Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applen iPhone 5s pistettiin palasiksi

5
Manu Pitkänen

Applen iPhone 5s pistettiin palasiksi
Applen iPhone 5s -älypuhelimen myynti on alkanut ja ensimmäiset kuluttajat ovat jo ostaneet sen itselleen. Myös iFixitin porukka pääsi käsiksi puhelimeen, jonka he päättivät purkaa nähdäkseen mitä sen sisältä löytyy.

IPhone 5s:n purkuartikkelista selviää miten puhelin on koottu ja millaisia komponentteja siinä on käytetty. Apple ei yleensä anna kovin yksityiskohtaisia tietoja käyttämistään komponenteista, joten iFixitin artikkelit tulevat tarpeeseen.
IFixitin mukaan iPhone 5s:ssä on aiempiin sukupolviin verrattuna suurempi akku (1560 mAh), joita on selvästi tilattu useammalta eri valmistajalta. Artikkelissa näytetään myös miltä puhelimessa käytetty sormenjälkilukija näyttää käytännössä. CMOS-siru on suojattu safiirilasilla, jottei se alkaisi heiketä käytön myötä. ISight-kamerassa käytetty kenno on peräisin Sonylta.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (5)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

1

Off topic: Onko tuo normaali toimintatapa, että lauseen alussa sanat, joissa tyyliasun vuoksi on pieni kirjain ensimmäisenä, kirjoitetaan silti isolla? (IPhone, IFixit) Muistan, että ainakin joskus fi.wikipedia pahoitteli, että sivuston softa (tai mikä lie) pakotti tähän sinänsä väärään tyyliin.

Vastaa
delic
delic

4

@3 Itse ainakin ymmärrän miksi tuota ei mainittu, ketä se oikeasti kiinnostaa? Varsinkin jos kyseinen numero olisi uutisoitu, mitä se olisi kertonut lukijoille? ei mitään. Esim ei kukaan osaisi sanoa onko kyseinen numero hyvä vai huono.

Pitää olla jotain vertailukohtaa, nyt esim itse päätin tutustua hiukan aiheeseen ja esim htc one sai 1/10.

Vastaa
Kaaro
Kaaro

5

@4 iFixitin lähtökohtana tarjota ohjeita käyttäjille, jotta he voisivat itse korjata laitteensa. Aina se takuu ei toimi niinkuin olettaa ja silloin sen 500 € laitteen haluaisi saada kuntoon. Esim. Kosteus- ja mekaaniset vauriot eivät kuulu takuun piiriin.

Ainakin itseäni arvosana kiinnostaa, koska se antaa myös tietynlaisen vaikutelman laitteen suunnittelun laadusta. esim. HTC Onea suunnitellessa on näemmä kokonaan sivuutettu huollettavuus, joka viittaa hieman väliinpitämättömyyteen. Pääasia on ollut, että tuote on nopeasti saatu pakettiin ja markkinoille.

Esim. Samsung käyttää useasti liittimiä komponenteissaan juottamisen sijaan, jotta uusi komponentti olisi helposti ja nopeasti vaihdettavissa uuteen. Tämä vaikuttaa ratkaisevasti huollettavuuteen ja huollon hintaan.

Tietysti artikkelissa olisi myös voinut mainita mitä arvosana tarkoittaa, mutta oman järjen käyttö on sallittua (siinäkin, että miksi tämäkin piti erikseen mainita).

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja