Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhone 5s:n anturit tuottavat virheellisiä arvoja

9
Manu Pitkänen

iPhone 5s:n anturit tuottavat virheellisiä arvoja
Syyskuussa julkaistun iPhone 5s -älypuhelimen antureiden on huomattu antavan virheellisiä arvoja. Virheelliset arvot näkyvät käytännössä epätarkkoina lukuarvoina vesivaaka- ja kompassisovelluksissa sekä aiheuttaa ongelmia gyroskooppia tai kiihtyvyysanturia käyttävissä ohjelmissa.

Gizmodon testissä iPhone 5s:n vesivaa'an arvo heittää asteella oikean vatupassin arvosta, mutta joidenkin muiden käyttäjien testeissä poikkeama on ollut vieläkin suurempi. Verkkosivuston testin mukaan 5s:n kompassi heittää noin 10 astetta. Vika-arvoja tuottavan gyroskoopin takia rallipeleissä auto kääntyilee vaikka puhelinta pitäisi suoralla tasolla.
Vastaavia ongelmia ei havaittu iOS 7:llä päivitetyllä iPhone 5:llä. Vielä ei ole selvää onko kyse rautaviasta vai voidaanko iPhone 5s:n anturit kalibroida oikein ohjelmistopäivityksen avulla. Ongelman laajuudesta ei ole myöskään tietoa, mutta asia on herättänyt paljon keskustelua MacRumors-sivustolla.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (9)

JoniS
JoniS

2

Tuskin softalla voidaan korjata jos pitää paikkaansa ettei kaikki luurit näytä saman verran väärin. Jos meinaan olisi softavika luulisi että kaikki luurit valehtelisi saman verran, ellei sitten ole kustu koodia oikein huolella.

Vastaa
wipe2000
wipe2000

3

> Tuskin softalla voidaan korjata jos pitää paikkaansa ettei
> kaikki luurit näytä saman verran väärin.

Jos jokainen käyttäjä saisi softalla kalibroitua oman luurinsa kuntoon, ei sillä olisi väliä, onko erisuuri virhe kuin toisissa luureissa. Mutta jos virhe vaihtelee yksittäisessäkin puhelimessa satunnaisesti tai esim. lämpötilan mukaan, kalibrointi voi olla mahdotonta.

Vastaa
Vapaakoodari
Vapaakoodari

6

Taloaan kukaan tuskin rakentaa puhelimen "vesi"vaa'an avulla. Tai ylipäänsä mittailee mitään todella kriittistä.
Kompanssin heitto on suurempi ongelma. Suunnistaessa muutenkin karttapohjoisen ja mangeettisen pohjoisen ero on otettava huomioon ja muutaman asteen heitto voi vieldä kymmeniä metrejä vikaan. Pimeässä vieraassa maastossa tämä riittää eksymiseen ja paikan kadotukseen. Tosin epäilen kyllä ettei puhelimen kompanssilla suunnisteta vaan tarkastellaan ilmansuuntia noin ylimalkaisesti.

Vastaa
yussef
yussef

7

@3: Totta. Applen tapana ei kuitenkaan ole ollut tarjota vaihtoehtoja tai säätömahdollisuuksia asiakkailleen kilpailijoiden tapaan, joten tuskin tällaista kalibrointimahdollisuutta on päivityksenä tulossa.

Vastaa
android os (vahvistamaton)

8

@7 Totta,samaa ongelmaa myös WP8 (Nokia Lumia) puhelimissa,ettei voi itse säätää tai kalibroida uudestaan jos on vastaavanlainen tilanne!!.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja