Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sormenjälkilukija tulee Android-puhelimiin ensi vuoden alussa

14
Manu Pitkänen

Sormenjälkilukija tulee Android-puhelimiin ensi vuoden alussa
Android-valmistajat ovat tarttumassa Applen iPhone 5s:n aloittamaan sormenjälkilukijatrendiin. FIDO Alliancen johtaja Michael Barrett kertoi USA Todaylle, että sormenjälkilukijalla varustetut Android-älypuhelimet tulevat markkinoille puolen vuoden kuluttua.

Sormenjälkilukijalla varustettuja Android-puhelimia on nähty aiemminkin, mutta ne ovat olleet enemmän tai vähemmän epäonnistuneita tuotelanseerauksia. Motorola kokeili sormenjälkilukijaa Atrix-puhelimessa vuonna 2011. Ensi vuoden alussa esiteltävät sormenjälkilukijalla varustetut Android-puhelimet ovat FIDO-yhteensopivia.

FIDO on kohtalaisen tuore hanke, jonka tavoitteena on vähentää sormenjälkilukijan avulla kitkaa helppokäyttöisyyden ja tietoturvan välillä. Hankkeessa on mukana muiden muassa Lenovo, LG, Google ja PayPal.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (14)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

1

Onhan tuo sormenjälki aika kätevä keino hankaloittamaan varkaiden toimintaa. Hyvä juttu, että Apple nyt vauhditti sen tulemista mobiililaitteisiin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Teemu_84 (vahvistamaton)

2

Se vähän riippuu, että minkälaisista varkaista puhutaan... Valtiollisen tason varkaitten työtaakkaahan tuo päinvastoin helpottaa.

Vastaa
JoniS
JoniS

3

@1,2

tuo sormenjälki tunnistus ei vaikuta millään tapaan rikkollisuuteen, ihan samalla tavalla se laite silti nollataan oli siellä mikä tahansa "lukitus" muoto.

Vastaa
delic
delic

4

@3 näin varmaan androidissa.

"Osavaltion poliisilaitoksen aloittaman kampanjan perusteella Apple on onnistunut jo täyttämään yleisen syyttäjän vaatimukset. IOS 7 -laitteista löytyy aktivointilukitus, joka kytkeytyy päälle mikäli varas yrittää tyhjentää puhelimen tai yrittää kytkeä Etsi iPhoneni -ominaisuuden pois päältä. Suojauksen voi avata vain Apple ID:llä ja salasanalla."

Suurin syyhän tuossa sormenjälkitunnistuksessa on helpottaa luurin lukitsemista, todella moni ei lukitse luuriaan lainkaan koska ei jaksa useita kertoja päivässä sitä availla erilaisilla koodeilla. Sormenjälki tekee ainakin iPhonessa puhelimen lukitsemista niin helppoa että sen käyttöä ei juurikaan edes huomaa. Tästä syystä varmasti iPhonessa ominaisuus lyö välittömästi läpi ja sitä oikeasti haluaa käyttää. En tiedä sitten miten androideissa jatkossa. Tähän asti ne on ainakin olleet epäonnistuneita koska tunnistin on sijainnut luurin takana ja sen yli on tarvinnut hiplata sormea.

Vastaa
pähkinä
pähkinä

5

@3

Toki ihan oikeilla ammattilaisilla on pelit ja vehkeet, mutta tavallinen pulliainen ei enää niin vaan ios 7-laitteita nollaile. Se kun vaatii käyttäjän apple-tunnukset, ennen kuin antaa tyhjentää muistin.

Vastaa
JoniS
JoniS

6

@5

Vitsi piilee siinä että nämä on kaikkien saatavilla ihan normi pc:lle. Se että se vaatisi jotain tunnuksia on Applen käyttäjille syöttämää Pajunköyttä.

@4Ps. Se tavallinen käyttäjä ei nollaa edes Androidia sillä tavalla, että sieltä seuranta häviää.

Vastaa
delic
delic

7

@6 ei se ole mitään pajunköyttä, itsekin asensin iOS7:n ja sitten olin laittamassa sitä uusiksi niin tietokone sanoi, että etsi iPad pitää kytkeä pois päältä iPadissa. Menin kytkemään ja se kysyi salasanaa. Ihmettelin tätä silloin, mutta nyt kun on lukenut tuon iOS7 uutisen niin siitähän siinä olikin kyse.

Vastaa
JoniS
JoniS

8

@7

Huomioi että teit sen Applen softalla.....et kolmannen osapuolen. En edes jaksa selittää kun, näen että se olisi täysin turhaa.

Vastaa
delic
delic

9

@8 vaikka sen saisi tyhjäksi jollai muulla softalla niin sitä ei voi uudelleenaktivoida kuin "sinä"

"even after your device is erased. And your Apple ID and password are required before anyone can reactivate it. Which means your iPhone is still your iPhone. No matter where it is."

Vastaa
perhana
perhana

10

Turhaanhan tuon toimivuudesta vääntää, loistava ominaisuushan siitä tulee vasta sitten kun se saadaan kopioitua androidiin.

Vastaa
JoniS
JoniS

11

@10

opettele lukemaan/ymmärtämään

@9

eikai mennä taas miten apple sanoo? ihan oikeasti se järki käteen jos sitä on....mitä vahvasti epäilen, tekisi mieli jo sanoa *************** jos et itse saa mitään järkeä päähän delic.

ps. oli mukava olla foorumeilla muttei näitten urpojen kanssa jaksa väitellä, selvittäkää itse puhelin ongelmanne cya

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
anonyn (vahvistamaton)

12

Korealaiselta Pantechiltä löytyy uutuuspuhelin Vega LTE A, jossa on sormenjälkitunnistin... Laitteessa myös Snapdragon 800 ja FULL HD näyttö. Valmistaja ei ole kuitenkaan kovin tunnettu Korean ulkopuolella.

Vastaa
delic
delic

13

@11 ei, sen voi kyllä itse ihan kokeilla, eikä tuo ollut applen suusta, se oli poliisin. Mutta kyllähän sitä kannattaa uskoa ennemmin yhtä random forumi kirjoittajaa joka ei ole tuonut tähän keskusteluun yhtään mitään ja menettää vielä uskottavuutensa nautittuaan yöllä yhden ärripurrikaljan :D LOL

Vastaa
Fiili
Fiili

14

Eiköhän tässä sormenjälkitunnistuksen ryntäyksessä ole tarkoitus kerätä maailmanlaajuinen sormenjälkitietokanta rakkaan setä-samuli isoveljemme taholta.
Sehän jo iPhonesta nähtiin että sormenjälkitunnistus pystytään murtamaan.

Saa NSA vaan kaivettua Android, iOS ja Windows Phoneista vielä sormenjäljetkin kaiken muun lisäksi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja