Microsoft kehittää Windows Phonelle sirimäistä avustajaa

11
Manu Pitkänen

Microsoft kehittää Windows Phonelle sirimäistä avustajaa
Microsoft kehittää parhaillaan kilpailijaa Sirille ja Google Now'lle, kertoo ZDnetin Mary Jo Foley. Hänen saamien tietojen mukaan ohjelmistojätin kehittämä henkilökohtainen avustaja tunnetaan tällä hetkellä Cortana-nimellä. Samanniminen hahmo löytyy myös Halo-peleistä.

Cortana esiintyi jo kesäkuussa vuotaneissa Windows Phone 8.1 -käyttöjärjestelmän kehitysversion ruutukaappauskuvissa. Tuolloin siitä ei tiedetty vielä mitään ja päähuomio kiinnittyi ilmoituskeskukseen. Foleyn mukaan Cortana oppii ja kehittyy, aivan kuten Halo-pelien hahmokin. Avustajan oppimisen tukena on Bingistä tuttu Satori-tekniikka.

Cortanaa on tarkoitus hyödyntää Windows Phonen lisäksi myös Windowsissa ja Xbox Onessa. Foleyn mukaan Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer puhui puheohjattavista tietokoneista jo vuonna 2011, mutta sellaista visioitiin itse asiassa jo vuonna 2000.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy A13 – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy A13
99 € Telia
139 € Gigantti
139 € Power

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Apple iPhone Xs Max – hinta laskenut -28%

Realme C35 – hinta laskenut -25%

Realme C35
149 € Verkkokauppa.com
224 € CDON
240 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 199 €

Samsung Galaxy A04s – hinta laskenut -24%

Samsung Galaxy A04s
98 € Power
99 € Gigantti
99 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Kommentit (11)

rick79
rick79

1

Nonnii... Pistetääs nyt sama yninä pystyyn ku android ja winukka juipit... Yhy yhy yhyyyyy mikkisofta varastaa applen ideoita ja sitte mukamaste luo niillä jotain uutta yhy yhy yyh.. :D

Vastaa
Vapaakoodari
Vapaakoodari

2

Microsoftin luulisi jo oppineen että tuosta pitää tehdä jotain niin erillaista ettei Apple haasta oikeuteen kun Applen mielestä jotain sen ohjelmisto patenttia on loukattu..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
an_Tero (vahvistamaton)

3

Kuten tuossa jutussakin mainitaan, niin MS on tuon visioinut jo v. 2000 jolloin Siri ei ollut edes se kuuluisa pilke Jobsin silmäkulmassa.

Vastaa
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

4

@1

No puheohjaus yleensäkin on ollut olemassa jo MONIA vuosia ennen applea, muistan vielä kun vahassa nokiassakin pystyi antamaan käskyjä äänellä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
JestasSentään (vahvistamaton)

6

Puheohjaus on visioitu useassa sci-fi kirjassa, leffassa, tv-sarjassa ja sarjakuvassa, paljon ennen kuin Omenaa tai Mikropehmeää oli olemassakaan.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

7

@4
Siri, Google Now tai tämä Cortana eivät ole "puheohjaus" vaan aivan jotain muuta.

@6
Juuri näin! "I'm sorry Dave, I'm afraid I can't do that".

Eikä Arthur C. Clarkekaan vuonna 1968 varmaan ollut ensimmäinen. Inhimillinen kone on ollut ihmisen unelma eri muodoissa jo vuosisatoja, joten tietokoneiden aamunkoitossa monelle varmasti tuli mieleen, että olisi hienoa, jos sille voisi puhua komennot ja se ymmärtäisi niitä "luonnollisesti". Kuluttajien ulottuville sen tapainen tekniikka on tullut vasta viime vuosina. Se on huima hyppäys yksinkertaisista äänikomennoista, mutta toki edelleenkin lapsenkengissä.

Vastaa
ackalin
ackalin

10

Mitäs ohjausta nää nykyiset sitten on jollei puheohjausta. Lukevatko suoraa aivon sähköisiä impulsseja vai katsovatko ihmisen ilmeistä käskyjä.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

11

@2
Itseasiassa Apple ei haasta Microsoftia oikeuteen patenttirikkomuksista. Applella ja Microsoftilla on ristiinlisensointi (ja no copy) sopimus voimassa joten jotain erikoista saa tapahtua että ne olisivat oikeudessa keskenään.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.