Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Testi osoittaa: Galaxy Note 3 suunniteltu vääristämään testituloksia

21
Manu Pitkänen

Testi osoittaa: Galaxy Note 3 suunniteltu vääristämään testituloksia
Samsung on jäänyt kiinni huijaamisesta. Ars Technican mukaan yhtiö on lisännyt Galaxy Note 3 -älypuhelimiin (ainakin Yhdysvalloissa myytäviin malleihin) koodinpätkän, jonka avulla puhelin korottaa Snapdragon 800 -piirin suoritinytimien kellotaajuuden maksimiin ja estää niitä menemästä lepotilaan kun tietty testiohjelma laitetaan päälle.

Tällä tavoin Galaxy Note 3:lla suoritetut testit antavat korkeampia tuloksia ja antavat todellisuutta ruusuisemman kuvan sen suorituskyvystä.

Samsungin epäiltiin käyttävän epäilyttäviä keinoja myös Galaxy S4:n tapauksessa. Tuolloin oli kyse grafiikkapiirin kellotaajuuksien nostamisesta yli normaalin rajan. Samsung vakuutti, että kyse ei ole huijaamisesta, vaan full screen -sovelluksille suunnitellusta ominaisuudesta.Ars Technica testasi Galaxy Note 3:n käyttäytymistä Geekbench 3.0 -ohjelmalla. Suorittimen aktiivisuuden tarkkailuun tarkoitettu ohjelma osoitti, että testiohjelman avaaminen kohotti kaikkien suoritinytimien kellotaajuuden 2,3 gigahertsiin. Sivusto testasi suorittimen käyttäytymistä sen jälkeen täysin samalla ohjelmalla, mutta sen nimi oli vain muutettu Stealthbenchiksi. Tulos oli täysin eri: neljästä suoritin ytimestä kolme jäi lepotilaan.

Geekbench-nimellä puhelin nakuttaa tauluun noin 20 prosenttia korkeammat pisteet kuin Stealthbench-nimisellä testillä (moniydintesti).Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (21)

Anonyymi käyttäjä
therealtruth (vahvistamaton)

2

Aika harva varmaan ostopäätöksen tekee noiden tulosten perusteella, mutta silti aika törkeää. Nyt meni viimeistään maku koko firmasta. Jolla taitaa olla ainoa puhdas pulmunen - toistaiseksi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
joojootaas (vahvistamaton)

3

Yhtiö on lisännyt koodinpätkän,jonka avulla puhelin korottaa Snapdragon 800 -piirin suoritinytimien kellotaajuuden maksimiin ja estää niitä menemästä lepotilaan kun tietty testiohjelma laitetaan päälle.

Epäilen,että myös muut Qualcommin Snapdragon 800 (mm.Nokia) prosessorin käyttäjät ovat tehneet samoin,mutta eivät ole vielä jääneet kiinni!!.

Vastaa
Jomppupomppu
Jomppupomppu

5

Eipä tulosten perusteella ainakaan Optimus G2 huijaa testeissä. Windows Phonelle ei näytä olevan edes tuota testaussoftaa saatavilla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
reteric (vahvistamaton)

7

Androidjonnet.. Ettekö te juuri speksien perässä juokse. Ei riitä puhti vain samsungin kapuloissa vaikka on minkälaista romua kuorien sisässä. Kjäj kjäh kjäh... :D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jepajuudas (vahvistamaton)

8

Nykyiset käyttöjärjestelmät, saati niille tehdyt ohjelmat, käyttävät pääasiassa yhtä tai maximissaan kahta ydintä aktiivisesti. Quad coret ovat paperilla hieno juttu, mutta todellisuudessa corejen lisääminen ei tuo kauheasti (tässäkin vain 20% heikompi tulos 1 vs 4 corea) lisätehoja. Markkinamiehille core-hype on todella hyvä juttu koska corejen määrä on asiakkaille helpompi ymmärtää kuin GHz arvo. Vähän niinkuin kameroissa Megapikselit. -> Kaikilla valmistajilla pitää olla vähintään 4 corella oleva malli esitellä. Itselle ei tule mitään muuta teollisuudenalaa missä 90% ihmisistä turha ominaisuus on pakko olla laitteessa jos meinaa myydä isosti. Kulutuselektroniikassa näitä esimerkkejä on valtavasti.

Vastaa
Lumikki
Lumikki

9

Minusta 2 corea on ihan hyvä, koska jos yksi prosessi vie paljon tehoa niin muut asiat voi käyttää sitä toista corea. Mutta neljä corea puhelimessa on kyllä turhaa, lähinnä markkinointia isoilla numeroilla. Mitä enemmän tehoa puhelimessa sitä lyhyempi käyttöaika ja joutuu latailemaan akkuja jatkuvasti.

Tekisivät parempaa softaa niin ei tarvitsisi niin paljon tehoja.

Mitä tulee huijaamiseen, niin jokainen isompi yhtiö on epärehellinen tai moraaliton jossain asiassa. Mitä isompia yhtiöt on sitä enemmän koko homma on rahan tekoa ja moraaliset arvot unohdetaan.

Vastaa
Fiili
Fiili

10

Kun kerran Note 3 pääsee koodinpätkällä 20 % korkeammille pisteille, niin miksei samaa temppua käytetä muissakin tempusta hyötyvissä ohjelmissa, peleissä ym?

Vastaa
JoniS
JoniS

11

@10

Peleissä sitä ei tarvitse koska rasitus on tasaista ja kellot ei tipu, kernelin cpu säädöt niin löysät ettei mene kellot maximiin heti kun uusi testi alkaa ja näin ollen ei saisi kaikkia pojoja ilman tätä kikkaa.

Vastaa
jpa00
jpa00

12

Huvittavaahan asiassa oli se, että Note 3 oli ilman tuota viritystäkin nopeampi kuin tämänhetkiset kilpailijat. Ehkä Samsung yritti jotenkin varmistaa ykkössijan myös vähän matkaa tulevaisuuteen, mutta typerä temppu tuo joka tapauksessa on. Lisäksi Samsungilla ainakin kehittäjät ovat varmasti tienneet, että tuosta jää herkästi kiinni, koska suoritinytimiä tosiaan on mahdollista seurata ja ovat jääneet vastaavasta kiinni aiemminkin.

Jos laitteessa olisi jonkinlaista heuristiikkaan tai statistiikkaan perustuvaa älyä, jonka perusteella tehostus asetettaisi päälle siitä hyötyville sovelluksille, niin siitä ei kukaan valittaisi. Ei, vaikka siinä samalla benchmark-softatkin ajettaisi tehostettuina.

Vastaa
perhana
perhana

14

@13
No kerrohan joojootaas lisää siitä mikä Nokian tai Applen android-puhelin huijaa tällä samalla tavalla mutta ei ole vaan jäänyt kiinni...?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jörö (vahvistamaton)

20

Näinhän kaikki ovat toimineet jo viime vuosituhannella. Testiohjelmille pyritään luomaan paras tulos mitä puristella, ei säästellä, vaan kaikki peliin. Hassuja ne jotka menevät Olympialaisiin eivätkä meinaa juosta täysillä. Jos ei tehoja tarvita, säästö moodi päälle. Mutta kuten näkyy putoaa pahin kilpailijakin reilusti moniydintestissä, vaikka kolme ydintä "lepää".

Vastaa
Lauzi
Lauzi

21

@21 Kyse ei ole siitä, että note ottaisi kaikki mehut irti kun tulee kuormaa, vaan siitä että se toimii hetkellisesti maksimi tasoa kovemmilla kelloilla, kun testiohjelma käynnistyy. Tämä tarkoittaa sitä, että testiohjelma näyttää sellaisia lukemia, mitä normaalikäytössä ei voida saavuttaa ja näin ollen testitulokset antavat väärän kuvan laitteen suorituskyvystä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.