Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

SamMobile esittelee Galaxy S4:n vuotanutta päivitystä

13
Matti Vähäkainu

SamMobile esittelee Galaxy S4:n vuotanutta päivitystä
Samsungin matkapuhelimiin erikoistunut sivusto SamMobile on saanut käsiinsä ja julkaissut pian virallisesti julkaistavan Galaxy S4:n Android 4.3 päivityksen. Vuotanut päivitys on aivan viimeisimpiä versioita ennen julkaisua, joten kaikki uudet ominaisuudet ja muutokset ovat jo paikallaan.

Mitään suurempia uudistuksia päivitys ei tuo, mutta useita pienempiä muutoksia on tehty. Muun muassa näppäimistöasetteluun ja verkkoselaimeen on tehty muutoksia. Samsungin omien Knox- ja -sovellukset ovat myös paremmin esillä käyttöjärjestelmässä. SamMobile esittelee ominaisuuksia alla olevalla videolla.

Päivityksen pitäisi saapua markkinoille parin viikon sisällä, mutta mikäli haluaa itse säätää epävirallisen päivityksen toimimaan, se onnistuu SamMobilen ohjeiden avulla.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (13)

Anonyymi käyttäjä
Jani @ (vahvistamaton)

1

Samsungin omien Knox- ja -sovellukset ovat myös paremmin esillä käyttöjärjestelmässä.
Parantaa tietoturvallisuutta,hyvä!.

Entä tuleeko kameran ohjelmistoon myös päivitystä eli lähikuvien tarkennukseen tai hämäräkuvaukseen?!.Olisi ainakin tervetulleet parannukset!!!.

Vastaa
Aapeli94
Aapeli94

2

Päivitystä pohtivien kannattaa tutustua tähän:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2447832

Uuden päivityksen mukana tulee siis KNOX ja SELinux -toimintoja, jotka estävät tällä hetkellä hyvinkin tehokkaasti puhelimen downgradetuksen vanhempaan vakiosoftaan, saati sitten custom-softan asennuksen.

Nämä toiminnot ovat toki mukana jo uusimmassa virallisesti saatavilla olevassa 4.2.2. päivityksessä.

Vuodetun 4.3. softan ei pitäisi laukaista uutta KNOX WARRANTY VOID -flägiä, jota ei sitäkään nykykonstein ole mahdollista kääntää takaisin sen käännyttyä.

Vastaa
JoniS
JoniS

3

@2

Ei vaikuta täällä suomessa millään tapaan takuuseen tuo niin eipä ole haittaa vaikka posauttaisi tuon Knoxin "eFusen".

Vastaa
Aapeli94
Aapeli94

4

@3 Niinhan sen pitäisi olla joo koko EU:ssa, mutta joissain maissa on ainakin juttujen mukaan silti evätty takuuhuolto juurikin vastaavien jälkien takia.

Lähinnä tuon softafläshäilyn rajoittamisen takia kannattaa miettiä kahdesti, haluaako todella päivittää.

Itse sain customsoftan downgradetuksen kautta vaivoin asennettua, mutta puhelimen äänet tai WiFi ei ainakaan nykykonstein toimi. Hyvä mm. soittaa puheluita, kun kaikki softat jähmettyvät aina yrittäessään soittaa jotain ääntä...

Vastaa
Lauzi
Lauzi

5

@4 Voisiko olla, että asentamasi custom romin ajurit ovat jotenkin keturallaan ja siksi puhelin takkuaa? Itse ainakin käsitin, että tämä Knox viritelmä ei yritä mitenkään estää fläshäämistä, saati rampauttaa custom softaa, vaan pelkästään fläggää puhelimen, jos siihen on fläshätty jotain virallisesta poikkeavaa.

Vastaa
JoniS
JoniS

8

@7

Ehkä mahdotonta odinilla DownGradettaa joo, mutta se onkin sampan oma työkalu TW firmiksien fläshäilyyn.
Recoveryn tai bootloaderin kautta fastboot komennolla nuo yleensä asennetaan.

Toisekseen koko Knox hässäkkä ja "eFuse" on niin uusi juttu, ettei voi olettaa sen jo olevan kierretty täydellisesti.

PS. Esim note3 on jo kehitetty root keino mikä ei laukaise Knoxin "eFusea".

Vastaa
Pihliis
Pihliis

9

Itselläni on S4 i9505 puhelimessani tuo 4.3 leak, ääni toimi alusta alkaen kun minulla oli uusi bootloader jo valmiina, Wifi ei odinin eka fläshäyksellä lähtenyt toimimaan mutta kun flashashin heti perään uudestaan tuon 4.3 version niin heti lähti toimimaan. Itellä tuo uusi Samsungin bootloader esti downgradeuksen ja iski KNOX warranty voidin 0x1 tilaan. Tällä uudella bootloaderilla downgradetus onnistuu ainoastaan MGG ja MH8 firmiksiin. Palatakseni tähän päivitykseen, tosi hyvin on toiminut, pari kertaa ehkä on joku ohjelma kaatunut mutta puhelin ei ole kertaakaan mennyt juntturaan tai että olisi pitänyt akku ottaa pois.

Vastaa
Pihliis
Pihliis

10

Tarkentaen vielä että downgradetus tällä uudella bootloaderilla onnistuu vain MGG firmiksestä eteenpäin oleville firmiksille. Siitä alaspäin tulee tuo 0x1 tila.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

11

@3 Onko tuosta muuten mitään ennakkotapauksia Suomessa? Elän kyllä itsekkin vakaasti siinä käsityksessä, että valmistajan tulisi kyetä osoittamaan, että puhelimeen tullut vika on käyttäjän aiheuttama, eikä tähän riitä pelkkä custom softan ajaminen. En kuitenkaan ole itse koskaan joutunut viemään modattua puhelinta huoltoon, enkä ole suoraan kuullut, että kukaan olisi joutunut tappelemaan asiasta ja voittanut keissin.

Vastaa
JoniS
JoniS

12

@11

Itse olen 2 kertaa huollattanut(micro-usbin vaihto) luurin missä oli molemmilla kerroilla CM sisällä kun huoltoon meni, eikä kuulunut mitään mukinaa vaan luuri tuli takaisin korjattuna.
Tosiaan oli juurikin sampan puhelimia, mistä löytyi tuo flash counteri download modesta. Eli eipä kaiken järjen mukaan voi tuo knoxin flagin nostatuskaan mitään vaikuttaa.

Tosiaan lakipykälässä lukee jotakuinkin näin(omin sanoin) "jos laitteen alkuperäisen ohjelmiston palautus ei korjaa vikaa tai ei pystytä osoittamaan että vika on johtunut käyttäjän toimista, tulee sen mennä takuuseen"

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja