Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kulisseissa kypsyy todellinen iPhone-jytky?

2
Manu Pitkänen

Kulisseissa kypsyy todellinen iPhone-jytky?
Wall Street Journalin tietojen mukaan Apple on onnistunut solmimaan China Mobilen kanssa sopimuksen, jonka myötä uusi keskihintainen iPhone tulee maailman suurimman operaattorin valikoimiin. Reutersin tietojen mukaan Japanin suurin teleoperaattori NTT docomo on myös ottamassa entimmäistä kertaa iPhonen valikoimiinsa.

China Mobilen ja NTT docomon yhteenlaskettu asiakasmäärä on noin 800 miljoonaa, joista noin 745 miljoonaa on China Mobilen asiakkaita. CM:n asiakkaista 180 miljoonalla on 3G-liittymä.
Kiinan tärkeyttä Applelle ilmentää se, että Apple on päättänyt järjestää syyskuun 10. päivän julkistustilaisuuden satelliittitapahtuman Pekingissä. Se on ensimmäinen kerta kun Apple pitää tällaisen tapahtuman Kiinan maaperällä. Ensitiedoista poiketen kyseessä ei ole varsinaisesti toinen tilaisuus, vaan siellä kiinalaiselle medialle esitetään nauhoite Yhdysvalloissa pidetystä tilaisuudesta ja vastataan median kysymyksiin. China Telecomilta tarkoituksella tai vahingossa verkkoon lipsahtaneen verkkosivun mukaan seuraava iPhone olisi tulossa myyntiin Kiinassa pian julkistuksen jälkeen (aiempien mallien kohdalla markkinoille tulo on ollut verkkaisempaa).

China Mobile ja NTT docomo ovat asiakasmäärien puolesta tärkeitä yhteistyökumppaneita Applelle, mutta tällä hetkellä kukaan ei oikein tunnu tietävän kuinka suurista sopimuksista on lopulta kyse. Pacific Crestin analyytikko Andy Hargreaves arvelee uusien operaattorikumppaneiden tarkoittavan iPhone-myynnin kasvua vuositasolla 15 miljoonalla kappaleella. ISI:n analyytikko Brian Marshall ennakoi China Mobile -sopimuksen lisäävän iPhone-myyntiä 38,7 miljoonalla kappaleella ensi vuonna.

Marshallin arvio tarkoittaisi toteutuessaan, että Apple myisi China Mobilen kautta yhtä paljon puhelimia kuin top 5:een kuuluva Android-valmistaja (Samsungia lukuun ottamatta) keskimäärin maailmanlaajuisesti. Se on myös noin puolitoistakertainen määrä verrattuna Nokian tähän mennessä myymiin Lumia-puhelimiin (vuoden 2011 lopun jälkeen).

Canalyksen mukaan Kiinaan suuntautuvat älypuhelintoimitukset kasvavat tänä vuonna 84 prosentilla 352 miljoonaan kappaleeseen.

Kommentit (2)

Bodomed
Bodomed

1

"Wall Street Journalin tietojen mukaan Apple on onnistunut solmimaan China Mobilen kanssa sopimuksen, jonka myötä uusi keskihintainen iPhone tulee maailman suurimman operaattorin valikoimiin. Reutersin tietojen mukaan Japanin suurin teleoperaattori NTT docomo on myös ottamassa entimmäistä kertaa iPhonen valikoimiinsa."


Varmaankin ensimmäistä kertaa?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja