>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Android-puhelimen fysiikka uusiksi - kääntyvä kamera ja kosketukseen vastaava takakansi

7
Valtteri Ahonen

Android-puhelimen fysiikka uusiksi - kääntyvä kamera ja kosketukseen vastaava takakansi
OPPO on valmistaja, joka on lähtenyt Android-kilpailuun haastajana, mutta tosissaan. Yhtiöltä on nähty jo useita vaikuttavia laitteita, mutta jokaisen kadunkulkijan korviin nimi ei tästä huolimatta ole vielä kiirinyt.

Nyt OPPO on julkaissut jälleen mielenkiintoisen uutuuden. OPPO N1 on kääntyvällä kameralla ja uudenlaisella Color-järjestelmällä varustettu Android-puhelin. 1080p LCD -näytöllä on kokoa 5,9" ja laskennasta vastaa neliytiminen Qualcomm Snapdragon 600.

Color on CyanogenModista vastaavan tiimin avustuksella työstetty Android-versio, joka rakentuu perinteisen 4.2-version päälle. Colorissa luvataan olevan tavalliseen Vanilla-Androidiin verrattuna yli 400 uutta ominaisuutta parannusta. Lisäksi N1:ssä on valmiiksi mukana mahdollisuus ottaa käyttöön varsinainen CyanogenMod, minkä lisäksi puhelimesta nähdään versio (CyanogenMod Edition), jossa supersuosittu Android-ROM on asennettu valmiiksi. Kyseessä on maailman ensimmäinen laite, jossa CyanogenMod tulee mukana heti kaupasta ostettaessa.Toinen puhelimen viehättävistä erikoisuuksista liittyy sen 13 megapikselin kameraan - se on nimittäin kääntyvää sorttia. Niin sanottu N-Lens-kamera pyörii reilut 200 astetta, joten sillä voi ottaa helposti kuvia korkealta tai vaikka itsestään, ilman että näyttöä täytyy kääntää pois näkyvistä. Näin saadaan myös laitteen laadukas takakamera käyttöön etukamerana. Kameran luvataan myös olevan markkinoiden nopeimmin käynnistyvä kamera (0,6 sekuntia).Näiden lisäksi puhelimen takakannesta on tehty touchpad. Esimerkiksi verkkosivujen rullailu alas onnistuu nyt takakuorta sivelemällä. Näin kättä ei tarvitse aina viedä tarkasteltavan sisällön eteen.

N1:n lisävarusteena on saatavana myös O-Clickiksi nimetty avaimenperään kiinnitettävä pieni lätkä, jonka avulla voi laukaista kameran tai soittaa puhelimella ääntä jos se on hukassa. O-Clickin luvataan yhdistyvän puhelimeen jopa 50 metrin päästä.

OPPO N1 on ennakkotilattavissa Kiinassa jo nyt. Kuluttajien käsiin asti tuotteen luvataan päätyvän joulukuun alussa.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (7)

JoniS
JoniS

2

Harmi sinällään että meni CM kaupalliseen käyttöön, poistettiin joitain ominaisuuksia ettei riko Googlen sääntöjä....

Vastaa
Ranvier
Ranvier

4

@2: Ne ominaisuudet puuttuu vain juurikin tuosta kaupallisesta mallista. N1:ssä on kuitenkin mahdollisuus ottaa myös nightlyt käyttöön. Niin ja tuolla Color OS -version stock recoveryllä saa flashattyä ihan normi CM-rommin.

@3: Todennäköisesti tulee europe.oppostyle.com -verkkokauppaan myyntiin. Hintaahan tuolla 16GB-mallilla on dollareissa $570.

Vastaa
JoniS
JoniS

5

@4

Jottei tule "huoltohelvettiä" ne otetaan pois kaikista.( kun muutetaan sourcea se tapahtuu kaikille laitteille, luonnollisesti). Kohta saa rootatakkin luurin uudestaan jos tuon asentaa kun ei saa olla valmiiksi rootattu Googlen ehtojen mukaan. Tosin google play kauppaan tulee cm installer piakkoin niin helpottuu tuo asennus.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

6

@5: Cyanogen inc. tulee ylläpitämään laitteelle kahta eri versiota CM-rommista. Se kaupallinen versio ja sitten se normi versio CM-rommista, joka sisältää ne kaikki ominaisuudet.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Teemu_84 (vahvistamaton)

7

Mielenkiintoisia ideoita. Kiinnostaa paljon enemmän kuin joku sormenjälkilukija.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.