Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoft-pomo vihjaa: Windows RT ja Windows Phone yhdistymässä

7
Manu Pitkänen

Microsoft-pomo vihjaa: Windows RT ja Windows Phone yhdistymässä
Microsoftin organisaatiouudistuksen myötä käyttöjärjestelmäryhmän johtajaksi noussut Terry Myerson kertoi analyytikkotapaamisessa, että tulevaisuudessa yhtiöltä voidaan odottaa aiempaa yhtenäisempiä käyttöjärjestelmiä. Yksi Microsoft -idean mukaisesti yhtiö on yhtenäistämässä eri alustojen rajapintoja, jotta sovellusten kehittäminen niille olisi mahdollisimman helppoa.

Muutos tarkoittanee sitä, että Windows RT- ja Windows Phone -alustat lähenevät toisiaan. Tällä hetkellä Windows Phonelle tehdyt sovellukset eivät toimi Windows RT:llä, vaikka molemmissa käytetään ARM-suorittimia. Kahtiajako on herättänyt kummastusta, varsinkin kun samanlaista tilannetta ei ole muissa kilpailevissa alustoissa (Android, iOS).

Myersonin puheista sai myös sellaisen kuvan, että tulevaisuudessa Windows Phone ja Windows RT olisivat sulautumassa toisiinsa. Aikataulua ei kerrottu, mutta Myerson lupasi yhtiön toimivan ripeästi.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (7)

maario
maario

1

Ei ne yhdisty. Microsoft ilmoitti noin kuukausi sitten, että ainoastaan kirjaimet RT jätetään pois. Koodit jää erillisiksi, eli halpismalliin tavallaan SX-versio, kalliimmpiin perusversio.

Muistatteko eron 386:n ja 386 SX:n välillä ;-)

Molemmissa oli matematiikkaprosessori, mutta SX:ssä se oli amputoitu pois, kun se ei toiminut. Niin paljon oli hardis vikoja.

Vastaa
leipuri777
leipuri777

2

Ei kun pitäkää ja tehkää niitä käyttöjärjestelmiä niin maan per*eleesti, päästään Microsoftista nopeammin eroon!!!

Vastaa
tataka
tataka

3

intelin laitteet myy tableteissa paljon paremmin kuin arm perustuvat, eli jos softan voi tehdä joko windows phone ja rt hybridille sekä x86 erikseen vai rt ja x86 sekä wp8 erikseen niin parempi olisi nykyinen, paras olisi tosin jos helposti saisi windows 8, rt ja wp8 helposti sovelluksia tehtyä.

microsoftilla tosin tarvittaisiin joustoa jotta windows phonelle saisi kunnollisen selaimen esim firefox, opera(tosin operan taisi saada jos maksaa kehittäjälisenssin n.100 euroa) ilmeisesti tosin rt voi tulla muitakin selaimia?

wp8 ohjelmat on kalliita ja moni on aika surkeasti optimoituja vaikka rauta on aika samaa kaikissa, ohjelmia poislukien pelejä on aika hyvin jo wp8

rt sekä x86 windows uille hyvää softaa on aivan liian vähän, sama juttu pelejä tosin jos on x86 on mahdollisuuksia paljon paremmin vaikka esim bay trail atomissa tai amd temash voi vanhempia sekä monia indie pelejä pelata vaikka peliohjaimella.

no microsoft julkaisee ensi viikolla surface pro ja rt sekä monia bay trail atomeita sekä haswell perustuvia tulee myyntiin jouluun mennessä, amd temash perustuvia ei pahemmin ole pidetty meteliä :( jos vain laitteita saadan kauppoihin niin yli 300 euron luokassa windows tabletit markkinaosuus kasvaa reilusti sekä ensi vuonna vielä enemmän. joka tietty saa ohjelmistokehittäjät kiinnostumaan.

Vastaa
Giis
Giis

5

@Maario

Höpö höpö. 386:ssä ei ollu missään mallissa kiinteää matematiikkaprosessoria (Liukulukuyksikkö). Ehkä tarinasi 486:en kohdalla pitää paikkaansa. Siinä oli SX-mallissa poispyyhitty tai kokonaan jätetty pois tuo matematiikkaprosessori, joka DX-mallissa oli.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

6

@3 intelin laitteet myy tableteissa paljon paremmin kuin arm perustuvat

Milläköhän rajauksella tämä on löydetty? Kun puhutaan ainoastaan Windows -laitteista? Jos puhutaan tableteista yleensä voittaa ARM 6-0, iPadit ja suurin osa Android-tableteista kun perustuvat ARM-arkkitehtuuriin.

> jos vain laitteita saadan kauppoihin niin yli 300 euron luokassa windows tabletit markkinaosuus kasvaa reilusti sekä ensi vuonna vielä enemmän.

Eiköhän laitteet saada kauppoihin, kuten aiemminkin. Noin nollan markkinaosuudesta on tietenkin kohtuullisen helppo ponnistaa ylöspäin etenkin jos hinnoitellaan aggressiivisesti. Voittoa niillä tuskin tullaan tekemään, enkä usko että niitä myydäänkään sellaisia määriä että kehittäjät kauheasti kiinnostavat.

Vastaa
tataka
tataka

7

@6 nimeonmaan windows rt arm. ja windows 8&rt markkinaosuus tableteissa 4,5% ihan muutama kuukausi sitten, ja siitä ei tiedä lasketaanko millaiset hybridilaitteet siihen, ja ne myyvät huonosti koska porukka odottaa uusilla huomattavasti paremmilla prosessoreilla varustettuja.

ja laitteiden kauppaantulo, no joitakin viime vuoden lopulla joutui odottelemaan ja esim microsoft surface pro myynti kusettiin täysin johtuen että tuli julkaistiin syksyn lopulla 2012 mutta myyntiin tuli suurilla markkina auleilla 2013 helmi-maaliskuussa ja kaikille halukkaille ei riittänyt vaan joillakin kesti kauankin ennenkuin sai ennakkotilaamnsa laitteen, sitten huhtikuussa esim kiinaan ja silloin moni odottelee jo haswell päivitystä, suomen julkaisu meni vielä huonommin kuin kiinan:toukokuussa ja kesällä julkaistiin(ja sitä huhuttiin jo aikaisemmin että silloin) uudet haswellit.

moni firma saisi siltä applelta ottaa mallia julkaisun kanssa: julkaistaan, kerrotaan päivät ja hinnat mihin tulee myyntiin ja julkaisusta kauppoihin saisi korkeintaan 2-3kk mennä. eikä että julkaistaan äkkiä ja sitten meneekin 3-10 kk ennenkuin sen voi ostaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja