Kokeilussa: Samsung Galaxy S4 Zoom

25
Valtteri Ahonen

Kokeilussa: Samsung Galaxy S4 Zoom
Samsung on ryhtynyt käyttämään entistä enemmän hyväkseen tunnettua Galaxy-nimeä, jonka jo lähes jokainen vastaantulija osaa yhdistää yhtiöön ja sen Android-laitteisiin. Nyt Galaxy S4:n myötä myös S4-liite on nähty yhä useamman laitteen nimessä, mikä voi johtaa sekaannuksiin, minkä lisäksi sen käyttö on usein ollut ainakin allekirjoittaneen mielestä harhaanjohtavaa. Hyvinä esimerkkeinä Galaxy S4 mini, jonka kuluttajat olettavat olevan vain pieni Galaxy S4, mutta todellisuudessa puhelimen tekniikka on jotain aivan muuta kuin lippulaivamallissa.

Toiseksi esimerkiksi käynee nyt testissä ollut Galaxy S4 Zoom (SM-C101), joka on Galaxy Cameran melko suora seuraaja, ja joka S4-nimestään huolimatta on myös melko kaukana varsinaisesta lippulaivalaitteesta. Puhelinvertailun testissä selvitettiin, kuinka paljon nimen mukana on periytynyt, ja mikä on muuttunut. Lisäksi punnitaan, onko laite lähempänä kameraa vai puhelinta, ja mitä tämä tarkoittaa käytännössä.

Videoarvostelu
Tekniset tiedot ja muotoilu

Järjestelmä: Android 4.2.2
Koko: 63,3 x 125,3 x 15,25 mm
Näyttö: 4.3" qHD Super AMOLED (540 x 960)
Suoritin: Dual-core 1.5 GHz Cortex-A9
Kamera: Takana 16 MP ja Xenon-salama, edessä 1,9 MP
Muisti: 1,5 GB RAM
Tallennus: 8 GB, laajennettavissa mikroSD-muistikortilla
Akku: 2330 mAh
Yhteydet: BT 4.0, WiFi a/b/g/n 2.4G/5GHz, NFCS4 Zoom on selkeästi pyöreämpilinjainen kuin edeltäjänsä, mutta myös kolmanneksen kevyempi. Puhelimena käytettäessä optiikka tulee jonkin verran tielle, mutta tietyllä otteella laitteesta saa yhdelläkin kädellä kiinni jokseenkin mukavasti ilman että tuntee samalla rikkovansa linssiä. Jos piti Nokian Lumia 1020:n takana olevaa möykkyä ongelmallisen kokoisena, niin S4 Zoomista ei kannata puhua enää edes samassa lauseessa. Optiikka käytännössä tuplaa laitteen paksuuden sen kohdalta katsottuna, mikä tekee aika paljon, kun kyseessä ei ole muutenkaan puhelimeksi siro laite. Kompromisseja on tehty selkeästi enemmän älypuhelimen muotoilussa kuin tekniikassa tai kameraominaisuuksissa.

Laitteen reunassa on monista kameroista tuttu kohouma, jonka pitäisi taata tukeva ote kuvattaessa, mutta se taas tuntuu liian pieneltä siihen tarkoitukseen. Melkein sen olisi mieluummin jättänyt pois, jolloin laitteen sujauttaminen taskuun olisi helpottunut huomattavasti. Toisaalta sitä olisi ollut vara kasvattaa pari milliä, jolloin se olisi ollut samalla tasolla kuin optiikka suljettuna. Vaikea sanoa, riittäisikö se tukevamman otteen saamiseksi vai ei.
Paksuuden ansiosta Samsung on saanut kuitenkin laitteeseen pakattua paljon, eikä optista zoomia voi odottaakaan piilotettavan alle sentin paksuiseen laitteeseen vastaavalla tavalla. Jos laitetta ei yritäkään ajatella perinteisenä puhelimena, niin sen ulkomuoto saa heti positiivisemman hehkun. Ulkomuodosta välittämättä testasimme laitetta arkikäytössä puhelimena, sillä sellaisena sitä markkinoidaan, ja voihan sillä soittaakin.

