LG aikoo myös esitellä kaarevalla näytöllä varustetun puhelimen pian

7
Manu Pitkänen

LG aikoo myös esitellä kaarevalla näytöllä varustetun puhelimen pian
Korealaiset älypuhelinvalmistajat, Samsung ja LG, kilpailevat verisesti siitä kumpi saa kunnian maailman ensimmäisen taipuvalla näytöllä varustetun älypuhelimen esittelemisestä.

Samsung lupasi syyskuun lopulla, että yhtiö esittelee kaarevanäyttöisen puhelimen lokakuun aikana. Julkistustilaisuus pidetään jo ensi viikolla. Samsungin julistus sai aikaan vipinää LG:llä, joka on myös ottanut yhteyttä korealaiseen mediaan ja luvannut esitellä kaarevanäyttöisen LG Z:n (tai Z1:n) tämän kuun aikana. Puhelimen kerrotaan olevan jo massatuotannossa.

Vaikka Samsungin ja LG:n tulevissa puhelimissa käytetäänkin taipuvia näyttöjä, eivät itse laitteet ole taipuvia. Ne ovat yhtä jäykkiä kuin puhelimet tähänkin asti. Taipuvilla näytöillä on mahdollista kaarevoittaa laitetta (kuten kaarevat televisiot osoittavat) tai niillä voidaan laajentaa näyttöpinta-alaa puhelimen reunoille. Taipuvia älypuhelimia joudutaan odottamaan siihen asti, että taipuva tekniikka saadaan ulotettua massatuotettaviin akkuihin ja muihin komponentteihin saakka.



Nokia on kehittänyt taipuvan Kinetic-konseptilaitteen ja ilmeisesti myös testannut sitä pienellä käyttäjäjoukolla Tampereella.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1217 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (7)

Anonyymi käyttäjä
anonyn (vahvistamaton)

1

Valistakaas mua viisaammaat. Mitä hyötyä on kaarevasta näytöstä kännykässä, jos itse kännykkä ei taivu? Eihän semmoinen mene edes taskuun.

Vastaa
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

2

No en itsekään sen tarkemmin ole perehtynyt, mutta luulisin että ottaa ainakin iskuja paremmin vastaan. En kyllä ole varma.

Tuossa joku aikaa sitten oli muuten uutinenkin, että esim. Samsung ei niin ikään olisi keksinyt järkevää käyttöä tuolle tekniikkalle ja "hakee idoita" yleisöltä esim. mihin kaikkeen tuota voisi soveltaa, eli sai ikäänkuin ehdottaa.

Vastaa
Surffari
Surffari

4

Niinkuin jo jutussa sanotaan:

Taipuvilla näytöillä on mahdollista kaarevoittaa laitetta (kuten kaarevat televisiot osoittavat) tai niillä voidaan laajentaa näyttöpinta-alaa puhelimen reunoille.

Tuo jo mahdollistaa aika paljon uusia juttuja ja näyttöjen sovittamista erimuotoisille pinnoille

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

6

Onko tuon kömpelösti ja yliampuvasti kaarevaksi photoshopatun LG:n tavanomaisen (ei-kaarevan) puhelimen tarkoitus tuoda jotain lisäarvoa artikkeliin? Vähintäänkin olisi ollut syytä mainita, että kuva on tekaistu, ja että sen ei tiedetä kuvastavan mitään todellista tuotetta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Samsung... (vahvistamaton)

7

Ei toi mahdu enää taskuun..


Ja miltä näyttää tuon "suojakuoret" ? :D

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.