Samsung esitteli kaarevan puhelimensa: Galaxy Round

18
Manu Pitkänen

Samsung esitteli kaarevan puhelimensa: Galaxy Round
Samsung on esitellyt taipuisalla näytöllä varustetun puhelimensa. Galaxy Roundiksi nimetyn puhelimen 5,7 tuuman HD-näyttö (kuten muukin puhelin) on kaarevoitu niin, että näytön keskiosa on hieman matalammalla kuin näytön pitkät reunat.

Kaarevuden ansiosta Samsungilla oli mahdollisuus lisätä puhelimeen keinuefekti, jossa puhelimen keikauttaminen herättää puhelimen näytön. Käyttäjä näkee tämän jälkeen vastaamattomat puhelut, kellonajan, päivämäärän, akussa olevan virran ja saapuneet tekstiviestit. Alla oleva video kertoo paremmin mistä keinutuoliefektistä on kyse.

Galaxy Roundistä löytyy 2,3 gigahertsin neliydinsuoritin, kolme gigatavua keskusmuistia, 13 megapikselin kamera ja 2800 milliampeeritunnin akku. Puhelimella on paksuutta 7,9 millimetriä ja painoa 154 grammaa. Luxury Brown -värivaihtoehto tulee myyntiin Koreassa huomenna.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 6 5G – hinta laskenut -40%

Oppo Reno 6 5G
445 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 744 €

Sony Xperia 10 III – hinta laskenut -37%

Sony Xperia 10 III
249 € Teleoutlet
398 € Gigantti
449 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Nokia X10 – hinta laskenut -34%

Nokia X10
99 € Elisa
99 € DNA
252 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Motorola Moto G50 – hinta laskenut -34%

Motorola Moto G50
99 € Elisa
179 € Kärkkäinen
239 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Kommentit (18)

Anonyymi käyttäjä
iKnow_ (vahvistamaton)

2

Turhaa kikkailua. Sama se sitten on painaa sitä nappulaa ja täpäyttää näyttöä, jos laitteeseen pitää kuitenkin koskea. Mielestäni tärkeimmät tiedot pitäisi olla näkyvissä aina.

Muoto voi toki olla taskussa mukavampi kuin tasainen näyttö.

Vastaa
A_T_P
A_T_P

3

Itselläkin ensimmäinen fiilis että aika turha keksintö, ellei parempaa käyttöä keksitä taipuisalle näytölle.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
an_Tero (vahvistamaton)

4

Nokian Lumian sleep screen herää jo nyt kättä puhelimen päällä heilauttamalla, ilman kosketusta, ja näyttää kellonajan ja esim. värinähälytyksen päällä olon. Seuraavassa GDR3 päivityksessä se ruopeaa näyttämään myös muita ilmoituksia kuten vastaamattomat puhelut jne.

Vastaa
samsung_s4
samsung_s4

5

"Nokian Lumian sleep screen herää jo nyt kättä puhelimen päällä heilauttamalla, ilman kosketusta, ja näyttää kellonajan ja esim. värinähälytyksen päällä olon. Seuraavassa GDR3 päivityksessä se ruopeaa näyttämään myös muita ilmoituksia kuten vastaamattomat puhelut jne."

sampalla toi heiluttelu on jo vanha juttu.

Vastaa
wipe2000
wipe2000

6

> Nokian Lumian sleep screen herää jo nyt kättä puhelimen päällä heilauttamalla,...

Kuten myös S4:ssä käden edestakainen liike näytön yläpuolella herättää näyttöön kellonajana + statustietoa.

Bi-stabiili statusnäyttö, vaikka kerran minuutossa päivittyvä ja vaikka vain pieni apunäyttö, ei luulisi olevan mahdoton lisäys puhelimiin.

Vastaa
heiskanenej
heiskanenej

8

Ei kai noilla liike-eleillä ym. muutenkaan mitään tee. Kuka sitä puhelinta muka pöydällä keinuttelee edestakaisin. Tai heiluttelee kättä jonkun sensorin päällä. Mutta näytön kaareva muoto on se, joka erottaa tämän muista. Varmaan parempi pitää kädessä kuin vastaavan kokoinen littana. Ja taskussa myös.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
wilson&wilson (vahvistamaton)

9

Turhaan keinumisesta aktivoituva näyttö ehkä virrankulutuksen kannalta kuitenkin huonompi vaihtoehto kuin muulla tavoin tapahtuva tarkoituksellinen näytön aktivointi ..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Teemu_84 (vahvistamaton)

10

Tuo keinutus on ehkä kiva lisäominaisuus, enkä sille laskisi niin hirveästi itseisarvoa, mutta tuo muoto kyllä houkuttelee. Varmasti paljon mukavampi pitää kädessä ja taskussa kuin normaali lätyskä. Varsinkin mitä isompi se on. Siis se puhelin :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

11

"Samsung on esitellyt taipuisalla näytöllä varustetun puhelimensa."

Tämä on oudosti sanottu. Puhelimen näyttö ei taivu, vaan se on vain kaareva. Se että näyttöpaneli puhelimesta irroitettuna taipuu ei tee puhelimen näytöstä taipuisaa.

On hyvä kutsua asioita niiden oikeilla nimillä ja sanoa asiat niin kuin ne ovat.

Vastaa
MiikaVe
MiikaVe

13

Muistan ennen vanhaan kun halvoissa näytöissä kaartu reunat kulmista ja kallis näyttö oli täysin suora. Looginen periaate, joka nyt unohdetaan kun pitää yrittää keksiä uuttaa riippumatta siitä, onko keksintö hyödyllinen vai ei.
Todella turhia ja osin jopa haitallisia nämä kaarevat näytöt.

Vastaa
kirkanen
kirkanen

14

@11
Näyttö(paneeli) itsessään on taipuisa, mutta puhelin on kaareva eli runko määrää näytön muodon. Näin itse ymmärsin asian.

Hieno keksintö, mutta jää nähtäväksi millaisen vastaanoton se saa kuluttajilta. Keinutus on mukava ominaisuus, mutta videon mukaan se aktivoituu vain siksi aikaa, kun puhelin on kallistettuna. Olisi parempi, jos näyttö aktivoituisi tietyksi aikaa (esim. 10 s), kun puhelinta keinautetaan riittävästi. Edellä kommenteissa olikin maininta jo taskuun laittamisesta, jonka istuvuus taskuun voi olla erittäin mukava asia.

Kommenteissa oli maininta myös puhelimen aktivointi heilauttamalla kättä sen päällä. Jossain tapauksissa se on hyvä, mutta tahattomia aktvointeja voi tulla, jos työskennellessä käsi käy usein puhelimen päällä.

Tärkeintä on kuitenkin tarjota kuluttajalle mahdollisuuksia sekä vaihtoehtoja.

Vastaa
perhana
perhana

15

Tuo keinuttamalla herättäminen on kyllä täysin turha, näytön tuplanäpäytys on joka suhteessa toimivampi ja aiheuttaa näytön turhia heräämisiä huomattavasti vähemmän.

Kaarevuus ei auta kuin niitä jotka haluavat pitää puhelinta housujen takataskussa, ja sitäkin ajatellen puhelin on väärään suuntaan kaareva, enkä kyllä ymmärrä miksi ihmeessä kukaan haluaisi puhelinta siellä takataskussa pitää muutenkaan...?

Vastaa
kirkanen
kirkanen

16

@15
Ehkä sinulle täysin turha, mutta joillekin se voi olla hyödyllinen toiminto. Tuplanäpäytys on myös kätevä tapa, mutta tuskin joka suhteessa toimivampi. Turhia heräämisiä molemmilla tekniikoilla voi tulla, mutta on hyvin epätodennäköistä, että erot ovat huomattavia. Puhelin on oikeaan suuntaan kaareva siinä mielessä, että näyttö on taskussa käyttäjää kohti, jolloin puhelimeen vahingossa kohdistuvat ulkoiset osumat eivät kohdistu näyttöön vaan takakuoreen. Tällä tavalla puhelin pysyy usein paremmin suojattuna. En tiedä millainen reisi sulla on, mutta puhelinta voi pitää huosujen etutaskussa, jolloin se on todennäköisesti mukavammin reittä vasten.

Vastaa
perhana
perhana

17

@16
Juu no empä tiedä kumpi on todennäköisempää, se että jokin heilauttaa pöydällä tai jossain olevaa puhelinta, vaiko se että jonkun sormi osuu tekemään tuplanäpäytyksen puhelimen näytölle tahattomasti...

Kaarevuuden suuntaisuudella tarkoitin kylläkin sitä, että jos puhelin olisi loivasti kaareva pituussuunnassaan, voisi siitä olla enemmän hyötyä, esimerkiksi yhdenkäden otteessa olisi ehkä helpompi peukalolla ylettyä näytön äärilaitoihin, ja vaaka-asennossa näytön katselukulma olisi ehkä hitusen parempi.

Housujen etutaskua ajatellen tuolla leveyssuuntaisella kaarevuudella tuskin saadaan sen enempää hyötyä kuin esimerkiksi Lumian takakannen kaarevuudella.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

18

@ 11:

"Näyttö(paneeli) itsessään on taipuisa, mutta puhelin on kaareva eli runko määrää näytön muodon. Näin itse ymmärsin asian."

Kommentissasi nuo sulkeet "paneelin" ympärillä ovat turhat ja vain hämärtävät sanomaasi. Kun sulkeet poistetaan, ei se mitä sanot sitten ole mitenkään ristiriidassa sen kanssa mitä sanon aiemmassa kommentissani. Taipuisa on nimenomaan näytön rakenneosana käytetty näyttöpaneeli, ei näyttö. Kun matkapuhelimien yhteydessä puhutaan näytöstä, tarkoitetaan sitä puhelimen osaa, joka näkyy käyttäjälle ja on esimerkiksi hänen kosketeltavissaan. Ei pidä sotkea näyttöä näin ymmärrettynä yhteen puhelimen komponenteista, jota yleensä kutsutaan näyttöpaneeliksi.

Toivomus toimittajille yleisesti: Älkää uutisoiko, että markkinoille on tullut taipuisalla näytöllä varustettu puhelin, ennen kuin taipuisuus ilmenee lopullisessa tuotteessa. Jos puhelimen näytön valmistuksessa on käytetty taipuisaa näyttöpaneelia, mutta valmis näyttö ei taivu, niin puhelimessa ei tällöin ole "taipuisaa näyttöä" (varsinkaan tätä ei pidä julistaa otsikossa, ja haudata asian todellista laitaa juttutekstin epäselviin sanakäänteisiin). Jos taipuisaa näyttöpaneelia on hyödynnetty puhelimen näytön tekemiseen kaarevaksi, niin tällöinkin näyttö on kaareva, ei taipuisa.

Artikkelin virhe ei ole kauhean vakava, mutta ilman muuta selvä ja sen suuruinen, että asiasta on syytä huomauttaa. Jos ei nimenomaan pyri keksimään toimittajan sanavalinnalle hänen kannaltaan mahdollisimman edullista selitystä, pitää todennäköisimpänä motiivina taipuisasta näytöstä puhumiselle pyrkimystä ratsastaa asiaan liittyvän hype-aallon harjalla.

Uutisointi kuuluu samaan luokkaan oppikirjojen ja sanakirjojen kanssa siinä suhteessa, että asiat on tarkoitus sanoa mahdollisimman selkeästi, ymmärrettävästi ja oikein. Ei riitä, että laveasti ja myötäsukaisesti tulkiten sanottu pitää suunnilleen paikkansa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.