Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Uusi Android-versio antaa vaihtaa oletustekstiviestisovellusta - SMS ja MMS lisätään myös Hangoutiin?

5
Valtteri Ahonen

Uusi Android-versio antaa vaihtaa oletustekstiviestisovellusta - SMS ja MMS lisätään myös Hangoutiin?
Google Play -sovelluskaupassa on tälläkin hetkellä tarjolla korvikkeita Androidin oletustekstiviestisovellukselle, mutta niiden toiminta on tehty käyttöjärjestelmän puolesta vaikeaksi. Google on aikeissa korjata asian seuraavaan Android-versioonsa, 4.4 KitKatiin.

Päivityksen jälkeen käytettävää tekstiviestisovellusta voi vaihtaa suoraan asetuksista. Aiemmin kolmannen osapuolen tekstiviestisovellusten käyttämät API:t eivät olleet niin sanotusti julkisia, eli ne saattoivat päivitysten yhteydessä varoittamatta muuttua ja rikkoa sovellusten toimintaa. KitKat-päivityksen jälkeen asia muuttuu.

Huhujen mukaan Google on lisäksi aikeissa lisätä teksti- ja multimediaviestien tuen myös Hangouts-sovellukseensa, mikä tekisi siitä entistä suoremman kilpailijan Applen iMessage-sovellukselle. Huhuihin liittyy myös kuisketta siitä, että Google olisi pudottamassa nykyistä tekstiviestisovellusta tämän myötä järjestelmästä pois, eli Nexus-laitteissa Hangouts jäisi ainoaksi tekstiviestisovellukseksi. Hangouts-huhuista kirjoitti Android Police.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (5)

Kaaro
Kaaro

1

Ihan ok muuten, mutta kauheeta pakotusta vaan Googlelta saada käyttäjiä käyttämään Google+.


Lisäksi tuo Hangouts sovellus on aivan reiästä nykyään. Videopuhelut/äänipuhelut ei yhdistä enää kunnolla eikä ylipäätään näytä ketkä ovat online/offline. Jos sen on tarkoitus olla kevyt sovellus niin hoitaisi edes ne muutamat asiat hyvin, mutta ei. GTalk oli kevyt ja toimi. I am disappoint.

Vastaa
keskju
keskju

2

Ihyan kiva, mutta ei auta siihen, että kaverilla on applen laite. Auttaa vain siihn että kivasti saa samasta ohjelmasta saa sekäö sms, että internetin kautta viestit, mutta vain tyoiseen hangoutiin

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Teemu_84 (vahvistamaton)

3

Enpä ole omassa luurissani päivittänyt Talkia vieläkään Hangoutsiksi. Muutenkin päivittämättömissä softissa on "yllättäen" vain Googlen omia. Tuppaa olevan, että joka kerta kun Google päättää päivittää jotain sovellusta, se muuttuu huonompaan suuntaan, joten vanhassa vara parempi.

Tämäkin uutinen oli hyvin kaksijakoinen, oletussovelluksen vaihdolle iso plussa, Hangouts/Google+ pakotus herätti taas erittäin vahvoja tunteita vastaan.

Vastaa
jpa00
jpa00

4

Voihan tuota Hangouts-sovellusta käyttää ilman että käyttää G+:aa. Ei siitä täyttä hyötyä kyllä saa silloin irti, mutta kuitenkin.

@1: Oman kokemuksen perusteella Hangouts näyttää kyllä ketkä ovat linjoilla ja ketkä eivät. Sekaannusta saattaa aiheuttaa se, että nykyään ensimmäisenä listataan henkilöt, joiden kanssa olet keskustellut. Jos pyyhkäiset sormella oikealta vasemmalle, saat listan kontakteistasi, ja sillä listalla on tuo online-tieto mukana.

Videopuheluita Hangoutsin kautta olen aika rajallisesti kokeillut, mutta kieltämättä ne eivät ole toimineet ihan (lue: lähellekään) niin hyvin kuin voisi toivoa. Voi tietysti osittain johtua myös liittymästäni, jossa on hiukan rajoitettu kaistan käyttöä. Silti, toivoisin että videopuhelut edes jollain lailla siedettävästi toimisivat hiukan heikommankin yhteyden yli.

@3: Tähän mennessä ainoa selkeästi (osin) huonompaan suuntaan mennyt päivitys oli joskus aikoinaan G+ -sovelluksen päivitys, joka poisti widgetistä scrollausmahdollisuuden. Nykyäänhän se näyttää lähinnä viestiin liittyvän kuvan ja hyvin pienen pätkän tekstiä. Ennen muinoin sisälsi riittävästi tekstiä ja viestejä pystyi scrollaamaan nätisti läpi. Nykyinen "näytä seuraava"-painike ylänurkassa ei millään tapaa korvaa vanhaa toiminnallisuutta.

Vastaa
Taalen
Taalen

5

Hangouts vaikuttaa nykymuodossaan varsin pätevältä sinänsä, mutta Whatsappin myötä sille ei ole tarvetta. Se etu siinä tosin on että näkee mitkä viestit vastaanottaja on oikeasti nähnyt (vs. Whatsappin toimitettu puhelimeen). toki monta korpeaa se että toimintalogiikka muuttui selvästi GTalkin perinteisestä pikaviestimestä linjoilla samanaikaisesti olevan kaverin kanssa enemmän Whatsapp-tyyliseen viestien lähettelyyn riippumatta siitä onko vastaanottaja juuri silloin läsnä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.