Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applen sormenjälkitunnistus murrettiin, asialla legendaarinen hakkeriryhmä

7
Petteri Pyyny

Applen sormenjälkitunnistus murrettiin, asialla legendaarinen hakkeriryhmä
Legendaarinen hakkeriryhmä Chaos Computer Club, on löytänyt tavan huijata Apple iPhone 5s:n sormenjälkilukijaa.

CCC:n jäsenten mukaan Applen sormenjälkilukijan ainoa erikoisuus aiempiin sormenjälkilukijoihin verrattuna on sen skannerin korkeampi tarkkuus. CCC onnistui huijaamaan sormenjälkilukijaa skannaamalla tasaiselle pinnalle jääneen sormenjäljen 2400dpi:n tarkkuudella ja tulostamaan tämän jälkeen 1200dpi tarkkuudella lateksimuotiksi. Mikään aivan arkipäiväinen huijaus ei tietenkään ole, vaan vaatii tietyntyyppistä osaamista, pääsyn hyvälaatuiseen sormenjälkeen sekä mahdollisuuden tarkan resoluution lateksimuotin tulostamiseen.

Alla video, joka selventää huijaustapaa tarkemmin:

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (7)

Anonyymi käyttäjä
teardropdown (vahvistamaton)

2

Hakkerilta loppunut kahvi vai tupakki kun käsi tärrää niin paljon? Vai oliko niin suuret paineet tehdä video?

Vastaa
Jonahan
Jonahan

3

Se tapahtui vähän nopeammin kuin oletin ja vähän helpohkosti suhteessa ennakkotietoihin tekniikasta (kuolleen sormen ei pitänyt riittää). Mutta kyllä se vielä voittaa nykyisin yleisimmin käytetyt lukitsemistavat. Rahanarvoisia transaktioita en ehkä tämän jälkeen jätä pelkän sormenjäljen varaan.

Vastaa
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

4

No esim. myytinmurtajissa testattiin samaa menetelmää jolla saatiin auki jonkunsortin teollisuus tasoinen sormenjälkiscanneri, eli kyllä tuolla tekniikkalla murtaa jos ei kaikkia niin lähes kaikki sormenjälkiscannerit, ei vain mikään iPhonen ongelma...

Vastaa
veeman07
veeman07

5

Eipä yllättänyt yhtään. Huolestuttavaa tämä nykyinen applen tietoturva. Keskeneräistä ja selvästi testaamatonta tuotetta tuodaan kuluttajille. Toivottavasti apple korjaa haavoittuvuuden mahdollisimman nopeasti.
Sinänsä jännä juttu se ios 7.0 suojakoodin murto - luulisi noin vanhan käyttöjärjestelmän olevan jo sen verran hioutunut ettei vastaavia lapsuksia enää esiintyisi. Kyseessä on kuitenkin jo yli 6 vuotta vanha käyttis. Esim WP8 on osoittautunut tietoturvan osalta mitä luotettavimmaksi järjestelmäksi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Hui Lai Lee (vahvistamaton)

7

Ei tämä ole edes se ongelma tässä sormenjälki asiassa. Merkittävästi suurempi ongelma on se, että sormenjälki saadaan murrettua iLaitteesta ja se tulostetaan johonkin ja samalla on minun paikkatiedot yms. saatavilla niin alkaa vähän foliopipo kiristämään..

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja