Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Jollan ennakkomyynnin toinen kierros starttaa huomenna

13
Manu Pitkänen

Jollan ennakkomyynnin toinen kierros starttaa huomenna
Jolla kertoi tällä viikolla, että se aikoo järjestää uuden ennakkomyyntikierroksen yhtiön puhelinta haaveilevia varten. Uusien tietojen mukaan erityisesti suomalaisille tarkoitettu ennakkovarauskierros alkaa huomenna 19. syyskuuta kello 12.00.

Yhtiö kehottaa toimimaan ripeästi tilauksen kanssa, sillä ennakkomyynti on avoinna rajoitetun ajan. Puhelimet toimitetaan tilausjärjestyksessä. Ennakkovaraus onnistuu osoitteessa jolla.com/fi.
Jollan puhelimessa on Sailfish-käyttöjärjestelmä, joka on tällä viikolla julkistettujen tietojen mukaan täysin yhteensopiva Android-ekosysteemin kanssa. Yhtiö tekee töitä sovelluskauppojen kanssa, jotta Android-sovellusten asentaminen Sailfish-puhelimille onnistuisi mahdollisimman mutkattomasti.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (13)

Teemu_84 (vahvistamaton)

2

Sama täällä, tästä syystä ainakin tämä eka malli jää kauppaan. Kattoo sitten myöhemmin miltä se vaikuttaa ja nouseeko varteenotettavaksi vaihtoehdoksi, vaikkei qwerty-puhelinta tulisikaan. Mutta mikäli jo tässä ekassa olisi ollut fyysinen qwerty, olisin varmaan ollut muiden mukana ostamassa sikaa säkissä tai ostanut sen viimeistään operaattorikytkyllä.

Vastaa
Muistakaa OtherHalf (vahvistamaton)

3

@1 ja 2

Ette ole tainnut ymmärtää Jollan vaihdettavan takaosan ideaa. Se takaosa voi sisältää omaa elektroniikkaa, joka toimii yhdessä puhelimen etuosan kanssa. Näin on mahdollista tehdä QWERTY-näppäimistön sisältävä puhelimen puolikas. Joten on täysin mahdollista, että Jollan ensimmäiselle puhelimelle saa ennenpitkää mm. QWERTY-näppiksen vaihtamalla puhelimen takaosan.

Vastaa
Teemu_84 (vahvistamaton)

4

Ei se "toinen puolikas" ole kuin vaihdettava takakuori, jossa on joku pirun personointisiru joka vaihtaa teemaa jne. En tiedä olisiko mahdollista tehdä toimiva qwerty-takakuori, mutta ainakin puhelimeen tulisi pirusti lisäpaksuutta, koska siinä olisi nykyinen paksuus (miinus ohut muovikuori) lisättynä näppäimistöllä ja kamerakin jäisi piiloon, ellei sille omaa reikää näppäimistöön varaisi. Ja se nimi toinen puolikas on hämäävä, koska ei sen irrottamalla puolet puhelimesta häviä, vaikka muotoilukin antaa niin ymmärtää.

Vastaa
Teemu_84 (vahvistamaton)

5

Ei se "toinen puolikas" ole kuin vaihdettava takakuori, jossa on joku pirun personointisiru joka vaihtaa teemaa jne. En tiedä olisiko mahdollista tehdä toimiva qwerty-takakuori, mutta ainakin puhelimeen tulisi pirusti lisäpaksuutta, koska siinä olisi nykyinen paksuus (miinus ohut muovikuori) lisättynä näppäimistöllä ja kamerakin jäisi piiloon, ellei sille omaa reikää näppäimistöön varaisi. Ja se nimi toinen puolikas on hämäävä, koska ei sen irrottamalla puolet puhelimesta häviä, vaikka muotoilukin antaa niin ymmärtää.

Vastaa
uiy123 (vahvistamaton)

6

@4, @5 Teemu_84

Ei pidä paikkaansa. Jollan älypuhelimen takaosan idea on nimenomaan sellainen mitä edellä viestissä @3 sanottiin. Teeman vaihto on vain yksi sovellutus takaosalle. Puhelin pystyy siis reagoimaan takaosan vaihtamiseen esimerkiksi siten, että teema vaihtuu. Mutta Jollan vaihdettavan takaosan mahdollisuudet eivät rajoitu siihen. Ensimmäiset takaosat luultavasti ovat yksinkertaisia, mutta esimerkiksi QWERty-näppiksen puhelimeen tuova vaihdettava takaosa on aivan mahdollinen.

Et kai nyt ihan tosissasi edes kuvitellut Jollan korostavan puhelimen vaihdettavaa puoliskoa vain teeman vaihdon vuoksi` Älä nyt viitsi johan järkikin sanoo ettei siinä ole vain siitä kyse

Vastaa
ere rere (vahvistamaton)

7

Kannattaa muuten muistaa, että Sailfishissä, "teeman vaihto" tapahtuu vaihtamalla taustakuvaa. Sailfishissä on ns. Ambiance-systeemi, joka automaattisesti luo "teeman" taustakuvan perusteella. Käyttöliittymä siis mukautuu väreiltään taustakuvaa vaihdettaessa. Lopputulos on varsin hieno ja tyylikäs ja käyttöliittymän tunnelman voi vaihtaa kädenkäänteessä.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

8

@6 On kai se mahdollista, että tuossa takakuoressa voisi joskus tulla QWERTY-näppäimistö mukana, mutta tällä hetkellä se ei oiken vaikuta mahdolliselta, koska:

a) Kuten Teemu sanoi, kyseessä näyttää ainakin nykyisen myyntiin tulevan mallin pressikuvien perusteella olevan pelkkä muovinen takakuori, ilman mitään hardware liitäntää itse puhelimeen. Näppäimistö tietenkin voisi olla yhteydessä puhelimeen bluetoothilla, mutta silloin molemmat vaatisivat oman akun...

b) Rakenteelliset ongelmat, eli koska "other half" ei oikeasti ole puolet puhelimesta, joka voitaisiin korvata saman kokoisella näppäimistölaatalla, vaan ohut muoviliuska, pitäisi QWERTY-osio lisätä täysmittaisen puhelimen perään ja tämä saattaisi äkkiä kaksinkertaistaa koko puhelimen paksuuden.

"Et kai nyt ihan tosissasi edes kuvitellut Jollan korostavan puhelimen vaihdettavaa puoliskoa vain teeman vaihdon vuoksi` Älä nyt viitsi johan järkikin sanoo ettei siinä ole vain siitä kyse"

Järki yleensä tippuu kyydistä, kun aletaan kunnolla markkinoimaan uutta tuotetta ja varsinkin silloin, kun ko. tuotetta aletaan odottamaan.

Vastaa
DeeGeeFi
DeeGeeFi

9

@8 Yksi Jollan työntekijöistä on erinäisissä konferenseissa selvästi maininnut että takapuolta varten on tehty virta/dataliittimet jotka toimivat kumpaankin suuntaan, eli näppäimistö, lisäakut jne. pitäisi toimia tuskattomasti.

Mutta tosiaan itse luurista on aika paljon sen toisen puoliskon kuoren sisällä, joten "lisäosat" paksuntavat laitetta pakostakin...

Vastaa
Lauzi
Lauzi

10

@9 Jaa, mulla on sitten mennyt ohitse moiset konferenssit.

Eikä siinä mitään, hienoa jos tulee jotenkin modulaarinen puhelin, jota saa muokattua muutenkin, kuin eri väristen kuorten osalta, mutta jos nyt kuitenkin odotetaan, että on valmiit laitteet käsillä ennen kuin aletaan mainostamaan, että mitä kaikkea niillä voi tehdä.

Vastaa
Teemu_84 (vahvistamaton)

11

Nimenomaan eli se mitä hain, eli vaikka siellä olisi liittimetkin olemassa, niin kun "other half" on kaikkea muuta kuin _half_, niin vaikka siihen saisi näppäimistön, niin it just doesn't fly. Puhelimesta tulisi tuplapaksuinen perusmalliin verrattuna, eli käytännössä perusmallin pitäisi olla nykyisten ohuimpien mallien mitoissa, että luuri pysyisi nykymittapuulla edes suurinpiirtein siedettävissä rajoissa kun siihen lisätään näppis. Ja edelleen, miten tuo kameran käyttö? Näppäimistössä reikä? Näppäimistö ei kata koko pohjapinta-alaa? Näppäimistö pitää avata kuvatessa?

Ja joku kyseli, että en kai oikeasti ajatellut että ominaisuus jätetään teeman vaihdon asteelle. Eipä olisi ensimmäinen "suuri innovaatio" mille ei oikeasti sitten kuitenkaan saada mitään järkevää sovellutusta. Miksi ihmeessä ne edes alkoivat markkinoimaan ja esittelemään tätä ominaisuutta jollain tuollaisella täysin tarpeettomalla pelleilyllä teeman vaihdosta, jos sille olisi oikeasti jotain käytännöllisiäkin sovellutuksia olemassa?

Vastaa
jhgjf (vahvistamaton)

12

@11

> muuta kuin _half_, niin vaikka siihen saisi näppäimistön, niin it
> just doesn't fly. Puhelimesta tulisi tuplapaksuinen perusmalliin
> verrattuna, eli käytännössä perusmallin pitäisi olla nykyisten
> ohuimpien mallien mitoissa, että luuri pysyisi nykymittapuulla
> edes suurinpiirtein siedettävissä rajoissa kun siihen lisätään
> näppis.

Mistä muka näet, että other-half ei ole puolikas? Eiköhän se ole tuo koko puhelimen sininen osa. Vai meinaarko, että jos joku haluaa vaikka vaijtaa puhelimeen punasen other-halfin, joka mahdollisesti vaihtaa teemankin opunaseksi, niin puhelimeen jäisi silti siniset reunukset? Tuskimpa sentään, eli eiköhän tuo koko sininen osa ole se toinen puolikas ja sillon paksuus ei ole ongelma.

> Ja edelleen, miten tuo kameran käyttö? Näppäimistössä reikä?
> Näppäimistö ei kata koko pohjapinta-alaa? Näppäimistö pitää avata
> kuvatessa?

Mikä muka estää kameran sijoittamisen other-half -puolikkaaseen? Itseasiassa?

> Ja joku kyseli, että en kai oikeasti ajatellut että ominaisuus
> jätetään teeman vaihdon asteelle. Eipä olisi ensimmäinen "suuri
> innovaatio" mille ei oikeasti sitten kuitenkaan saada mitään
> järkevää sovellutusta.

Ehkä ei olisi, mutta tässä vaiheessa moinen on Jollan osalta tyhjää perusteetonta spekulaatiota, joka ei perustu mihinkään faktaan.

> Miksi ihmeessä ne edes alkoivat markkinoimaan ja esittelemään
> tätä ominaisuutta jollain tuollaisella täysin tarpeettomalla
> pelleilyllä teeman vaihdosta, jos sille olisi oikeasti jotain
> käytännöllisiäkin sovellutuksia olemassa?

Jollakinhan se pitää aloittaa. Se, jos ensimmäinen tsovellutus on yksinkertainen ei tarkota, että tekniikka ei mahdollistaisi muutakin. Ensimmäinen toteutus on siis tavallaan proof of concept. Ja sitäpaitsi jollan ykkösprioriteetti on nyt saada puhelin markkinoille, vaihdettavia takaosia ehtii miettiä jälkikäteen.

Vastaa
fgfgdd (vahvistamaton)

13

Facebookista:

> For camera button lovers: It would be easy to design and
> implement
> #TheOtherHalf with that or even much more. Stay tuned - Harri
> Hakulinen Chief Engineer at #Jolla

Eli kuten tästäkin näkyy Jollan puhelimen takapuolikkaat eivät ole mitään pelkkiä teeman vaihtajia vaikka joykut koettaa ne sellaiseksi leimata.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja