Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Muotitapahtuma kuvattiin iPhone 5s:llä – tässä on tulos

14
Manu Pitkänen

Muotitapahtuma kuvattiin iPhone 5s:llä – tässä on tulos
Digipokkareiden suosion laantumista on pitkään selitetty älypuhelinmyynnin ripeällä kasvulla. Puhelimiin ahdetut kamerat piirtävät kelvollista jälkeä ja lisäksi ne ovat lähes aina käden ulottuvilla. Esimerkiksi Flickr-kuvapalveluun lisättyjen kuvien perusteella suosituimmat kamerat ovat iPhone 5, 4S ja 4. Top 3:ssa on siis vain (Applen) älypuhelimia.

Ei siis ihme, että Applelta löytyy motivaatioita panostaa vuodesta toiseen iSight-kameroiden kehitykseen. IPhone 5s ei muodostanut poikkeusta tässä asiassa, vaan sen kohdalla kuvausominaisuuksia on parannettu kasvattamalla kennon kokoa (pikseleiden koko on 1,5 mikronia) sekä käyttämällä parempaa optiikkaa (f/2.2) ja kaksois-LED-kuvausvaloa (True Tone). Puhelimella otettuihin videoihin voi lisätä näyttävyyttä slow motion -tekniikan avulla (120 FPS @ 720p).


Uuden iPhonen kameran kyvykkyyttä todisteltiin Burberryn Prorsum Womenswear Spring/Summer 2014 -muotishow'ssa. Tapahtuman live-lähetys kuvattiin kokonaan iPhone 5s -puhelimilla. Muotitapahtumasta tehty video on lisätty YouTubeen (alla), minkä lisäksi Burberry on jakanut Instagramissa videon, jossa katolta pudotettavat terälehdet on saatu leijailemaan hitaasti maahan Slo-Mo-tekniikalla.
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (14)

delic
delic

1

Miksi kaikki sivustot lisää tämän huonomman videon, tuo video ei juurikaan näytä sitä potentiaalia mikä tuossa videokamerassa on.

Tässä on huomattavasti parempi ja lyhyempi koostettu hieno video samasta tapahtumasta missä mukana upeaa 120fps kuvaa.

http://youtu.be/a-1mP-2vzqg videosta näkee sen miten upeaa jälkeä voi jatkossa tehdä erittäin pienellä vaivalla.

Ei mene varmaan kauaa kun ensimmäinen musiikkivideo tehdään iPhone 5S:llä. Mielenkiintoista nähdä mitä tuosta oikeen saadaan irti, sen verran upea jo tuo burberryn video.

Vastaa
Jakele
Jakele

4

Varmaan joo näyttämpiä ainakin, mutt on varsin kelvokasta kuvaa kirkasta taustaakin vasten. Vaikuttaa lupaavalta ja innostus sen kun vaan lisääntyy :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Hui Lai Lee (vahvistamaton)

7

@1

Nyt kyllä leijutaan, en väitä etteikö voisi kuvata musavideota, jos olisi äänet kunnossa olisi videolla esiintynyt live bändi taustalla. Paljon parjattu symbian 808 on vaan helvetin paljon parempi tässä asiassa niin ei tätä nyt voi kehua. 120fps kuvaus on hyvä ominaisuus ja sillä saa tehtyä makeita juttuja.

Vastaa
delic
delic

8

@7 siis anteeks mitä, kai ymmärrät että musiikkivideoihin lisätään musiikki jälkikäteen? En siis puhunut mistään livekeikka nauhoituksista mitä ilmeisesti luulit.

Puhun ihan oikean musavideon tekemistä mikä on aina ollut iPhoneilla suosiossa ja nyt jälki tulee olemaan entistä parempaa ja mielenkiintoisempia juttuja pystytään tekemään.

Vastaa
Jakele
Jakele

10

Hyvin näyttävät omput pärjäävän etenkin värien toistossa.
Nokian hirviökamera oli TAAS vain ennakkoon hehkutusta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Hui Lai Lee (vahvistamaton)

11

Lumia 1020 kuvaa sorkitaan niin paljon, että sen takia puhuin nimenomaan 808. Tottakai uudella iPhonella tehdään yksi musa video, koska se kuuluu yhtenä osana markkinointi strategiaan. Olisi vain hyvä, että mikki olisi samalla tasolla, kun kameralla saa hyvää live kuvaa, mutta ei ääntä. Mutta tuosta 120fps kyllä pisteet.

Oma tarpeeni on selkeästi enemmän tilanteiden taltioinneissa kuin musa videon tuottamisen puolella niin luonnollisesti tässä ei tältä osin ole mitään amazing minulle ja siitä syystä lievät vähättelyt.

Vastaa
jartar
jartar

12

Ei vakuuta. Esimerkki kiinnostaa vain ammattilaisia jotka kuvaavat kuvausjalustoilla catwalk kävelyä iPhone puhelimilla. Toisinsanoen, ei ketään...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ky se lee (vahvistamaton)

13

Niin missä niitä parempia sitten oli? Ei muuta kun linkkejä jakoon kiinnostuneille

Vastaa
delic
delic

14

Cnet laitto kamerakännykät testiin: http://www.cnet.com.au/camera-showdown-...5491.htm#image0

Kyllä ainakin omaan makuun iPhone 5S onnistui kokonaisuutena parhaiten, melkein jokainen kuva otettu iPhonella näyttää omaan silmiin paremmalta.

Apple on siis jälleen onnistunut erinomaisesti kamerassa vaikka sitä kuinka "yllättäen" haukuttiin ja aliarvioitiin ja vaikka se on vaan 8mpix

lisää vertailuja odotellessa, selvää on kuitenki jo tässä vaiheessa, että iPhone 5S kamera tekee todella tasaisen hyvää jälkeä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja