Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Hands on -videolla: Näin Apple iPhone 5s toimii

4
Manu Pitkänen

Hands on -videolla: Näin Apple iPhone 5s toimii
Apple esitteli hetki sitten iPhone 5s -älypuhelimen Cupertinossa. AnandTechin toimittajat räntäsivät heti esityksen jälkeen testaamaan uutta puhelinta ja ovat jo julkaisseet iPhone 5s:n hands on -videon.

Videolla esitellään uutta Slo-Mo-videokuvaustilaa, kaksois-LED-kuvausvaloa, puhelimen suorituskykyä sekä tietysti sormenjälkilukijan toimintaa.

Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (4)

veeman07
veeman07

1

Huomasi miten tylsää puhelimen testaajalla oli sen jälkeen kun sormenjälkitunnistin ja kamera oli katsottu läpi. Näiden kahden ominaisuuden lisäksi puhelin ei tarjonnut mitään uutta ja mielenkiintoista. Sääli.

Vastaa
capuzino
capuzino

2

@1
Mutta toisaalta, onko olemassa jotain ihmeellisiä toimintoja, mitä vielä voisi odottaa puhelimiin? Viimisen parin vuoden aikana suurimmat innovaatiot taineet olla Nokian Pureview, Sonyn high-end luokkaan tuomat IP5X (X=7-8) -sertifioinnit, Samsung Noten S-stylus, ja tietysti jo kauan sitten Motorolan julkaisemat Motorola Atrix (ensimmäisiä dual-cose CPUlla varustettuja puhelimia, myös ensimmäinen laajemmalle markkinoille levinnyt puhelin, missä sormenjäljentunnistin, sekä Motorola Razr Maxx, jossa 9mm paksuiseen puhelimeen mahdutettiin 3300mAh akku. Ja nyt tänä päivänä tietysti Jollan "The other half", jonka tuomista vaihtoehdoista ei ole esitetty mitään konkreettista, tai oikeastaan tarkoin esitelty tai kerrottu kaikea, mikä on mahdollista. Myös jotenkin tuon edellä mainitun Motorola Atrixin “läppäri” telakka unohtui täysin.

Apple vain tuntuu vievän voiton, kotinäppäimeen integroidulla sormenjälkitunnistimella, Retina -näytöllä (<- Vasta tämän jälkeen puhelimiin alettiin kehittämään/tuomaan oikeasti tarkkoja näyttöjä), aikojen alussa selkeällä käyttöjärjestelmällä, ja tietysti se, että iPhonen jälkeen tajuttiin älypuhelimien mahdollisuus.

Uusissa puhelimissa suurimmat innovaatiot tuntuvat tulevan järjestelmän myötä; olet nähnyt yhden Android/Windows Phone/Blackberry OS 10/iOS -laitteen, olet nähnyt ne kaikki. Erilaisuudet samaa järjestelmää käyttävissä laitteisa on aina omalta osaltaan pieniä – käytössä erona sulavuus tai paremmuus, eikä mitään ylitsepääsemättömän hienoa, mitä ilman ei voisi elää, vaikka 1Tb tallennustila laitteessa tai haptisella palautteella varusteltu näyttö. Ei ole mitään hienoa Samsungin 4-8 -ytimellä varustetuissa puhelimissa.. Se ei ole kuin askel vähemmän jumittavaan Androidiin, ja järjestelmän luulisi toimivan sulavasti niillä laitteilla, mihin se on asennettavissa. Vaikka sulavuus tarkoittaisikin ohjelmien yms. rajaamista.

Ubuntu Edge olisi ollut todellinen harppaus tekniikassa (mutta eipä saanut tarpeeksi rahaa kasaan, ainakaan vielä). Siihen kun olisi lisätty Hardware -näppäimistö ja ehkäpä paikka stylukselle niin meillä olisi voittaja. Mutta niin ei käynyt.
Jopa 3D floppasi aikanaan (kuinka moni muistaa tai muistaa nähneensä HTC Evo 3Dn tai LG Optimus 3D P920?) Niihin jäi pitkälti 3D puhelimissa ja niiden kameroissa.

Jos joku änkisi kaikki ne huiput, mitä on kehitetty, ohuen kuoren sisään ja järkevän kokoisen näytön alle, lisäisi vielä edellä mainitun styluksen ja qwerty -näppäimistön (tai haptisen kosketusnäytön), olisi meillä jälleen yksi huippu listalla. Ja huipuilla nyt meinataankin juuri vaikka 3Dta, fHD näyttöä, Snapdragon 800, Pureview kameraa, mahdollisuutta käyttää näyttöä millä tahansa kynällä tai hanskat kädessä, sekä langaton lataus (unohtui mainita aikaisemmin - Sony Xperia Z Ultra & Lumia 920), ja ahtaisi laitteeseen vielä 4000mAh akun, 4K videokuvausmahdollisuuden, ja järjestelmäksi jotain iOS-WP-Android sekamelskaa, joka toimisi (Sailfish?), niin olisi puhelin joka joko menestyisi, tai floppaisi vain siksi, ettei siinä ole "mitään uutta". Tai olisi edes iskunkestävät kuoret (Adaian puhelinta odotellessa), lähes särkymätön näyttö tai viikon kestävä akku.

Jos Motorola Atrixia, Xperia Z (& Z Ultraa), Galaxy Notea, LG Optimus 3Dta, iPhone 4, Nokia N900 & Nokia 808 Pureviewta, Lumia 800, ja ‘Jollaa’ ei olisi julkaistu, ei viimeisiin vuosiin olisi julkaistu yhtään älypuhelinta, joka jollain tavalla olisi hätkähdyttänyt tai herättänyt valtavaa mielenkiintoa.Tai tuonut jotain uutta ja ihmeellistä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
LöytyyAndroidjaIos (vahvistamaton)

3

Hmm, en ymmärrä miksi jatko-osa malliin tarvitsisi tulla älyttömästi mitään ihmeellistä ja uutta. Toimivaan malliin riittää että tuo sen muutaman pääominaisuuden ja paremmat tehot. Miksi siis keksiä pyörää uudestaan? Iphone on sinänsä hyvä esimerkki siitä että mobiilimarkkinoila voi pärjätä jos on vahva tuote ja brändi. Minusta Apple on oivaltanut että tekemällä laadukkaan laitteen joka oikeesti toimii saa kuluttajat puolelleen (saman tosin on oivaltanut myös Androidleiri). Myös Samsung ja HTC ovat oiva esimerkki hyvästä tekemisestä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
an_Tero (vahvistamaton)

4

"... että tekemällä laadukkaan laitteen joka oikeesti toimii saa kuluttajat puolelleen (saman tosin on oivaltanut myös Androidleiri)."
Androidleiri...NOT!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja