Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HTC esitteli One maxin: Iso puhelin sormenjälkilukijalla

7
Manu Pitkänen

HTC esitteli One maxin: Iso puhelin sormenjälkilukijalla
HTC on esitellyt useaan otteeseen vuodetun One max -älypuhelimen. Nimensä mukaisesti se on alkuperäisen HTC Onen isoveli, eli näytön koko on kasvanut 4,7 tuumasta 5,9 tuumaan. Isommassa puhelimessa on myös enemmän tilaa akulle, jonka koko onkin noussut 3300 milliampeerituntiin.

One max on järjestelmäpiirin ja kameran suhteen tuttu laite: tekniikka on samaa kuin Onessa. Maxissa on siis 1,7 gigahertsin Snapdragon 600 -järjestelmäpiiri ja neljän megapikselin UltraPixel-kamera. One ja One max ovat ulkoisestikin hyvin samanlaisia laitteita, mutta siitä huolimatta ne eroavat tietyissä asioissa selvästi toisistaan.

Ensinnäkin One maxin takakuori on irrotettavaa mallia, minkä ansiosta puhelimen tallennustilaa voi halutessaan laajentaa microSD-kortin avulla. Toinen eroavaisuus on helpommin havaittavissa: Maxin takapuolelta löytyy sormenjälkilukija, jota sormeilemalla puhelin antaa käyttäjälleen käyttöoikeuden.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (7)

Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

2

"Maxin takapuolelta löytyy sormenjälkilukija, jota sormeilemalla puhelin antaa käyttäjälleen käyttöoikeuden."

Tuskin lukijaa voi "sormeilla", vaan siihen pitää painaa tietyn sormen tietty kohta tunnistautumisen onnistumiseksi.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

4

Kas, Vergellähän tuo on jo testissä. Se sormenjälkisensori on siis väärässä paikassa *ja* vaatii pystysuuntaisen hipaisun *ja* laite pitää herättää ennenkuin sormenjälkisensoria voi käyttää lukituksen poistamiseen. Se on siis kolmella tavalla väärin tehty. Tässä jos missä on helposti nähtävissä Applen ja toiseksi parhaan ero.

Maksan mielelläni "brändilisää" juuri tästä syystä, speksit eivät ole pääasia, myös designilla ja toimivuudella on erittäin suuri merkitys.

http://www.theverge.com/2013/10/14/4836286/htc-one-max-review

Vastaa
Lauzi
Lauzi

5

@4 Applen tapa yhdistää herätys ja lukituksen poisto samaan näppäimeen on kyllä parempi, mutta tuo puhelimen takakuoreen sijoitettu lukijakaan ei varsinaisesti lisää vaiheita lukituksen poistoon. Itse ainakin normaalisti painan puhelimeen virran päälle sivulle sijoitetusta virtanäppäimestä ja pyyhkäisen sitten lukitusnäytön pois, One maxilla tuo näytön pyyhkäisy vain vaihtuu takakuoren pyyhkimiseen.

Toisaalta tuota Maxin lukijaa on haukuttu iPhonen vastaavaa huonommaksi ja epätarkemmaksi, enkä oikein ymmärrä, että miksi sen pitää olla pyyhkäistävää mallia.

HTC kyllä tosissaan nakkelee vähiä muniaan tähän One nimiseen koriin ja tämä laite alkaa vaikuttaa jo vähän epätoivoiselta.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

6

@5 "puhelimen takakuoreen sijoitettu lukijakaan ei varsinaisesti lisää vaiheita lukituksen poistoon"

En ole kyseistä puhelinta nähnyt, joten on pakko tukeutua varsin arvostetun Vergen testiin. Heidän toimittajansa oli täysin eri mieltä. Pari lainausta:

"Fingerprint frustration"
"How awkward can a fingerprint scanner be? Very"

Jutussa oli tarkemminkin selitetty miksi tuomio oli tämä. Kunhan tämä tulee vastaan lupaan testata ja mielipiteeni muuttuu jos on syytä, mutta vähän epäilen, että ei.

Vastaa
delic
delic

7

Miten en ole yhtään yllättynyt, luin joku 4 arvostelua maxista ja jokaisessa niissä haukuttiin sormenjälkitunnistinta, kolmessa arvostelussa se oli jopa laitettu laitteen negativiisiin puoliin, kun taas kaikki arviot iPhonen vastaavasta on tainnut saada pelkästään kehuja miten hyvä, nopea, toimiva ja kätevä se on.

Näin se vaan menee, Applella sormenjälkitunnistin ei vaadi mitään lisää käyttäjältä ja tai että pitäisi tehdä jotain erilailla ja kaikenlisäksi tunnistin sijaitsee täydellisellä paikalla.

Selvää on että valmistajat peräjälkeen tulee tämän lisäämään laitteisiinsa, mutta mielenkiintoista nähdä saako kukaan siitä yhtä toimivaa, muilla on vaikeaa lisätä tunnistin etupuolelle missä se on helpoin joten kompromissina se pitää laittaa laitteen takapuolelle ja tulos on sitten tämä, ei paljo positiivista sanottavaa löydy arvostelijoilta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja