Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Uutta iPhonea jonottanut mies vietiin mielenterveystutkimuksiin – kaksi pidätettiin

22
Manu Pitkänen

Uutta iPhonea jonottanut mies vietiin mielenterveystutkimuksiin – kaksi pidätettiin
Applen iPhone-älypuhelimet ovat kiistatta alan tunteitaherättävimpiä laitteita, eikä minkään muun yhtiön valmistama puhelin aiheuta jonoja kauppojen eteen kahta viikkoa ennen myynnin alkua.

Yleensä myyntiin tulleen uuden iPhonen odotus sujuu kohtalaisen rauhallisesti, mutta tänä vuonna Pasadenassa sijaitsevan Apple Storen eteen muodostuneessa satojen asiakkaiden jonossa sattui ja tapahtui. Kahden jonottajan välille puhkesi tuntemattomasta syystä riita, joka lopulta johti käsirysyyn. Poliisi joutui pidättämään miehet julkisella paikalla tappelemisesta.

Myöhemmin samana päivänä saman Apple Storen edessä jonottanut mies vietiin kolmeksi päiväksi mielenterveystutkimuksiin erittäin raivokkaan käytöksen takia. Kyseessä saattoi olla koditon mies, jolle oli maksettu siitä että hän jonottaa jonkun asiakkaan puolesta. Kaupasta ehti kuitenkin loppua iPhonet, minkä takia mies ei saanut korvausta vaivannäöstään.


Apple palkkasi tapausten jälkeen kaksi poliisia valvomaan jonotusta. Tämän jälkeen Pasadenan liikkeen edessä ei enää havaittu ongelmia.

Houstonissa kahdelta AT&T-operaattorin liikkeen edessä uutta iPhonea jonottaneelta mieheltä varastettiin heidän vanhat iPhonet.
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (22)

Ranvier
Ranvier

2

@1: Kaikki iphonen omistajat pitäisi viedä suorinta tietä hullujenhuoneelle. Heillä ei pitäisi olla edes oikeutta mielenterveystutkimukseen.

Vastaa
creativeb
creativeb

3

Maailmassa ei ole sellaista tuotetta jota lähtisin jonottamaan, tai on mutta se olisi ruoka jos olisin kuolemassa nälkään. Mitä tyydytystä siitä saa, että saa jonkun puhelimen ensimmäisten joukossa? Hulluja ihmiset ovat.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

6

@3
Osa vaan haluaa sen ensiksi, osa *tarvitsee* sen mahdollisimman nopeasti ja osa jonottaa bisneshenkisesti, ja myy laitteen ebayssa tai vastaavassa kohtuullisella voitolla, koska saatavuus tullee olemaan heikko alkuvaiheessa (ja etenkin USA:n ulkopuolella)

Vastaa
Agent_007
Agent_007

7

Lainaus:

Mitä tyydytystä siitä saa, että saa jonkun puhelimen ensimmäisten joukossa? Hulluja ihmiset ovat.


Ihan tavallisten kuluttajien lisäksi myös suurin osa mobiilisovelluksia tekevistä yrityksistä ostaa testauslaitteensa kaupasta. Eli jos esim. Applelta tulee oma sovellus bumerangina takaisin, koska se kaatuu iPhone 5S:llä, on helpointa hakea itselle luuri kaupasta ja sitten testata sillä, missä bugi on.

Ei paljon itseäkään naurattaisi jonottaa tuolla, kun joku markkinoinnin ihminen on luvannut sovelluksen julkaisun ASAP, ja sitten joku mies lyö silmän mustaksi, koska jonotus.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Lääkäri (vahvistamaton)

8

@2 Suosittelen pikaisesti tutkituttamaan pääsi, yleensä ensimmäinen askel on myöntää ongelma ja hakea apua.

Vastaa
delic
delic

10

Mitä on lukenut useita arvioita niin yleisin loppuyhteenveto on se, että tässä on markkinoiden paras luuri kokonaisuutena. Itselläkin nousee ostohalut koko ajan enemmän ja enemmän mitä enemmän tutustun laitteeseen, uskomatonta tekniikkaa apple taas saanut pakattua erittäin pieneen laitteeseen.

Harmi vaan, että menee varmaan vielä parisen kuukautta että omansa saa, sen verran kova on kysyntä maailmalla ollut, että saas nähdä venyykö julkaisuaikataulut.

Vastaa
KIPPO76
KIPPO76

14

@12
Apple ei ole tuonut YHTÄÄN mitään edistyksellistä markkinoille vuoden 2007. Keskikastiin luokiteltava puhelin ominaisuuksiltaan, ja hinta aivan naurettava. Semmonen 400 olis max hinta. Tosiaan ihmisen täytyy olla hoidon tarpeessa, että maksaa tuommoisia summia.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

18

@14 "Apple ei ole tuonut YHTÄÄN mitään edistyksellistä markkinoille vuoden 2007"

Riippuu aivan mitä asioita vertaa. Ominaisuusmatriisit eivät ikinä ole kattavia. Myös vuonna 2007 foorumit olivat täynnä ominaisuusmatriiseja, joiden mukaan Symbian oli ylivertainen ja iPhone ihan paska. Kuinkas sitten kävikään? Vai olisikohan kuitenkin niin, että jäi joitakin asioita vertaamatta?

"Keskikastiin luokiteltava puhelin ominaisuuksiltaan"

Mitkä ovat nämä jumalaiset "ominaisuudet"? Jos joka vuosi tulee markkinoiden nopein puhelin, jossa on ylivertainen käyttökokemus niin ei kauheasti harmita, vaikka coreja, kellotaajuutta tai megapikseleitä on vähemmän. Hommaa tietenkin auttaa kun käytännön suorituskyky ja etenkin responsiivisuus ovat parempia. Monessa tapauksessa Apple on kieltämättä tuonut "vanhan" tai "keskinkertaisen" jutun tuotteisiinsa, mutta tehnyt siitä sellaisen, jota tavalliset ihmiset osaavat ja jopa haluavat käyttää. Mutta käytettävyyshän on aivan irrelevanttia, kunhan saadaan ominaisuusksia matriisiin riippumatta toteutuksen tasosta.

Mistä se käyttökokemus sitten syntyy? Osin softasta, osin selkeästi paremmasta raudasta:

http://venturebeat.com/2013/09/19/apple...ndroid-devices/
http://www.examiner.com/article/iphone-...rola-droid-last

Kun kosketusnäyttö on tarkin ja pari kertaa responsiivisempi (ei pelkkä näyttö vaan koko pino) kuin kilpailijoilla ei se voi olla vaikuttamatta kokemukseen.

"Semmonen 400 olis max hinta. Tosiaan ihmisen täytyy olla hoidon tarpeessa, että maksaa tuommoisia summia."

Tarkastelet asiaa omasta hyvin suppeasta näkökulmastasi. Ei kukaan voi määrittää mitään yksittäistä hintaa, joka on absoluuttisesti "liikaa". Oikea hinta on eri ihmisille (ja yhteisöille) eri, riippuen mitä asioita arvottaa ja kuinka paljon on tilillä rahaa.

Mutta ihan mielenkiinnosta, mistä oikein repäisit 400e maksimihinnan puhelimelle, joka on monessa suhteessa ihan markkinoiden eliittiä ja antaa vielä mahdollisuuden käyttää parasta softakirjastoa joka mobiilista löytyy?

META: Yllä olleet huutelut hoitoon viemisestä ovat harvinaisen lapsellisia, mutta se joko kertoo keskustelijoiden iästä taikka kunnollisten argumenttien puutteesta.

Vastaa
delic
delic

20

9 miljoonaa myytyä iPhone 5C/5S:ää KOLMESSA päivässä!

Kyllä itsekin ennätysmyyntiä odotin, mutta melkoset luvut pisti apple pöytään :)

Vastaa
AhKeefas
AhKeefas

22

Kysymys on fiiliksestä ja kokemuksesta!
MS voisi ostaa edes yhden Applen mainostoimiston tai markkinointitiimin johtajan itselleen.
Ominaisuudet ja innovaatiot eivät ole se, joka vetää - sen ymmärtävät ei-Apple ihmiset
Kuitenkin jotain "taikaa" täytyy paketissa olla koska KAIKKI tapaamani ja tuntemani (alle 20 kpl) Apple käyttäjät ovat varsin merkkiuskollisia ja osa jopa täysin vakuuttunut teknisestä ylivoimasta vaikka takalasi rikkoontuisi, antenni ei toimisi, kartat näyttäisivät pieleen tai laite olisi vanhanaikainen ilman lähilukusirua, optista vakainta, hanskat kädessä näyttöä, tms MUITTEN innovaatiota.
=>
Applessa on tyyliä!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja