Kuvaaja kertoo: Suurin osa Samsungin voitoista on peräisin mobiililaitteista

5
Manu Pitkänen

Kuvaaja kertoo: Suurin osa Samsungin voitoista on peräisin mobiililaitteista
Samsung on iso korealainen konglomeraatti, joka tekee tai on tehnyt melkeinpä mitä tahansa kaivinkoneista televisioihin ja jääkaappeihin. Horace Dediun laatimat kuvaajat kuitenkin osoittavat, että yhtiön varsinainen rahantekokone on mobiililaitteet.

Samsungin liikevaihdon ja liikevoiton historiallista kehitystä segmenteittäin kuvaavien graafien mukaan mobiililaitteilla on erittäin keskeinen rooli yhtiön talouden kannalta. Jopa puolet liikevaihdosta ja noin 70 prosenttia liikevoitosta on peräisin mobiililaitteista. Graafista nähdään myös se, että liikevaihdon kasvu viimevuosina on etupäässä johtunut puhelinmyynnin kasvusta, kaikissa muissa segmenteissä kehitys on ollut tasaista. Liikevoitossa sama kehitys näkyy vielä paremmin.

Graafeista näkyy myös se, että Samsungin älypuhelinmyynnin varsinainen kasvuvaihe alkoi vuoden 2011 alussa. Tuolloin Nokia ilmoitti lopettavansa Symbianin kehittämisen ja siirtyvänsä Windows Phoneen. Nykyään Samsung on maailman suurin älypuhelinvalmistaja, mutta niin ei ollut vielä vuonna 2010. Korealaisyhtiö oli itse asiassa vasta neljänneksi suurin älypuhelintoimittaja, juuri ja juuri HTC:n edellä. Samsungia suurempia olivat Nokia, RIM (nyk. BlackBerry) ja Apple – tässä järjestyksessä. Vuonna 2009 Samsungin markkinaosuus älypuhelimissa oli jotakuinkin yhtä suuri kuin mitä Nokialla on nyt.Ilman mobiililaitteita (iPod, iPhone ja iPad) Apple ei olisi noussut maailman arvokkaimmaksi yhtiöksi. Vuosina 2010–2013 maailman rikkaimman miehen titteliä hallussa pitäneen Carlos Slimin omaisuus on niin ikään kummunnut mobiilibisneksestä (América Móvil).


Parhaat kännykkätarjoukset

vivo X80 Pro – hinta laskenut -35%

vivo X80 Pro
1569 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 2400 €

Realme 9 4G – hinta laskenut -31%

Realme 9 4G
283 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 410 €

Motorola edge 20 – hinta laskenut -26%

Motorola edge 20
249 € Power
338 € Hobby Hall
339 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 338 €

Motorola Moto Razr 2022 – hinta laskenut -26%

Motorola Moto Razr 2022
849 € Lenovo
1066 € CDON
1149 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1149 €

Kommentit (5)

Anonyymi käyttäjä
trueIStrue @ (vahvistamaton)

1

Samsungin älypuhelinmyynnin varsinainen kasvuvaihe alkoi vuoden 2011 alussa.
Tuolloin Nokia ilmoitti lopettavansa Symbianin kehittämisen ja siirtyvänsä Windows Phoneen.
Nykyään Samsung on maailman suurin älypuhelinvalmistaja, mutta niin ei ollut vielä vuonna 2010.

Vastaa
pähkinä
pähkinä

2

Samsungin älypuhelinmyynnin varsinainen kasvuvaihe alkoi vuoden 2011 alussa.
Tuolloin Nokia ilmoitti lopettavansa Symbianin kehittämisen ja siirtyvänsä Windows Phoneen.
Nykyään Samsung on maailman suurin älypuhelinvalmistaja, mutta niin ei ollut vielä vuonna 2010.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

5

Pienenä korjauksena: graafeissa ei ilmeisesti ole mukana kuin Samsung Electronics. Koko Samsungin liikevaihto oli viime vuonna n. 270 miljardia dollaria, tuo graafi yltää vain reiluun 60 miljardiin. Eli kattamatta jää yli 200 miljardia + tytäryhtiöiden liikevaihdot, joita Samsung ei laske mukaan tulokseensa.

Muuten uutisessa ei ole oikeastaan mitään muuta yllättävää kuin se, ettei Samsungin TV-liiketoiminta tee tappiota. Elektroniikkateollisuudessa kilpailu on aivan jäätävän kovaa, joten suurimmassa osassa tuoteryhmiä marginaalit ovat tällä hetkellä aivan olemattomia (lukuunottamatta Applea, joka tahkoaa rahaa lähes kaikessa mihin ryhtyy).

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.