Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Suomalaisesta peliyhtiöstä myytiin reipas puolikas yli miljardilla eurolla

1
Manu Pitkänen

Suomalaisesta peliyhtiöstä myytiin reipas puolikas yli miljardilla eurolla
Vuonna 2010 perustetun suomalaisen peliyhtiö Supercellin omistajat ovat myyneet 51 prosentin osuuden japanilaisille teleoperaattori SoftBankille ja peliyhtiö GungHolle. Kaupan arvo on 1,5 miljardia dollaria eli 1,1 miljardia euroa.

Kauppa on maailmanmittakaavassa mitattuna iso näin nuoresta yhtiöstä. Esimerkiksi Facebook osti vuonna 2010 toimintansa aloittaneen Instagramin noin miljardilla dollarilla. Supercellin puolikkaasta maksettiin siis enemmän kuin koko Instagramista ja sen nykyiseksi markkina-arvoksi tuli 2,2 miljardia euroa. Microsoft on ostamassa Nokian matkapuhelinliiketoiminnan 3,79 miljardilla eurolla.

Peliyhtiön toimitusjohtaja ja perustaja Ilkka Paanasen mukaan kaupan myötä Supercell muuttu globaaliksi peliyhtiöksi ja se vauhdittaa yhtiön tavoitteiden saavuttamista. Suomesta ei olla kuitenkaan lähdössä mihinkään. Kaupan yksi ehdoista oli, että pääkonttori pysyy Suomessa.


Supercellin luomiin peleihin lukeutuvat Clash of Clans sekä maatalouspeli Hay Day.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
abacaca (vahvistamaton)

1

Jepjep, taas kerran menestyvästä kotimaisesta firmasta myydään päätäntävalta ulkomaisille sijoittajille joilla ei ole mitään intressin näköistäkään ajaa Suomen etua. Tämähän kostautuu vain joka ainoa kerta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja