Sony esitteli vedenkestävän Xperia Z1 -lippulaivapuhelimen

11
Sami Koivunen

Sony esitteli vedenkestävän Xperia Z1 -lippulaivapuhelimen
Sony esitteli uuden Honami-koodinimellä tunnetun Xperia Z1 -lippulaivan käynnissä olevilla IFA-messuilla. Xperia Z1 on kooltaan aavistuksen Xperia Z -puhelinta paksumpi, mutta sisältää mm. isomman akun, parannetun vedenkestävyyden ja tarkemman kameran.

Xperia Z1 sisältää viiden tuuman 1080p tarkkuuteen kykenevän Triluminos-näytön ja Qualcommin Snapdragon 800 -järjestelmäpiirin, josta löytyy Adreno 330 -näytönohjain ja 2,2 GHz:n suoritin. Sisäistä tallennustilaa on vakiona 16 gigatavua, joka on laajennettavissa microSD-kortin avulla. Akun kooksi ilmoitettiin huomattavan suuri 3000 mAh. Käyttöjärjestelmänä on Android 4.2.2 ja Sonyn oma käyttöliittymä.

Xperia Z1:n kamera tallentaa kuvia 20,7 megapikselin tarkkuudella ExmorR-kennon koon ollessa 1/2,3 tuumaa. Kamera sisältää lisäksi Sonyn omaa G-optiikkaa, Xenon-salaman ja BIONZ-kuvankäsittelijän. Sony kertoo puhelimen mahdollistavan kolminkertaisen zoomin ilman kuvanlaadun heikkenemistä.

Yhtiö julkaisi IFA:ssa myös langattomat QX10 ja QX100 lisäkamerat, jotka ovat kiinnitettävissä Sonyn puhelimeen erityisen lisäkuoren avulla. Lisäkamerat ovat liitettävissä myös iOS- ja Android-puhelimiin.Xperia Z1 sisältää myös Samsungin Galaxy S4 Activen tapaan kattavan vesi- ja pölysuojauksen lippulaivatason spekseillä varustetussa puhelimessa. Xperia Z1 on IP-luokitukseltaan IP55/IP58.

Xperia Z1 tulee myyntiin globaalisti vielä tämän kuun aikana.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto G34 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto G34
99 € Power
189 € DNA
193 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 189 €

Motorola Moto G23 – hinta laskenut -23%

Motorola Moto G23
116 € Bigbox
151 € CDON
165 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -21%

Honor 90 Smart
149 € Telia
238 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 188 €

Motorola Moto Razr 2022 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto Razr 2022
895 € CDON
1125 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 1124 €

Kommentit (11)

KalikoJak
KalikoJak

2

Virtanappi on jotenki hönön näköne, mut muuten ihan kiva. :) Pointsit myös Sonylle siitä, että tekevät puhelimista vesitiiviitä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
lililililili (vahvistamaton)

5

Latausasema paras tulla paketissa, muuten saat repiä usb/latausportin kantta auki päivittäin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Teemu_84 (vahvistamaton)

6

Missä se xenon-salama on, kun minä en nää kuin tuommosen ledirimpulan?

Vastaa
R3DgRu
R3DgRu

7

6@ Mun kaalin ei mene mikä siinä Xenon salamassa on niin ihmeellistä. Ainakin käsivalaisimissa ledit on vieny näitä kaasupurkaus lamppuja jo jonkin aikaa mitä tulee niiden teho -virrankulutus suhteeseen.

Vastaa
Feynman7
Feynman7

8

@7 Käsivalaisimet onkin vähän eri asia, koska ei tuossa se salama ole taskulamppuna käyttöä varten, vaan nimenomaan salamana. Ensiksikin Xenon on varmasti kirkkaampi kuin ledit eli valaisee kauemmas ja ennen kaikkea Xenonin välähdys on huomattavasti nopeampi, mikä on olennaista jos kohde vähääkään liikkuu.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Teemu_84 (vahvistamaton)

9

+ Että xenon ei tee kuvista/heijastuksista sinisävyisiä, kuten ledi. Eipä taida olla montaa "oikeaa" kameraa ledisalamalla. Kyllä se ledi on videokuvauksen hätävara-avuksi hyvä olla olemassa, mutta valokuvia ottaessa se on yksinkertaisesti auttamattoman huono.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.