Apple on myynyt iPhone 5c:tä ja 5s:ää jo yli yhdeksän miljoonaa kappaletta

22
Manu Pitkänen

Apple on myynyt iPhone 5c:tä ja 5s:ää jo yli yhdeksän miljoonaa kappaletta
Apple on myynyt kolmessa päivässä iPhone 5c:tä ja 5s:ää yli yhdeksän miljoonaa kappaletta. Kaksi viikkoa sitten julkistetut puhelimet tulivat myyntiin viime viikon perjantaina Yhdysvalloissa, Australiassa, Kanadassa, Kiinassa, ranskassa, Saksassa, Hong Kongissa, Japanissa, Puerto Ricossa, Singaporessa ja Britanniassa.

Yhtiön mukaan puhelimien kysyntä on ylittänyt tarjonnan, minkä takia joidenkin asiakkaiden tilaamat puhelimet saadaan toimitettua vasta parin viikon kuluttua.

Apple ei erittele tiedotteessaan miten myyntimäärät ovat jakaantuneet 5c:n ja 5s:n kesken. Yhtiö tyytyy kertomaan vain kokonaismyynnin suuruuden. Applen mukaan viime viikolla julkaistu iOS 7 -käyttöjärjestelmä löytyy jo 200 miljoonaasta iOS-laitteesta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -49%

Honor X7a
69 € DNA
136 € BIGBOX.FI
229 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 135 €

Motorola Moto G34 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto G34
99 € Power
99 € DNA
198 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 189 €

Motorola Edge 30 Fusion – hinta laskenut -40%

Motorola Edge 30 Fusion
362 € CDON
599 € Veikon Kone
649 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Xiaomi Redmi A3 – hinta laskenut -26%

Xiaomi Redmi A3
84 € BIGBOX.FI
85 € Proshop
130 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 112 €

Kommentit (22)

Sefriol
Sefriol

1

Mitä ilmeisimmin 5C:n myynti on Applelle pettymys, eikä se tule ratkaisemaan yhtiön ongelmia halpapuhelimien kanssa. Ongelmien kohtalokkuus nähdään tosin vasta siinä vaiheessa, kun Aasian puhelinmarkkinat muuttuvat yhä tärkeämmiksi ja kiinnostus huippumalleihin lähtee tuntuvaan laskuun. Applella on aikaa pelata, mutta kilpailijat eivät odota vieressä.

Vastaa
delic
delic

2

Tuliko tämä oikeasi jollekin yllätyksenä, että markkinoiden paras ja edistyksellisin luuri on todella haluttu?

Vastaa
Jonahan
Jonahan

3

@1 "Mitä ilmeisimmin 5C:n myynti on Applelle pettymys"

Mistä päättelet sellaista?

"eikä se tule ratkaisemaan yhtiön ongelmia halpapuhelimien kanssa."

Ei niin, ja kuten hinnoittelusta pystyi päättelemään ei sillä edes yritetä halpakategoriaan. Ja saattaa olla että sinne ei yritetä pitkään aikaan. Ja ei ehkä ole mitään syytäkään, jos kysyntään ei pystytä vastaamaan edes näillä hinnoilla ja hulppeilla katteilla.

"kun Aasian puhelinmarkkinat muuttuvat yhä tärkeämmiksi ja kiinnostus huippumalleihin lähtee tuntuvaan laskuun. "

Sitä odotellessa… Vastaavanlaista "Apple on tuhoontuomittu" rumpua on kyllä jaksettu soittaa ennen iPhonea ja joka vuosi sen jälkeenkin. Kuten varmaan täälläkin jokunen vuosi sitten kommentoin: Se ennuste tulee joskus osumaan, mutta vielä ei ole merkkejä että näin tapahtuisi. Firma on erittäin kannattava, toimii usealla eri toimialalla ja kassa on täysi.

Vastaa
Jogikarhu
Jogikarhu

4

"Tuliko tämä oikeasi jollekin yllätyksenä, että markkinoiden paras ja edistyksellisin luuri on todella haluttu?" Tälle ei voi olla nauramatta..

Vastaa
Jonahan
Jonahan

5

@4 "Tälle ei voi olla nauramatta.."

Mikä siinä niin paljon nauratti?

Helposti voi perustella, että iPhone 5s on markkinoiden paras luuri *jollekin käyttäjäjoukolle*. Ja kyllä se tietyin osin vaikuttaa erittäin edistykselliseltä (mm. GPU ja CPU).

Vastaa
Jogikarhu
Jogikarhu

6

Apple ja edistys varsinin edistyksellisin ei minun mielestäni mene samaan lauseeseen. Viimeksi näin on voitu puhua ekan iphonen kohdalla mutta nykyään kun katsoo muiden matkapuhelimien ominaisuuksia nii eipä tuo eroa ja jää jossain tapauksessa kakkoseksi eimerkiksi galalxy s4 on aika kova kilpailija tuolle. Nykyään samaa harmaata massaa tuo on muiden kanssa mutta ainut mikä erottaa on se omena takakannessa. Hieno kikka tuo sormenjälkitunnistin on mutta siihen se sitten jääkin..

Vastaa
Jonahan
Jonahan

7

@6 "katsoo muiden matkapuhelimien ominaisuuksia"

Voisitko mainita joitakin niistä ominaisuuksista joita pidät tärkeinä? Kosketusnäytön käyttö koskematta tai videon automaattinen pysäytys kun käyttäjä ei katso laitteeseen? Ne ainakin jäivät S4:n ominaisuuksista mieleen sellaisina, jotka joku fiksu insinööri on keksinyt, mutta joista ei ole oikein kenellekään käyttäjälle muuta iloa, kuin että käyttöliittymään (ja ominaisuusmatriisiin) on saatu yksi checkbox lisää.


"eipä tuo eroa ja jää jossain tapauksessa kakkoseksi eimerkiksi galalxy s4 on aika kova kilpailija tuolle"

Eipä tule mieleen yhtään puhelinta, joka olisi *kaikessa* parempi kuin muut. Ei sellaista varmaan voi edes tehdä, vaan tulos on aina kompromissi. Mutta jos nyt katsoo iPhonen kameraa (ei ainoastaan megapikselit vaan reaalimaailman käytettävyys ja laatu), kokoa, painoa, näytön laatua, suorituskykyä ja responsiivisuutta ei se kauhean huonolta kompromissilta vaikuta. Ja ero kasvaa, jos katsotaan Applen ja kolmansien osapuolien softatarjontaa, mutta sehän olisi hölmöä, laitettahan ihmiset käyttävät eikä mitään softaa!

Ja eikö markkinoiden ensimmäinen 64-bittinen mobiili-CPU yhtään tunnu edistykseltä? Se ja GPU ovat myös jokseenkin nopeimpia mitä kaupasta saa, ainakin kunnes uusi iPad julkistetaan.

[muokattu: korjattu yksi typo ja lisätty viimeinen kappale]

Vastaa
Sefriol
Sefriol

8

@3 "Mistä päättelet sellaista?"
Monet myyjät ovat valittaneet Applelle siitä, että 5S ei saada tarpeeksi, mutta 5C löytyy laatikkokaupalla myymälästä. Sen lisäksi ettei Apple ole julkaissut eritettyjä myyntilukuja molemmille puhelimille tukee tätä väitettä. Sillä yritetään pönkittää 5C julkisuuskuvaa, joka on saanut kovia kolauksia julkaisusta lähtien.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

9

@8
Apple ei *koskaan* julkista tarkkaa jakaumaa eri mallien kesken. Ei puhelimien, tietokoneiden, iPadien eikä iPodienkaan suhteen. Eikä ole sellaisia julkistanut

Kun 5s:n saatavuus on ollut heikko, voidaan olettaa että niistä 9 miljoonasta myydystä varsin suuri osa on ollut nimenomaan 5c malleja. Jos siis 5c myy miljoonia yhdessä viikonlopussa ja osa porukasta vielä jonottaa kalliimpaa 5s:aa pitää kyllä tehdä aikamoinen looginen loikka jos sitä haluaa pitää pettymyksenä.

Mikä on mallien myynti pidemmällä aikavälillä jää nähtäväksi, mutta tällä tiedolla (ja sillä, että Apple on korjannut tulosennustettaan ylöspäin) ei tätä kauhean katastrofaalisena lopun ajan merkkinä voi pitää.

Minkäslaisia kolauksia 5c on saanut julkaisusta lähtien?

Vastaa
delic
delic

10

@8 Eiköhän sitä iPhone 5C:tä ole valmistettu aika paljon enemmän. Voisi kuvitella että paljon nopeampi ja helpompi niitä on valmistaa?

Tässä myös siihen liittyen "Additionally, more than 20 million panels for the device are expected to be shipped in the fourth quarter of 2013, the sources said.
The report also states that display panel orders for the lower-cost iPhone 5c are expected to reach 30 million units in the fourth quarter"

eli neloskvartaalillakin todennäköisesti valmistetaan joku 10 miljoonaa enemmän "halpis" iPhonea.

Mitä tulee siihen, että Apple ei erottele mallien myyntiä, niin eihän se ole tehny niin koskaan? kvartaalimyynneissäkin ilmoitetaan vain iPhonet yhtenä, ihan samoin kuin iPadit.

Vastaa
Jogikarhu
Jogikarhu

11

"Ja eikö markkinoiden ensimmäinen 64-bittinen mobiili-CPU yhtään tunnu edistykseltä? Se ja GPU ovat myös jokseenkin nopeimpia mitä kaupasta saa, ainakin kunnes uusi iPad julkistetaan." Mä veikkaan että suurin osa käyttäjäkunnasta ei edes ymmärrä tuon merkitystä tai edes huomaa sitä etua minkä se tuo. Mutta kyllä myönnän että se on edistystä mutta varmasti peruskäyttäjälle se on vähemmän ihmeellisempi asia kuin mainitsemasi kosketusnäytön käyttö koskematta tai videon automaattinen pysäytys kun käyttäjä ei katso laitteeseen. Onhan se hyvä puhelin varmasti omalla tapaan mutta voin sanoa että nuo uudet asiat mitä tuohon 5S:ään on tullut eivät ole hintansa väärti kun samantapaista tilpehööriä saat halvemmalla toiselta valmistajalta.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

13

@11 "veikkaan että suurin osa käyttäjäkunnasta ei edes ymmärrä tuon merkitystä"

Eivät niin, eikä tarvitsekaan, mutta hekin nauttivat sen mahdollistamasta käyttökokemuksesta. Näkyi se sitten selaimessa, (video)kameran ominaisuuksissa, peleissä, tai ihan vaan yleisenä responsiivisuutena.

"vähemmän ihmeellisempi asia kuin mainitsemasi kosketusnäytön käyttö koskematta tai videon automaattinen pysäytys kun käyttäjä ei katso laitteeseen"

Varmasti vähemmän ihmeellisempi, mutta kertaluokkaa käytännöllisempi. Ehkä edistyksellistä onkin keskittyä pääosin asioihin, joilla on oikeasti merkitystä eikä lisäominaisuuksiin, joita kukaan ei halua.

"voin sanoa että nuo uudet asiat mitä tuohon 5S:ään on tullut eivät ole hintansa väärti kun samantapaista tilpehööriä saat halvemmalla toiselta valmistajalta"

Ainoa "tilpehööri" mikä tietääkseni 5s:aan tuli oli sormenjälkilukija. Juuri nyt näyttää vähän arveluttavalta sen turvallisuuden kanssa, mutta senkin tapauksessa pyrittiin ratkaisemaan olemassa oleva ongelma (ihmiset eivät lukitse puhelimiaan, koska pitkien tunnussanojen kirjoitus on hankalaa ja lyhyet, puhumattakaan jostain ruudukosta, eivät ole turvallisia). Sitäkään ei oikein saa keltään, hipaisumalleja on löytynyt muutamasta laitteesta, mutta ne eivät ole olleet menestys koska käytettävyys on jopa heikompi kuin salasanojen. Kuulostaako vähän samalta, kuin kosketusnäytön kanssa vuonna 2007?

Keneltä saa? Kovasti on vaikuttanut siltä, että yhtä laadukasta softaa (ja pelejä) ei saa yhdenkään kilpailijan puhelimeen. (eikä edes aloiteta tableteista) Jos puhutaan ihan raudasta (yhdistettynä softaan) kameran tietyt ominaisuudet (mm. hidastus ja burst moodi *käyttöliittymineen*) ja vaikka ihan käyttöliittymän responsiivisuus (koettu ja mitattu) ovat sellaisia joita ei vaan saa vaikka pistäisi kuinka paljon rahaa kilpailijoihin, puhumattakaan halvemmasta. Jokunen päivä sitten laitoin tänne linkin, jossa oli mitattu yli kolme vuotta vanhan iPhone 4:n responsiivisuus paremmaksi kuin *yhdenkään* Android-laitteen, iPhone 5 oli selvästi parempi ja olisin hyvin yllättynyt, jos 5s ei parantaisi vielä siitä.

Ja hei, et maininnut *yhtään* niistä ominaisuuksista, joita olet toitottanut iPhonesta puuttuvan ja kilpailijoista löytyvän. Mitä ne ovat? Niitä varmasti on, mutta olisi kivempi jutella jos vähän konkretisoisit mistä puhut.

Vastaa
delic
delic

14

Kuten sanoin viikko pari sitten, että slowmo videosta tulee yksi eniten myyvä ominaisuus ja youtube täyttyy noista videoista.

Nyt jo taitaa olla tuhansia videoita tuosta tuubissa ja ihmisillä on tarve hidastaa ja kokeilla sitä about kaikkeen :)

Jännä että nokia on panostanut aina paljon kameraan, mutta ei ole sitten tällaista ominaisuutta hoksannut laittaa. Olis päässy paljon helpommalla kun se, että tunkee isoa kameraa luuriin kauhealla möykyllä, että saa hieman parempaa jälkeä mikä nyt ei loppupeleissä ole sellainen millä olisi suurta vaikutusta, kun harva noita suurennuslasilla katselee.

Apple lisää yhden super coolin ominaisuuden ja miljoonat on myytyjä, voi nokia nokia.

http://youtu.be/nGCsmbPArPM

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jepajuudas (vahvistamaton)

15

Recombun "testissä" iPhone pistää kyllä värit aika hienosti kohdilleen. 1020 harkkaa kyllä esim parran tarkkuudessa melko selkeästi. Varsinkin jos käytössä olisi high res kuva, eikä 5mpix mitä tuossa luultavasti käytetään. Tosin tuossa valaituksessa olisi voinut kuvan ottaa ihan ilman salamaakin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jepajuudas (vahvistamaton)

16

Eroaako Applen slow-motion jotenkin esim SGS4:n toteutuksesta?

Vastaa
delic
delic

18

@17 En ole nähnyt yhtäkään s4 slowmo videota missä olisi mukana sekä hidasta, että nopeaa kuvaa. En osaa sanoa varmaksi, mutta voisi päätellä, etttä S4:llä ei voi päättää mikä osa on nopeaa ja mikä ei? tai sitten käyttäjät vaan ei osaa.

Koko slowmotion efektin jujuhan on, että sitä käytetään pienenä tehokeinona, iPhone videoissa tämä taas on yhteistä. Näin ollen se slowmo efekti luo sen WOW fiiliksen.

Samsungilla on jäänyt toteutus ilmeisesti ihan puolitiehen (ei mikään yllätys), kun taas Apple on Applemaisesti tehnyt tuosta selkeästi toimivan ja hauskan ominaisuuden ja kuten jonahan sanoi slowmo efektin teko videoon onnistuu keneltä vain ja se on erittäin yksinkertaista ja helppoa.

Vastaa
delic
delic

19

Otetaan pieni esimerkki edelliseen:

Galaxy s4 trampoliini temppu
https://www.youtube.com/watch?v=i_TC4Obh3og

iPhone 5S trampoliini temppu
https://www.youtube.com/watch?v=ywsXUN8PdEo

Onhan toi iPhonen video nyt paljon hienompi. Tuo galaxy videokin olisi paljon hienompi jos hidastus aikaisi vasta voltin kohdalla eikä kahden perus hypyn aikana jonka aikana katsoja on kyllästynyt koko hidastusefektiin.

Tässä vielä toinen, galaxy s4 skeittilauta https://www.youtube.com/watch?v=UUUdfifoKzY

iPhone 5S pyörävoltti.
https://www.youtube.com/watch?v=ggJ3yjh4g60

En löytänyt galaxy s4:llä pyörävolttivideota, vastaavia esimerkkejä löytyisi vaikka kuinka monia. Slowmo videosta vain katoo se pointti jos koko video on sitä alusta loppuun.

Noita videoita kun katsoo on aika helppo huomata, että iPhonella tuo ominaisuus on hauskuudessa ja näyttävyydessä aika eriluokkaa.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

20

@20 Ei ole oikeasti mikään uutuus, että aina kun joku ominaisuus on iPhonessa, niin se on yhtäkkiä superhienoa.
En ainakaan usko, että iPhonessa pystyy vakiona poistamaan esimerkiksi photobombia, jonka uskoisin olevan monille sen käyttäjille paljon mieluisempi ominaisuus kuin kyseinen slo-mo. Kyseinen ominaisuus on myös yleensä vakiona esimerkiksi silloin, kun lataat videosi Youtubeen.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

21

@21 "Ei ole oikeasti mikään uutuus, että aina kun joku ominaisuus on iPhonessa, niin se on yhtäkkiä superhienoa."

Varmasti voit yrittää ruokkia sellaista mielikuvaa jos haluat. Mutta ainakin itse olen monesti huomannut että ei riitä että "on ominaisuus" se pitää vielä 1. tehdä hyvin ja 2. tehdä helpoksi ja jos mahdollista 3. tehdä hauskaksi.

Kaikki lienevät samaa mieltä, että tietyn videon osan hidastaminen on näyttävämpää ja hauskempaa kuin koko videon soitto samalla nopeudella. (3)

> Kyseinen ominaisuus on myös yleensä vakiona esimerkiksi silloin, kun lataat videosi Youtubeen

Miten tämä pitää ymmärtää? Kuvataan S4:lla ensin hidastusasetuksella ja sitten siinä on joku toinen ohjelma jolla videot ladataan Youtubeen. Ja jossain vaiheessa latausta saat päättää mikä osa hidastuksesta nopeutetaan takaisin normaaliksi?

iPhonessa sen nopeuden voi helposti säätää kuvausnäkymässä ja siirtää suoraan youtubeen (ja muistaakseni vimeoon). (2)

Työnkulku kuvauksesta pienen editoinnin kautta jakeluun on siis aika saumatonta (ja väliin voi vielä ladata iMovien, joka taisi muuttua uusille puhelimille ilmaiseksi) eli ominaisuus on myös tehty aika hyvin. (1)

Minäkään en ole hidastettua videota S4:lla kuvannut, onnistuuko kuvaaminen editoinnin ja jakelun kera yhtä näppärästi kuin vaikka 5s:lla?

Vastaa
delic
delic

22

On se hienoa, että ei tarvi edes kännykamerassa enää tyytyä kompromissiin, uskomattoman hyvää duunia on apple ja sony tehnyt kameran kanssa ja huomaa oikeasti, että on unohdettu megapikseleillä ym kilpailu ja oikeasti panostettu siihen, että kuka vaan saa todella luonnollisia ja hyvän värisiä kuvia otettua kerta toisensa jälkeen.

Lumia 1020 vs iPhone 5S, pistettiin parasta vastaan ja ei todellakaan tarvi kumarrella nokialle, itseasiassa useammat kuvat näyttää iPhonella paremmalta kuten arvostelijakin huomasi.

http://www.cio.com/article/740194/Apple...taxonomyId=3234

"Last month, I published a post very similar to this one comparing the Lumia 1020, Samsung Galaxy S4 and HTC One cameras. It was quickly apparent that the Lumia 1020 packed the best camera - by a long shot in most cases.

So I went into this latest experiment expecting the Lumia 1020 to again come out on top. But that's just not what happened.
Most of the images I used for comparison are of comparable quality; it's not easy to look at any of them and pick a clear winner. That in itself says something about the new iPhone 5S camera."

"To sum that all up, in my tests the iPhone 5S iSight camera provided better images across the board than the Nokia Lumia 1020 PureView camera, demonstrating that it really isn't only about megapixels when it comes to smartphone cameras."

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.