Apple esitteli iPhone 5c:n – astetta värikkäämpi iPhone

17
Manu Pitkänen

Apple esitteli iPhone 5c:n – astetta värikkäämpi iPhone
Apple esitteli tänään Cupertinossa yhtiön pääkonttorilla odotetusti uuden iPhone 5c -älypuhelimen. Kyseessä on aiempia iPhone-puhelimia värikkäämpi malli, jossa käytetään alumiinin sijaan muovikuoria.

Aiemmin Apple on siirtänyt edellisen sukupolven iPhonen pykälää alempaan hintakategoriaan uuden mallin tieltä, mutta tällä kertaa yhtiö korvaa iPhone 5:n uusilla puhelinmalleilla. IPhone 5c tulee saataville valkoisena, sinisenä, vihreänä, keltaisena ja vaaleanpunaisena. Kuoret on valmistettu polykarbonaatista ja rakennetta on vahvistettu metallisella kehikolla. Puhelimien etupuoli on musta.

IPhone 5c:ssä on neljän tuuman Retina-näyttö, A6-suoritin, kahdeksan megapikselin kamera ja parannettu etukamera. Puhelin tukee LTE-tekniikkaa. Se tulee myyntiin 16 gigatavun ja 32 gigatavun malleina (hinnat Yhdysvalloissa kahden vuoden kytkyllä: 99 ja 199 dollaria). Apple esitteli myös puhelimelle suunniteltuja suojuksia, joiden hinta on 29 dollaria.IPhone 4S pysyy myynnissä kahdeksan gigatavun versiona.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 5 Lite – hinta laskenut -46%

Oppo Reno 5 Lite
334 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 613 €

Samsung Galaxy S20 – hinta laskenut -46%

Samsung Galaxy S20
370 € Multitronic
685 € CDON
799 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 685 €

Samsung Galaxy S10 Lite – hinta laskenut -38%

Samsung Galaxy S10 Lite
592 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 957 €

Realme X50 5G – hinta laskenut -36%

Realme X50 5G
339 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 528 €

Kommentit (17)

Pitkakoski
Pitkakoski

2

Katsotaan minkälaiseksi lopullinen hinta muodostuu täällä Suomessa, mutta hyvältä vaikuttaa. Taloudessa voisi olla yksi iPhone, mutta hinnan vuoksi on edetty vanhalla Nokian kapulalla.

Vastaa
SpyroMan
SpyroMan

4

Noh jos tuo on kytky hinta niin varmaan menee 450e hinnaks + suomilisä eli 500euroa käytännössä iphone 5:destä? Siis on sama kuin 5 mutta värikuorilla ja paremmalla etukameralla? Apple osaa rahastuksen...

Vastaa
Sefriol
Sefriol

6

Anteeksi mitä? Tämänkö piti olla se "halpa" iPhone, joka maksaa silti yli 400€? Sitten kun tämä tulee markkinoille saa kilpailijoiden vastaavia tuotteita puoleen hintaan taikka huippumallin samaan hintaan...

Vastaa
Agent_007
Agent_007

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kake41:

Applelta mennyt viisi vuotta, että ovat saaneet värejä puhelimiinsa.


Värit tulivat vain sen takia, että noi halpamallit erottaa premium-malleista.

Vastaa
perhana
perhana

9

jahas... Apple saanut hyvän diilin joltain kiinalaiselta toimittajalta Lumia 620:n myymättä jääneistä värikuorista, kaivertaneet niihin vaan näppäinten aukot sopivalle kohdalle ja sisään iPhone 5:n hilut... ja avot, saatiin värillinen iPhone

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
LöytyyAndroidjaIos (vahvistamaton)

11

Mielestäni yrityksen ei tarvitse tehdä halpoja malleja, jos arvot ja visio ovat kalliimpien laitteiden suuntaan. Parempi tehdä yksi kunnollinen laite kun 10 keskihintaista.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

12

@11 Itse ainakin ajattelin vain mikä olisi Applen kannalta järkevää. Trendi on kokoajan siihen suuntaan, että kuluttajille riittää halvempi malli ja huippumallit jäävät hyllyyn. Luulisi Applen jo oppineen PC-sodasta.

Loppujen lopuksi tästä hyötyvät ainoastaan kilpailijat, jotka panostavat halvempiin malleihin laadusta tinkimättä.

Jos tämä jatkuu, niin Windows Phone tulee ohittamaan iOS:n maailmanlaajuisesti. Applicationeiden määrä eri käyttöjärjestelmien välillä tulee olemaan tarpeeksi lähellä toisiaan, että loppujen lopuksi enää vaikuttavat vain asiakkaan omat mieltymykset ja hinta.
Jos Apple ei pysty tarjoamaan parempaa käyttökokemusta hintaan nähden, niin kilpailijat tulevat loppujen lopuksi voittamaan.

Vastaa
delic
delic

14

@12 "Jos tämä jatkuu, niin Windows Phone tulee ohittamaan iOS:n maailmanlaajuisesti"

Tässä on taas todellisuuden taju "hiukan" hukassa :D

Vastaa
Sefriol
Sefriol

15

@14 Vaikutat samalta kuin ne, jotka eivät uskoneet Symbianin vaikeuksiin taikka siihen, että Android nousisi. Applella tulee olemaan ongelmia maailman suurimmalla puhelinmarkkinalla eli Kiinassa. Toisin kuin iOS laitteet, niin Android ja Wp laitteet löytyvät myös hintahaitarin alapäästä. Samalla kun sovellusten määrä alkaa lähestyä kriittistä rajaa, niin niiden määrällä ei käytännössä ole merkitystä.
Tietenkään en puhu kuukausien taikka edes vuoden pituisesta muutoksesta, vaan pitkällä aikavälillä näin tulee tapahtumaan väistämättä.

Vastaa
delic
delic

16

@15 jos puhutaan jostain mitä tapahtuu vaikka 5:n vuoden päästä niin luuletko, että apple ei osaa muuttaa toimintamallia jos alkaa näyttää siltä, että sille on tarvetta?

Fakta on kuitenkin tällä hetkellä se, että apple myy parisenkymmentä miljoonaa luuria enemmän joka kvartaalilla kuin wp luurit yhteensä. Eli aika paljon saa kasvaa windows phonen myynti. Ketä sitä nostaa, melkein kaikki valmistajat on jo luovuttanut ja microsoft yrittää nyt omalla nimellään jatkossa myydä windows luureja (mielenkiintoista nähdä mitä siitä tulee) microsoft itse haaveilee, että niillä olisi vuonna 2018 15% osuus markkinoista, se tarkoittaisi tällä hetkellä tällaista:

"This comes to about 255 million handsets per year, or 63.75 million per quarter, which would require a growth rate of around 12.7% per quarter, a number Nokia is currently comfortably exceeding, but which will of course become more difficult as sales increase"

Eli pitäisi myydä 63 miljoonaa luuria kvartaalissa ja tällä hetkellä menee alta 10 miljoonaa. Katsotaan nyt jos vaikka jonain päivänä päästään 20 miljoonan myyntiin? Siitäkin ollaan vielä aika kaukana.

Itseasiassa tässä on IDC:n veikkaus miltä tilanne näyttää 2017 http://bgr.com/2013/09/05/windows-phone...re-projection/, kuten huomaat Apple on tässä veikkauksessa vielä kaukana edellä, vaikkakin wp on mukavasti kasvanut.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Hui Lai Lee (vahvistamaton)

17

Älypuhelinten keskihinta on laskenut n. 330€.

Kiinassa ei juurikaan kytkyllä puhelinta osteta niin 5C ei tule kiinassa menestymään 550€ hintaan.

Kiinassa seuraava menestys tulee olemaan Xiaomin Mi3! Hinta 150€..

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.