WSJ: Applen uudesta iPhonesta löytyy sormenjälkilukija

5
Manu Pitkänen

WSJ: Applen uudesta iPhonesta löytyy sormenjälkilukija
Wall Street Journalin mukaan Apple on integroinut myöhemmin tänään esiteltävään iPhone 5S:ään sormenjälkilukijan. Asia on ollut esillä huhupuheissa, mutta WSJ antaa näille puheille oman painavan tukensa. Apple esittelee tänään myös edullisemman iPhone-mallin, mutta siitä ei löydy sormenjälkilukijaa.

WSJ:n mukaan tänä vuonna markkinoille on tulossa lisäksi Android-puhelin, josta löytyy sormenjälkilukitekniikka. Valmistajan nimeä lehti ei kerro.

Tekniikka ei ole varsinaisesti mikään uusi asia tietokoneissa ja puhelimissa. Sormenjälkilukijoita on myyty tietokoneisiin useita vuosia ja esimerkiksi Motorolakin testasi tekniikkaa Atrix 4G -puhelimella vuonna 2011. Teknologia on kuitenkin osoittautunut epävarmaksi, minkä takia se ei ole alkanut yleistyä.

Vanhat sormenjälkilukijat vaativat sormen pyyhkäisyä lukijan päällä ja ne ottivat yhden kuvan kerralla. Uusimmissa tekniikoissa sormenjälki voidaan lukea paikallaan olevasta sormesta ja lukija ottaa viisi kuvaa kerralla. Näin ollen yksi epäonnistunut kuva ei aiheuta ongelmia tunnistautumisessa. Sormenjälkilukijoiden ongelmana on ollut myös se, että ne eivät osaa lukea likaisia tai kylmiä sormia. Jää nähtäväksi onko Apple onnistunut selättämään nämä ongelmat.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (5)

LigHtX
LigHtX

1

"Fingerprintgatea" odotellessa =). Laite joka on täynnä käyttäjänsä sormenjälkiä, sisältää sormenjälkilukijan. Jokaisen CSI-nikkarin märkä päiväuni.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

5

Näin USA:ssa vierailleena ei ole väliä pysyvätkö sormenjäljet iPhonessa vai menevätkö ne NSA:lle. NSA:lla tai jollain vastaavalla viranomaisella kun ne sormenjäljet jo ovat tallessa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.