Jolla kertoi speksit puhelimelleen

16
Matti Robinson

Jolla kertoi speksit puhelimelleen
Jolla on tänään kertonut tarkennettuja teknisiä tietoja puhelimestaan. Jolla-nimeä kantava puhelin on -- kuten jo tiedettiin -- keskiluokan älypuhelin, joka saapuu myyntiin 2013 vuoden aikana.

Yhtiö aloitti tänään uuden ennakkomyyntierän ja samalla raotti verhoa speksien osalta. Laitteesta löytyy muun muassa qHD-resoluution (940x560), 1,4 gigahertsin Snapdragon-tuplaydinsuoritin, gigatavu RAM-muistia, 16 gigatavua tallennustilaa, microSD-muistikorttipaikka, 8 megapikselin ja 2 megapikselin kamerat.

Laitteessa on lisäksi 2100 milliampeeritunnin akku, joka on vaihdettavissa. Hinta ennakkotilaajille luvataan alle 400 euroon, josta etukäteismaksuna suoritetaan 100 euroa, kuten ensimmäisessäkin erässä. 4G-yhteyksistä ei mainita tiedoissa enää mitään, joten niiden kohtalo on epäselvä. Lisätietoja löytyy Jollan sivustolta.



Jolla kertoi hiljattain myös puhelimensa Android-yhteensopivuudesta.

Parhaat kännykkätarjoukset

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
366 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Oppo A77 5G – hinta laskenut -40%

Oppo A77 5G
149 € DNA
199 € Proshop
249 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 249 €

Nokia G10 – hinta laskenut -30%

Nokia G10
106 € Hobby Hall
149 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 151 €

Sony Xperia 10 IV – hinta laskenut -29%

Sony Xperia 10 IV
250 € Kärkkäinen
349 € Elisa
399 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 349 €

Kommentit (16)

Anonyymi käyttäjä
Jollla (vahvistamaton)

2

Surkea resoluutio!!. Hintaa on liikaa, kaksi vuotta vanhoilla spekseillä.

Jolla ottaa nörteiltä rahat pois.

Vastaa
pain83
pain83

3

@Jollla
Mikäs spekseissä vikana, jos softat kerran pyörii. Samaa ei voi sanoa esim. Nexus 4:sta missä pelkästään selainkin jo lagaa vaikka on 4 core. Aikamoinen järkytys on ollut siirtyä Lumia 820:sta tähän Nexukseen. Näyttö on todella rakasta lukea, softat tökki ja perusominaisuuksia on vielä kömpelömpi käyttää kuin WP:ssä.

Seuraavaksi tulee kokeiluun Jolla. N9 hyvien käyttökokemusten siivittämänä odotukset on aika korkealla käyttiksen ja laitteen suhteen.

Vastaa
trooper78
trooper78

4

Vaikuttaa ihan kelpo läpyskältä. Osamaksulla voisi tuollaisen jossain vaiheessa hankkiakin... =/

Minkähän kokoisen microSD-kortin tuohon saa laitettua?

Vastaa
R4ndom1
R4ndom1

5

@2
Olen varma ettet erota näytön pikseleitä 30cm etäisyydeltä, jos tämän tekniikka on jäljessä, entä iphone 5? Samaa tasoa, mutta hinta on huomattavasti matalampi ja android sovellukset toimii.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Purjekala (vahvistamaton)

6

Softa > rauta.

Mitä hyötyä on kovista specseistä (esim. 4 ydin prossusta...) jos softa lagaa, on buginen tai muuten päin aanusta?

Vastaa
Agent_007
Agent_007

7

Lainaus:

Mikäs spekseissä vikana, jos softat kerran pyörii.


Kaippa monia mietityttää miten noi Android-softat pyörii tuossa luurissa, koska muutamien natiivi-sovellusten voimin ei kovin suuria käyttäjämääriä saa älypuhelinmarkkinoilla.

Lainaus:

Olen varma ettet erota näytön pikseleitä 30cm etäisyydeltä, jos tämän tekniikka on jäljessä, entä iphone 5? Samaa tasoa,


iPhone 5:ssä on yli 40% enemmän pikseleitä.

Lainaus:

Minkähän kokoisen microSD-kortin tuohon saa laitettua?


64 gigatavua olisi oma veikkaus, koska Nokian WP8-Lumioissa on sama raja, ja rauta pitäisi olla pitkälti samaa.

Vastaa
tataka
tataka

8

ylihinnoiteltu: näyttö vain ghd(hd ei full hd olisi ollut jo premiumia) prosessori toivonmukaan uutta tuplaydintä, ei mitään mikä on esim lumia 520/620

mutta veikkaan että ekalla mallilla testataan ja jos myy hyvin tehdään huomattavasti premiumpi puhelin sitten ensi vuonna. toi resoluutio ei ole hyväksyttävä 400 euron puhelimessa 2013 lopulla, jos hinta olisi 300 olisi se ok. kiinassa tekevät niin olisivat voineet laittaa sen rgb hd näytön jolla pikselitiheys olisi ollut yli 300 per tuuma eli pikseleitä ei ihmissilmä erota esim lumia 920/nexus 4 molemmissa resoluution kasvu full hd:ksi 4.5 ja 4.7 tuuman näytöissä olisi ollut turhaa.

itselläni ei tuplaydin töki jos vain se on uusin snapdragonia jossa kyllä suurinosa androidin peleistä toimii ja käyttöjärjestelmänkin saa sulavaksi.

ja ne jotka sanovat että nexus 4 selain tökkii niin kyllä se chrome kun viimeksi sillä kokeilin olikin huono käyttökokemus, mutta google playssa löytyy paljon optimoidumpia selaimia jotka toimii hyvin :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
solei (vahvistamaton)

9

Voi herranen aika. Puhelinta kokeillaan ja jos se miellyttää, se ostetaan. Androidjonnet hankkivat puhelimen speksien perusteella ennakkomyynneistä näkemättä koko vehjettä.
Itse kokeilen jollaa ja jos se on edes n9 tasoa, hankintaan menee ihan vain tukeakseni firmaa.
Muutoin mennään WP:llä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jkjkhj@hkhk.com (vahvistamaton)

10

Facebookista:

> For camera button lovers: It would be easy to design and
> implement
> #TheOtherHalf with that or even much more. Stay tuned - Harri
> Hakulinen Chief Engineer at #Jolla

Eli kuten tästäkin näkyy Jollan puhelimen takapuolikkaat eivät ole mitään pelkkiä teeman vaihtajia vaikka joykut koettaa ne sellaiseksi leimata.

Vastaa
RingLeaderTM
RingLeaderTM

11

Siinä on kaikki samat virheet, mitkä vaivaa kaikkia älypuhelimia, kun ne yhdistetään Internettiin. Tuo muka uusi kosketusliittymä..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
juuelikkäs (vahvistamaton)

12

@2 Mistä nämä pyllykipeät Apple fanipojat/lampaat tulevat täällä ulisemaan kateuttaan?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kekkerke-2 (vahvistamaton)

13

Ainut ongelma tuossa jollan käyttiksessä mielestäni onettä se on h**ve**n ruman näköinen järjestelmä. Myös jollan other half design jakaa mielipiteitä.

Toki tilauksee meni jo aikasemmin koska pitäähän sitä kokeilla kuten muitakin ennenkö voi dissailla. Tähän asti 2007 vuodesta lähtien iphone on ollut pääpuhelimena ja rinnalla vaihtunut kakkospuhelin silloin tällöin ja voin sanoa että iphone on vaan pysynyt pääpuhelimena koska se toimii, näyttää hyvälle ja tuntuu hyvältä kädessä. Samsungin galaxy leluja en tule kyllä enää hankkimaan enkä kyllä nokian lumioitakaan (molempia kaksi ollut vuosien varrella)

Vastaa
R4ndom1
R4ndom1

14

@14

Ainoat hyvät puolet iphoneissa on käyttöjärjestelmän keveys ja puhelimen ulkonäkö. Rasittavinta iphoneissa on se, ettei sitä voi oikein muokata(just just taustakuvan voi vaihtaa), samsungin galaxy puhelimien huonopuoli on tuo just että ne näyttää ja tuntuu ihan leluilta. Seuraava puhelimeni vois olla tuo Jolla.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

16

@14,15: Omasta mielestäni taas iphonessa ei ole mitään hyviä puolea. Se on harvinaisen tylsän näköinen eikä kulmikkaan muotoilunsa ansiosta todellakaan tunnu hyvältä kädessä. Myös käyttöjärjestelmä raastaa hermoja rajoittuneisuutensa takia. Käyttöjärjestelmän keveydellä ei ole mitään merkitystä, jos sillä ei voi oikein mitään tehdä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.