Microsoft suunnittelee yhtä sovelluskauppaa kaikille laitteille

10
Manu Pitkänen

Microsoft suunnittelee yhtä sovelluskauppaa kaikille laitteille
Microsoft aikoo siirtyä yhteen keskitettyyn sovelluskauppaan, kertoi käyttöjärjestelmäryhmän johtaja Terry Myerson yhtiön sisäisessä tilaisuudessa. Tällä hetkellä Windows Phonelle ja Windowsille on omat sovelluskaupat.

Aiemmin Myerson lupasi yhtenäistää Windows-sovellusten kehitystyötä. Myersonin mukaan kaikkien loppukäyttäjille tarkoitettujen sovellusten pitäisi toimia kaikissa Windows-laitteissa.

On luontevaa ajatella, että Microsoft on ottamassa mallia Applesta, joka on mahdollistanut puhelimille suunniteltujen sovellusten suorittamisen myös tableteissa. Sovelluskauppojen yhdistyminen tapahtuu tulevien päivitysten yhteydessä. Periaatteessa tämä olisi mahdollista jo ensi keväänä, jolloin Microsoft aikoo julkaista Windows Phone 8.1:n ja ekstrapäivityksen Windows 8.1:lle.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (10)

Anonyymi käyttäjä
7654674573 (vahvistamaton)

1

Onpa hämäävä otsikko! Ne ilmeisesti eivät ole laitteita, jotka eivät käytä Microsoftin käyttöjärjestelmää?

Otsikosta kun voisi kuvitella, että tarjoavat julkaisukanavan "kaikille" (edes suurimmille alustoille. Ei kaukaa haettu tulkinta, sillä ennakkoon tarkastettua luotettavaa ohjelmalähdettä myös Android kaipaa.. mutta juu, jos vaihtaisitte otsikkoa. Kiitoos..

Vastaa
Kaaro
Kaaro

2

@1 Onpa hämäävä sun koko kirjoitukses!

Yhtenäiseen kauppaan olisi pitäny siirtyä jo Windows 8:n julkistuksen myötä.

Vastaa
beget
beget

3

Otsikko vaihtoon. Nyt siitä tulee käsitys että kaupasta saa jokaisen valmistajan laitteille ohjelmia.

"Microsoft suunnittelee yhtä sovelluskauppaa kaikille laitteilleen" olisi oikea muoto, jolloin tätä väärinkäsitystä ei pääse tapahtumaan.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

4

Ja sitten olisi joku nirputtamassa, että Win8 koneet eivät ole Microsoftin laitteita.

Voi olla ihan hyvä veto Microsoftilta yhtenäistää palveluitaan. Vielä kun Win8 puolelle saisai jotain relevantteja sovelluksia.

Vastaa
syrtek66
syrtek66

5

Kyllä ne laitteet ja koneet on omistajiensa laitteita - ei valmistajien eikä Microsoftin. Mikkisofta omistaa Windows:n ja palvelut niiden takana.

Voi olla kaikki relevantit ohjelmistovalmistojat miettivät kuumeisesti omaan ratkaisujaan ja voisin hyvin kuvitella esim Autodeskin ja Blizzardin miettivän omaan OS siirtymisistä Valveen esimerkin mukana. Mikkisoftalle jää vain luu käteen jos yrittää sulkea Windows pelkästään omaan käyttöönsä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Teemu_84 (vahvistamaton)

7

Miten olisi: "Microsoft suunnittelee yhtä sovelluskauppaa kaikille alustoilleen"?

Vastaa
Lauzi
Lauzi

8

Heh, kyllä muuttuisi arki mukavaksi, kun kaikki työsoftat pyörisivät nätisti omissa koneissaan, omien käyttistensä päällä. Tai jos tahtoisi oikein multitaskingia harrastaa, niin kaikki sovellukset käyttiksineen dualbooteiksi, niin ei tarvitsisi hyppiä eri tietokoneiden välillä. Pelaamista varten vielä EA, Activision Blizard ja Steam koneet makkarin nurkkaan hyrräämään.

Tai jos Microsoft vain laittaisi kauppapaikkansa kuntoon ja mahdollistaisi muidenkin, kuin morden/metro viritysten jaon ja päivityksen sitä kautta. Olisi jokseenkin kätevää, jos vaikka download.fi:n sisältö löytyisi Microsoftin kaupasta. Tämä on tietty toiveajattelua...

Vastaa
perhana
perhana

10

@8
Kyllähän siellä pystyy jakamaan tavallisia työpöytäsovelluksiakin, tälläkin hetkellä siellä on niitä lukematon määrä.

On tietenkin toiveajattelua että kaikki sovellusten julkaisijat suostuisivat niitä jakamaan Microsoftin kaupassa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.