Kamera ja –ohjelmisto

Itse kamerasovellus muistuttaa vahvasti Galaxy Cameran vastaavaa. Kontrollit ovat samankaltaiset ja Samsungin ja Androidin tyyliin hyvin moninaiset, käyttöliittymä on ahdettu ehkä liiankin täyteen. Valmiita kuvaustiloja on joka lähtöön (25 kappaletta, muun muassa "Aamu", "Ruoka" ja "Siluetti"). Puhelin osaa myös ehdottaa sopivaa kuvaustilaa kysyttäessä. Ruudunpäivityksessä oli jonkin verran tökkimistä kameratilassa.Manuaalisäädöt ovat todella monipuoliset ja kuten kehutussa Lumia 1020:ssakin, säätöjen tulokset näkee heti ruudulta, ennen kuvan ottamista. Tämä helpottaa oikeiden asetusten hakemista ja myös madaltaa selkeästi kynnystä pelata manuaalisäätöjen kanssa. Mikäli hermo menee, niin automaatti toimii myös hyvin.

Hämärässä (tai lähes pimeässä) S4 Zoom toimii erinomaisesti. Verrokkina esimerkkikuvissa oli tällä kertaa Lumia 800, pari vuotta vanha Nokia (josta tietysti puuttuvat yhtiön uusimmat kikat). Zoom osoittautui todella valovoimaiseksi ja kohinaa esiintyi todella hämärissäkin kuvissa yllättävän vähän.

Nimensä mukaisesti S4 Zoom on varustettu vaikuttavalla 10x optisella zoomilla. Sen ohjaus on toteutettu optiikkaa ympäröivällä renkaalla, jota pyöritetään. Rinkulazoom ei ole äkkiseltään aivan niin helppokäyttöinen kuin perinteisemmin ohjattu pokkarizoom (jollainen Galaxy Camerasta löytyi), varsinkin kun se ei ole portaaton. Mieluummin rinkulalla oltaisiin voitu mahdollistaa vaikkapa manuaalitarkennus. Onneksi zoomia voi säätää myös kosketusnäytöltä.
Käyttipä zoomia sitten miten tahansa, niin sen hyödyt ovat kyllä kiistattomat. Itse olin juuri hiljattain parin viikon ulkomaanmatkalla vain kännykkäkameran kera, ja monen nähtävyyden luona jouduin harmittelemaan zoomin puuttumista. 10x suurennus on jo todella tuntuva helpotus arjen rajaustarpeisiin ja 16 megapikseliä optisen kuvanvakaimen kera tallentavat yksityiskohdat erinomaisesti.

Puhelimen asetuksista on mahdollista valita "Käynnistä kamera" –vaihtoehto, jolloin laitetta käynnistäessä avataan kamerasovellus kotinäytön sijasta. Luulin ensin, että tämä olisi tarkoittanut kameran aukeamista aina kun lukitusnäytön avaa valitulla eleellä, mutta asetus koskikin vain sitä kun kokonaan sammutettu laite käynnistetään. Jatkuvasti oletuksena käynnistyvä kamera olisi ollut paljon kuvaavalle käytännöllinen vaihtoehto, sillä kameran käynnistäminen käy nyt hitaammin kuin monissa kilpailijoiden laitteissa.

Testikuvia ja -video

Esimerkkikuvissa on käytetty verrokkina Nokian pari vuotta vanhaa Lumia 800. Muutamasta Samsungin kuvasta on tarjolla myös 100 % rajaus. Kameroiden tuottamat kuvat ovat hyvin erilaisia, ja varsinkin värintoistossa on selkeitä linjaeroja. Samsungin tuotokset vaikuttavat paikoin ylikirkkailta ja -saturoiduilta, mutta ovat toisaalta eloisampia. Hämärässä S4 Zoom suoritui paljon verrokkia paremmin.

Ylimpänä S4 Zoomin tuotos , keskellä 100 % rajaus siitä ja alimpana Lumia 800 verrokkikuva. S4 Zoomin värit ovat selkeästi kylläisemmät.
Tästä Zoomin alkuperäiseen ruusunmarjakuvaan.

Tässä vertailussa on selkeästi nähtävissä, kuinka Samsungin kamera hyötyy suurista sisuskaluista.Ylhäällä S4 Zoom, alhaalla Lumia 800.Tämä on otettu Zoomilla täsmälleen samalta paikalta kuin edelliset kukkakuvat, mutta tällä kertaa täydellä zoomilla. Alempana 100 % rajaus.Vielä yksi osoitus optisen zoomin hyödyistä. Ylhäältä alas järjestyksessä ensin S4 Zoomin kuva normaalisti, sitten Nokian kuva, sitten Samsungin kuva täydellä zoomilla ja lopuksi rajaus edellisestä kuvasta.
Tässä linkkien takana myös sekä S4 Zoomin että Lumia 800:n alkuperäiset kuvat edellisestä vertailusta tarkempaa katselua varten.

Alla oleva video on kuvattu parhaalla mahdollisella kuvanlaadulla.Kamera puhelimena

Pakko myöntää, että tuttavilta tuli hieman oudoksuvia katseita, kun puhelin soi vieraillessa ja nostin kameran korvalle. Optiikka tulee kädessä pitäessä jonkin verran tielle, mutta sopivan otteen löydyttyä laitteen käyttö yhdelläkin kädellä on melko luontevaa. Näytön 4,3" kokokin on aika sopiva yhdelle kädelle, mikä onkin tärkeää, kun laitetta ei ole mahdollista pidellä aivan miten sattuu.

Soitellessa, viestejä kirjoittaessa ja nettiä selaillessa laitteen omituisuus unohtuu nopeasti, eikä muodosta ole harmia. Hieman sinisilmäisesti ajateltuna ulos törröttävä optiikka jopa tukee otetta puhelimesta, eikä se pääse herkästi tippumaan. S4 Zoom ei ole puhelimiksi keveä kannatella, mutta jos ei sitä jaksa ilmassa pitää, niin voi lämpimästi suositella punttisalitreenin aloittamista – kynnyskysymykseksi painon ei pitäisi muodostua.Samsungin uusin Touchwiz on lähes miellyttävä ja toimii useimmiten sulavasti. Välillä inhottaa Androidin tapa keskittää kontrolleja näytön yläreunaan, kun alareunassa ne olisivat helpommin peukalon ulottuvilla, mutta tämä saattaa olla myös tottumiskysymys. Testin loppupuolella alkoi myös esiintyä lyhytkestoisia hidastelukohtauksia, mutta yleensä laite tokeentui kun sille antoi kymmenen sekuntia aikaa mietiskellä asioita.


Zoomauksen lisäksi pyöritettävää rengasta voi käyttää myös pikanäppäimenä. Sen takaa löytyvät muun muassa galleria, sekä kameran eri toimintojen pikakäynnistys. Valinta toimii hieman ärhäkästi, eikä oikeaan kuvakkeeseen osuminen ole ensin kovin helppoa. Silti hyvä, että valitsinta on edes yritetty hyödyntää.Akku kestää valmiustilassa hyvin, kohtuullisella tai pienellä käytöllä kaksikin päivää. Kuvia napsimalla akun saa kulumaan hyvinkin päivässä, ja rajummalla käytöllä ennen työpäivän loppumista, mutta tässä suhteessa S4 Zoom ei eroa muista keskivertoälypuhelimista.

Ohjelmistopuolella S4 Zoom on kameraa lukuun ottamatta yllätyksetöntä Androidia. Pienenä tärppinä voi huomauttaa, että silloin tällöin mediahuomiota syystä tai toisesta saavaa FM-radiota ei laitteesta löydy. Samsungin omat tutut sovellukset löytyvät valmiiksi asennettuina. Näitä ovat esimerkiski S Memo, S Translator ja S Voice. Halutessaan sovellukset saa piilotettua listalta, mutta poistettua niitä ei saa, eli jonkin verran tilaa ne laitteesta kahmivat. Vähänkään suuremman muistikortin kanssa tämä tuskin kuitenkaan muodostuu varsinaisesti ongelmaksi.

Tuomio

Resoluution olisi toivonut S4-nimityksen myötä olevan suurempi, mutta oikeasti kun näyttöä katsoo, niin ei sitä voi huonoksi sanoa. Myös kirkkaassa valossa S4 Zoom suoriutui kohtuullisesti, vaikkakin aina parannettavaa on.Puhelimena pidettäessä laitteen ehdottomasti suurin miinus on sen koko. Laite on painavampi ja paksumpi kuin kilpailijat, eikä ulos työntyvää kameraosaa voi kutsua hienostuneeksi. Ominaisuuksiensa puolesta S4 Zoom tarjoaa kuitenkin jotain, mitä muissa puhelimissa ei olla nähty, eikä varmaan tulla hetkeen näkemäänkään. 10 kertainen zoom on yllättävän käytännöllinen apu monenlaisissa kuvaustilanteissa, ja etenkin videota kuvatessa.


Pientä hidastelua lukuun ottamatta S4 Zoom on toimiva puhelin. Laitteen hinta on Suomessa tätä kirjoittaessa jonkin verran 500 euron päälle – pelkän suorittimen ja näytön kantilta laite on ehkä vähän ylihinnoiteltu, mutta puhelinten sarjassa ainutlaatuiset kameraominaisuudet oikeuttavat premiumhinnan. S4 Zoom on Samsungilta yllättävän onnistunut veto, mutta kaipaisi vielä kutistamista, yksityiskohtien hiomista ja raudan päivittämistä päätyäkseen useampiin taskuihin. Nyt laite jäänee hyvin pienen marginaalin hankinnaksi ainakin ykköspuhelimen roolissa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Samsung Galaxy S4 Zoom

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -42%

Honor X7a
69 € DNA
141 € BIGBOX.FI
229 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto E14 – hinta laskenut -34%

Motorola Moto E14
79 € Gigantti
79 € Power
119 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy A14 (4G) – hinta laskenut -33%

Samsung Galaxy A14 (4G)
89 € Power
132 € BIGBOX.FI
153 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 132 €

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -23%

Motorola Moto G24
114 € BIGBOX.FI
142 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 146 €

Käyttäjien kokemukset ja kommentit (25)

Anonyymi käyttäjä
SamppaS @ (vahvistamaton)

1

Laitteen reunassa on monista kameroista tuttu kohouma, jonka pitäisi taata tukeva ote kuvattaessa, mutta se taas tuntuu liian pieneltä siihen tarkoitukseen. Melkein sen olisi mieluummin jättänyt pois, jolloin laitteen sujauttaminen taskuun olisi helpottunut huomattavasti. Toisaalta sitä olisi ollut vara kasvattaa pari milliä, jolloin se olisi ollut samalla tasolla kuin optiikka suljettuna.

Olen ihan samaa mieltä,eli... Laitteen reunassa on monista kameroista tuttu kohouma, jonka pitäisi taata tukeva ote kuvattaessa, mutta se taas tuntuu liian pieneltä siihen tarkoitukseen.Toisaalta sitä olisi ollut vara kasvattaa pari milliä, jolloin se olisi ollut samalla tasolla kuin optiikka suljettuna!.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SamppaS @ (vahvistamaton)

2

Hämäräkuvaus-vertailussa on selkeästi nähtävissä,kuinka Samsungin kamera hyötyy suurista sisuskaluista!.

Vastaa
perhana
perhana

3

No onneksi sentään valittu edes suunnilleen tasavertainen vertailulaite, eli vanha Lumia 800...
Mutta silti optista zoomia ja hämäräkuvaa lukuunottamatta noissa vertailukuvissa L800:n kuvat on kyllä hivenen tarkempia, ladatkaapa vaikka nuo viimeiset vertailukuvat koneelle ja zoomatkaa siihen mini mega - mainoskylttiin, tai "talo / hoppi" kyltteihin kuvan vasemmassa laidassa.

Vastaa
djtob
djtob

4

Kammottavan jättimäinen Quasimodon robokyttyrä kyseessä ja naurettavaa vertailla Lumia 800:een.

Parempi kohde olisi ollut vertailla Lumia 920:een, koska Samsung halusi kiirehtiä juuri sen takia ja sitten tuli töpättyä, kun tulikin Lumia 1020 ja tarjoaa entistä paremmat kuvaustapoja. Jo vasta vähän aikaa sitten tyrmättiin Galaxy Zoomin lähes 100-0.

En ikinä menisi ostamaan tuollaista luuria ja jokaiset luulisivat, että minulla seisoo aina vasemmassa housun lahkeessa.

Vastaa
XB700
XB700

5

Henkilö kohtaisesti tykkään s4 Zoom ulkonäöstä. Kunhan hinta laskee vois ostaa 2 puhelimeksi. Ja uskoisin että päivityksellä pääsisi tietyistä ongelmista eroon/parantaisi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jsjdkd (vahvistamaton)

8

Liian painava. Liian paksu.

Näin sanottaisiin, jos tuo iljetys olisi Nokian valmistama.

Onhan tuo aivan karmea vehje, kaikkea sitä tehdäänkin.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

9

Annan jutulle palautetta:
1) Miksei puhelimen painoa ole mainittu? Tämänkin sivuston pitäjät ovat kyllä muistaneet kehua Lumia 920:stä painavaksi, tankiksi ja ties miksi. Mutta nyt ei sitten edes mainita painoa! Sanotaan vain "kolmanneksen kevyempi kuin edeltäjänsä", ikään kuin paino olisi siis positiivinen asia.

2) Valokuvien verrokkina yleensäkin KAKSI vuotta vanha puhelin! Ja sitten vielä vanha Lumia. Halutaanko nyt vihjata suuntaan "parempi kuin Lumiat"? Ja vieläpä on arvosteltu hämäräkuvausta. Vähintään silloin pitäisi olla verrokkina Nokialta WP8-malli ja mieluusti PureView-malli. Ensimmäisessä hämäräkuvassa väitän jo Lumia 520:sen pystyvän samaan pienellä kuvakoolla eli kännykän ruudulla.

Kaiken kaikkiaan tuli maku aika vahvoista värilaseista jutun tekijän päässä! Siitä todella iso miinus toimitukselle!!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
MaksettuMainos (vahvistamaton)

11

@2

Samsung on tämän sivuston sponsori, joten kiusalliset asiat kuten puhelimen paino jätettiin mainitsematta.

Samsung maksaa 2-3 kertaa vuodessa tämän sivuston bloggaajan matkan Eurooppaan tai Yhdysvaltoihin tilaisuuteen, jossa Samsung julkistaa uusia tuotteita.

Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat. Jotta maksettuja matkoja ja kestitystä tuli myös jatkossa puhelinvertailu.comin ylläpidolle, täytyy Samsungin tuotteista antaa hyvät arviot.

Vastaa
perhana
perhana

12

@9
Koomisintahan tuossa vertailussa on vielä lisäksi se testikuvissa silminnähtävä fakta, että Zoomin 16MP:n kenno ei saa aikaan yhtään tarkempia kuvia kuin L800:n 8MP:n kenno, ainut ero Zoomin hyväksi syntyy tuon optisen zoomin ansiosta, ruusunmarjakuvassa voi toki jonkun mielestä Zoomin värit olla "kylläisemmät" (urean kellertävät) mutta kyllä L800:n kuvan värit siinäkin luonnollisemmat ovat, ja jos tarkentaa esimerkiksi kuivuneeseen siemenkotaan, niin näkee eron yksityiskohtien tarkkuudessa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Timox, (vahvistamaton)

13

Suraava S4 Zoom kun tulee noin vuoden kuluttua markkinoille, tulen ostamaan, koska speksit ovat paljon paremmat ja nykimiset pois.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

14

@11
Totta puhut. Ikävä juttu ja vielä ikävämpi piirre ihmisissä, niin Samsungissa kuin toimituksessakin, jos siis on "maksettu mainos" tämä juttu.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
an_Tero (vahvistamaton)

15

Ihmeellistä että vaikka kyseessä on jo varmaan tuhannes generaatio noita androideja nin edelleenkin se nykii ja lagailee.

Vastaa
KIPPO76
KIPPO76

16

Kyllä laski tämän sivun arvostus tasan nollaan. Siis mitä hel.... verrataan L800 käsittämättömän typerää. Ilman muuta pitäisi olla vertaus L1020 tai vähintään L920/925, eihän tässä testissä ole pienintäkään järkee. Myös jätetään tärkeitä asioita kertomatta, mitkä toisivat tuotetta huonoon valoon. Kuitenkin samoja asioita painotetaan esim. Lumioiden testeissä. Ainut hauska asia on, että L800 päiväkuvat olivat yhtä hyviä tai jopa parempia :)

Jutun kirjoittajan olisi syytä katsoo peiliin ja antaa itselleen isoin avari typeryydestä. Vaikka Samsung teitä sponssaiskin, niin silti vois pitää jonkun järjen näissä jutuissa. Alennuitte juuri roskalehden tasolle, onnittelut siitä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jani hoo @ (vahvistamaton)

17

Vertailu on herättänyt näköjään kateutta Nokia Lumia puhelimien omistajissa/faneissa,mutta...voi,voi.Ei se Nokia Lumiakaan ole aina kaikessa parempi kuin muiden valmistajien mallit.Kannattaa välillä ottaa pois silmien edestä ne sinivalkoiset silmälasit!!!. ;)

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

18

@17, jani hoo,
Jos olisit lukenut ja ymmärtänyt kommenttien sisällön tietäisit, että kukaan ei ole sanonut Lumioita paremmiksi kaikessa. Päivän selvää kuitenkin on, että Lumia puhelin on verrokkina, koska ne liitetään hyvään kamerateknologiaan. Mutta heikentääkseen tuota mahdollisimman paljon, testiin on valittu vanhin mahdollinen Lumia. Testissä ei vain siis järkeä. Vastaavasti vertailu olisi idioottimainen, jos verrokkina olisi vaikka iPhone 2 tai 3.

Vastaa
Valje
Valje

20

Yleensä ottaen koen kommenttikentissä huutelun omalta kohdalta melko turhaksi, mutta nyt tuntuu menneen asiat sen verran tunteisiin että on pakko vähän oikoa.

Ensinnäkin tuosta Lumiasta. L800:han valikoitui verrokiksi ainoastaan siitä syystä, että sellainen sattui minulla kotona olemaan. Olisin mielelläni verranut kuvia vaikkapa L1020:aan, mutta sellaista minulla taas ei ole. Eikä mitään muitakaan nykyaikaisia puhelimia. Kun uusin oman puhelimeni, niin verrokki vaihtunee sen myötä. Ajattelin, että olisi kuitenkin parempi ottaa jotain vertailukuvia kuin jättää ottamatta(?).

Toiseksi, uskokaa tahi älkää, Samsung ei ole sponsoroinut juttua. Paino (gramman tarkkuudella) on sellainen juttu, jota en itse pidä tärkeänä asiana, joten se jää minulta usein mainitsematta. Jatkossa voin kuitenkin sen juttuihini laittaa, kun se tuntuu lukijoita kiinnostavan. Mikään muukaan yhtiö ei sponsoroi juttuja, enkä ole saanut yhdeltäkään firmalta rahaa, laitteita tai kehotuksia juttujen sisältöön liittyen. Mm. Samsung on halunnut mainostaa sivuillamme, koska lukijat ovat osuvaa kohderyhmää. Toimituksemme on täysin erotettu mainosmyynnistä.

Itse olen enemmän Nokia- kuin Samsung fanboy, ja tosiaan omistan itsekin Lumian (ja varmaan myös seuraava puhelin on Nokialainen). Juttuja kirjoittaessa pyrin olemaan puolueeton, mutta tulos ei aina miellytä kaikkia. Omasta mielestäni tämän arvostelun kohdalla en epäonnistunut tällä saralla, vaikka ymmärrän kyllä mainittujen yksityiskohtien aiheuttaman närän.

Ymmärtäkää, että meillä ei ole amerikkaresursseja, millä näitä juttuja teille kirjoitetaan. Ei ole kaikkia laitteita (testilaitteet lainataan lähes poikkeuksetta) firman omistuksessa, jotta voisi vertailla aina parhaaseen mahdolliseen kilpailijaan, tai loputtomasti aikaa per juttu. Parhaamme tässä yritetään ja jatkossa parannetaan, kun aihetta löytyy. :)

Vastaa
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

21

Sanon vaan tähän väliin:

Parhaimpia "pokkareita" mitä on: Panasonic LUMIX LX7, hinta: 479 €

tämä samsung viritys, hinta: 489 €


Milaiselle käyttäjä kunalle nuo oiken mahtaa olla suunniteltu, jos on "tosissaan" sen kuvaamisen kanssa, kuten OLETTAA SAATTAA jos tälläista kamera samppaa katselee, ei mitään järkeä tuollaista hintaa maksaa, kun 100X paremman pokkarin saa halvemalla (lue: ylärivi)

Hinta on tolkuton. vain hullu ostaa tuollaisen kuvaamiseen.

samaan pystyvän pokkarin, kun tuo samsung saa jo 100-200€ tuntumaan.

Tosin sillä ei soitella, mutta kuka maksaa pelkästä puhelimesta 300€?

Itsellä nyt tuli ensin nämä kysymykset mieleen.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

22

Valje,
Kiitos avautumisesta. Ehkä valintoihisi johtaneita faktoja olisi voinut avata jutussa hieman paremmin.
Painosta, puhuit siitä kuitenkin, että se pudonnut edeltäjästään. Eli tarkistit asian, kun et kerta mitään mainosmateriaalia käyttänyt. Eikö painon pohdinta tuntunut yleisesti tarpeelliselta, kun vain positiivisesti mainitsit sen pudonneen. Tuntuu monille olevan kynnyskysymyksiä kuitenkin...?

Kameraverrokki, kai ymmärrät että L800 on silti aivan väärä verrokki tämänkaltaiselle laitteelle? Kysyitkö olisiko vaikka Nokia halunnut lainata uudempaa vertailua varten? Tai olisitko jostain muualta, työkaverilta, tutulta jne., saada paremman verrokin?

Kuten useammasta suusta on todettu, kaikki valintasi antavat melko selvän vivahteen tiettyyn suuntaan. Oli se sitten tietoinen valinta tai vahinko.

Vastaa
Valje
Valje

23

@22 Joo ymmärrän L800:n liittyneen kritiikin täysin. Artikkeli ei kuitenkaan ole varsinainen vertailu, eli siinä käsitellään vain S4 Zoomia. Kameraominaisuuksien oleellisuuden vuoksi tämän laitteen kohdalla halusin antaa kuitenkin samoista tilanteista jonkinlaiset vertailukuvat. Jatkotoimenpiteet pannaan pohdintaan.

Vastaa

Kokemuksia tästä tuotteesta? Kommentteja arvostelusta? Kerro!

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.