Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Uusi Vertun luksuspuhelin pakkaa Androidin värikkääseen nahkakuoreen - hinta melkein 5000 euroa

6
Valtteri Ahonen

Uusi Vertun luksuspuhelin pakkaa Androidin värikkääseen nahkakuoreen - hinta melkein 5000 euroa
Erittäin kalliista puhelimistaan tunnettu Vertu on julkaissut uuden Constellation-puhelimen, kirjoittaa Pocket-lint. Yhtiö oli aiemmin kokonaan Nokian omistuksessa, mutta sittemmin se myytiin ruotsalaiselle EQT:lle. Nokia omistaa Vertusta edelleen 10 prosenttia.

Vertun puhelimet ovat perinteisesti keskittyneet enemmän ulkoisiin ominaisuuksiin ja palveluihin kuin rautapuolen hienouksiin, mistä niitä on osin myös kritisoitu. Myöskään nyt julkaistussa Constellationissa ei nähdä muiden puhelinyhtiöiden lippulaivoista tuttuja rautapuolen ominaisuuksia, vaikka siinä onkin käyttöjärjestelmänä Android 4.2.

Tällä kertaa puhelin ei kuitenkaan häpeä muiden rinnalla aivan niin paljon kuin aiemmat mallit. Esimerkiksi prosessoriksi on valittu 1,7 GHz kaksiytiminen Qualcomm Snapdragon, ja näyttöä suojaavan läpinäkyvän safiirin ("safiirilasin") alla on 4,3" 720p -paneeli. Kamerassa on 13 megapikseliä ja se tukee 1080p-videotallennusta. Mukaan on saatu myös 32 GB tallennustilaa ja muun muassa NFC.

Jälleen kerran Vertu keskittyy kuitenkin ulkoisiin seikkoihin vähintään yhtä paljon kuin sisäisiin. Safiirisen näytön lisäksi itse kuori on tehty titaanista ja päällystetty aidolla vasikannahalla. Puhelinta saa useissa eri väreissä ja sen myyntihinnaksi on kerrottu 4900 euroa.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (6)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

1

Pakko sanoa, on kyllä melko viehättävä puhelin. Tuo näyttää arvokkaalta (mitä se toki onkin) sekä siltä, että se voisi olla kädessä mukava.

Siitä vain joku tavallinen valmistaja matkimaan, olisin hyvin kiinnostunut.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
an_Tero (vahvistamaton)

3

"Tällä kertaa puhelin ei kuitenkaan häpeä muiden rinnalla aivan niin paljon kuin aiemmat mallit."

Miksi mulle tuli heti mieleen vanha kummelivitsi: "Sun kaverit häpee sua. Sun äitis häpee sua..."

Kyllä tota häpee kaikki. Lagaava androidi viidelä tonnilla! Just joo.
Ulkonkö on kyllä ihan jees.

Vastaa
capuzino
capuzino

4

@3 Mutta tuosta puuttuukin lagaava Samsung Touchwiz päältä. Android yksin ei ole niin paha, eikä Vertun tarjoamien tietojen mukaan tuossa ole muutakuin muutama hassu Vertun ohjelma heidän puolesta asennettuna perus Androidin lisäksi.

Henk. koht. ainoa vika mitä pystyn näkemään tuossa laitteessa on hinta, joka vain siksi, ettei omien tilien joukosta löydy moista summaa sijoittamaan. Jos rahaa olisi, tuossa LTE -tuki (mitä siinä ei ole) ja takuuvuodet kohdallaan (yli 2 vuotta), niin tulisi ostettua.

Ihan vain siksi, että vihdoinkin on puhelimessa design hyvä & erilainen ja kuoret muutakin kuin muovia ja alumiinia, näytön että kuorien luvataan kestävän muutakin kuin pölyä, vettä ja lyijykynä naarmuja (Näytöstä Vertun sivuilla "Resists the impact of a 200g steel ball dropped from a height of one metre.”) ja tosiaan jos Androidin päälle ei ole viritetty mitään rojua on kyseessä aika hyväkin paketti, joka oikeasti saattaisi kestää pidempään kuin Samsungit, joista molemmat joutuivat ensimmäisen kerran huoltoon ensimmäisen käyttöviikon aikana (takuun alaisen vian takia) ja joista toinen vaihtuikin rahaan paria viikkoa ennen takuun loppumista (kyseessä siis Samsung Galaxy S).

Ja mainostavat Kiinan ja Korean sijaan kokoavansa kyseiset laitteet käsin Englannissa (”Each Constellation is handmade in England by a single craftsman.”) Uskokaamme sitä, kun kukaan ei ole vielä Vertun olemassa olon aikana sitä toiseksi todistanut.

Vastaa
EmDzei
EmDzei

5

Keinonahkaisia takakansia voi tilata näppärästi esim. eBaystä ja saa halvalla 4 900 euron lookin. ;-) Ensimmäinen tai ensimmäisiä tehtaan sarjavalmisteisia keinonahkainen älyluuri on Samsungin Note 3. Mitä TouchWiziin tulee niin sehän on pelkkä launcheri ja helposti korvattavissa vaikkapa Nova tai Halo Launcherilla tai mistä ikinä tykkää.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja