Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Roaming-maksuille hyvästit, matkailijat kiittävät

11
Matti Vähäkainu

Roaming-maksuille hyvästit, matkailijat kiittävät
Paljon matkustaville on varmasti tullut tutuksi joskus myös yllätyslaskut ulkomaisen operaattorin verkon käyttämisestä eli niin kutsutusta roamingista. Pian pääsemme kuitenkin eroon verkkovierailuongelmasta, kerrottiin eilen Ilta-Sanomille.

Ilta-Sanomien haastattelussa ollut europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari vakuuttaa, että pääsemme eroon verkkovierailumaksuista Euroopan unionin alueella ensi vuonna. Jaakonsaari kertoo, että digitaalisista sisällöistä ja palveluista vastaava komissaari Neelie Kroes ajaa roamingin poistamista yhä tiukemmin.

Komissiossa ollaan suomalaisparlamentaarikon mukaan jo päätetty, että roaming-maksut saavat lähteä kokonaisuudessaan ensi vuoden heinäkuussa. Jaakonsaari uskoo, että parlamentti hyväksyy jos komissio esittää muutosta.

Jaakonsaaren mukaan verkkovierailumaksujen poistuminen olisi hyväksi paitsi kuluttajille niin myös eurooppalaisille operaattoreille. Tämä tarkoittaisi kuitenkin yhtenäisempiä liittymähintoja koko Euroopan alueella, joka ei välttämättä ole edullisista liittymistä nauttivien suomalaisten edun mukaista.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (11)

Anonyymi käyttäjä
hbfjhgbcvtr (vahvistamaton)

1

"Tämä tarkoittaisi kuitenkin yhtenäisempiä liittymähintoja koko Euroopan alueella, joka ei välttämättä ole edullisista liittymistä nauttivien suomalaisten edun mukaista."

"Ei välttämättä", mitä ihmeen kiertelyä? Sanokaa nyt suoraan että hinnat nousevat. Eli jos et matkustele täältä usein minnekään, huonompi homma.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
765875848438 (vahvistamaton)

2

Kiitos EU tästäkin.. Hinnat jo hieman nousseet (nippa nappa löytyy alle 20€ paketteja) ja nousevat lisää..

vaikkei liity uutiseen, niin EU tulee loistamaan jatkossa vielä lisää:

amppareista bongattu uutinen:

Pökkö pois pesästä - EU kieltämässä koivulla lämmittämisen:
uutiset.perussuomalaiset.fi/?p=7642

Lähteenä nyt oli näemmä perussuomalaisten uutisointi mistä ampparit oli tuon ottanut, mutta.. Eipä tämäkään kosketa negatiivisesti montaakaan kaupunkilaista (vrt. roaming uutisen koskettavuus negatiivisessa mielessä matkustajiin, jollaista ei ole)...

Vastaa
Lauzi
Lauzi

4

"Tämä tarkoittaisi kuitenkin yhtenäisempiä liittymähintoja koko Euroopan alueella, joka ei välttämättä ole edullisista liittymistä nauttivien suomalaisten edun mukaista."

Tämä ei oikein mennyt kaaliin. Miksi täkäläiset operaattorit nostaisivat hintoja? Markkinoilla on kuitenkin kohtuullisen hyvä kilpailu, eikä kalliimpien vaihtoehtojen mukaantulon pitäisi nostaa muiden operaattoreiden hintoja.

En ollenkaan tiedä, kuinka suuren osan operaattoreiden liikevaihdosta nuo roaming maksut muodostavat, mutta en usko, että kyseessä on mikään kultakaivos, jonka poistumisen takia tarvitsee hintoja hilata merkittävästi ylöspäin.

@2 Hinnat nousisivat, vaikka kuuluttaisiin Kalmarin unioniin, inflaatiosta nyt vaan ei pääse eroon.

Vastaa
Jakele
Jakele

5

No tossa jo kysyttiinkin, ett koskeeko roaming-maksun poistuminen myös datasiirtoa eli esim Googlen karttojen ja navin käyttöä vai vain puhelinliikennettä?
Tuo dataliikenteen maksujen poistumine tai säilyminen kiinnostaa minua enemmän kuin puhelut

Vastaa
beget
beget

6

@4

Yksi vaikuttava tekijä miksi hinnat nousisivat on kilpailun siirtyminen kansainväliseksi. Nyt kun verkkovierailusta ei tule maksua, niin voit hankkia vaikka saksalaisen operaattorin liittymän ja käyttää sitä Suomessa kuin mitä tahansa suomalaista liittymää. Tottahan laskutus ja asiakaspalvelu tulee hieman vaikeutumaan, mutta mitä sitä halvan hinnan eteen ei tekisi.

Tämän seurauksena halvimpien liittymätarjoajien liittymiä ostetaan ulkomaille käyttöön ja heille alkaa kertyä kasvavassa määrin roaming-maksuja, joita ei nyt enää peritä käyttäjiltä.

Usein on myös se perinteinen sääntö, että jos joku maksu poistetaan suoraan kuluttajilta, niin se otetaan kiertäen takaisin jotain muuta kautta.

Vastaa
pähkinä
pähkinä

8

Se nyt on ihan taivaan vi*un fakta, että ne rahat raavitaan joka tapauksessa kuluttajan selkänahasta. Muutenhan operaattorit saisivat itse vähemmän ja miksi ihmeessä yksikään itseään vähänkään millään tasolla kunnioittava yritys haluaisi tuottaa vähemmän? Kyllä tämä nyt on taas jostain muusta pois, aika näyttää mistä...

Vastaa
tataka
tataka

9

suomen hallituksen pitää estää se että pidemmällä aikavälillä olisi vähemmän kuin 3 pääoperaattoria ja myös kartellit on estettävä, ettei käy niin että ulkomainen iso yritys tulee, myy sen aikaa tappiolla että saa ajettua kilpailijat konkkaan ja sit data maksaakin esim 5 gigaa 15 euroa

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jonnel (vahvistamaton)

11

Kohta operaattorit POISTAVAT roamingit eli ulkomailta ei sitten soitella ollenkaan EI EDES LISÄMAKSULLA!

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lauzi:

@6 Juu tuo olisi tietenkin mahdollista, ei taas tullut mieleenkään.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.