapuhelimet jenkeille). Toki jos jollain aikaa tuhlata alikansioiden alikansioiden katselemiseen ja ihmettelemiseen androidissa, niin kiva niille. Mulla puhelin on puhelin ja viestitin, varustettuna mp3 soittimella, gps:llä ja kameralla, ja siihen lumia on ollut tähän asti paras. Nyt myynnissä/vaihdossa viikon käytetty GS4 Active.. IOS ihan kiva, mutta en halua 5 versiota, koska en halua luovuttaa sormenjälkiäni applelle ilmaiseksi. Korvausta vastaan ehkä. Sama homma googlelle.. En halua luovuttaa ilmaiseksi silmäni verkkokalvo id:tä, korvausta vastaan ehkä. Taidan palata vanhaan ja mukavaan Lumia 800 puhelimeen. Kaikki mitä tarvii on heti saatavilla, kuten kamera, mihin oma painike rungossa, mitä en tajunnut GS4 activesta puuttuvan. Pettynyt puhelimeen ja olisi pitänyt uskoa jälleen omaan mutu-tuntumaan androidista. Jolla puhelin kiinnostaa jotenkin(ehkä "suomalaisuuteensa perustuen), mutta sitä tutkin paremmin, ennen kuin ostan. Kalliiksi tuli android fanien hehkutukset..(android fanit manaa IOS/WP laitteista pitäviä trendi lahkolaisiksi..) En tiedä ketä tässä on lahkolaisia, mutta en ymmärrä mihin puhelin tarvitsee 8 prosessoria, kun se toimii mukavasti kahdellakin, -jopa yhdellä. Ei ole tainnut jotkut kaverit nähdä Vic:ciä, Comppu 64:sta tms laitteita, minkä tehot riitti aikanaan esim Nasalle hyvin noihin Voyagereihin, mitkä kadonnut kohta kumpikin meidän näköpiiristä, mutta laitteet toimii ja pelittää vieläkin.. Toinen Voyagereista(2) taitaa olla vielä meidän tuntemassa avaruudessa lähettelemässä vielä kai kuviakin?? Voyager 1 on kai jo turhan pitkällä siihen puuhaan, mutta hyvin pelaa muuten..

Vastaa
AhKeefas
AhKeefas

20

@20
Kameranapin puute on puute. OIS puute riipoo enemmän.
Näyttöjen erilainen rullaustapa on makuasia ja molemmat käy.
iPhone 5S sormenjäljen SAA pois käytöstä (ja vastaavat).
Pelaajat "tarvitsevat" 8 ydintä jne.
Minä esim. tarvitsen FullHD näytön saadakseni webin yms telkkaan
eli iso näyttö on toisinaan tarpeen ja siis FullHD ja Miracast.
Windows Phone on hieno monessa, varsinkin Nokia terästyksellä.

Vastaa

Kokemuksia tästä tuotteesta? Kommentteja arvostelusta? Kerro!

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.