>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

PMMP:n ja Cheekin keikalla: Lumia 1020:n videokuvaustesti

11
Matti Vähäkainu

PMMP:n ja Cheekin keikalla: Lumia 1020:n videokuvaustesti
Testasimme Nokia Lumia 1020:n kameraa varsin monipuolisesti itse arvostelun yhteydessä, mutta joitain tilanteita ei vain ennen julkaisua tullut eteen.

Yksi näistä, ja samalla yksi halutuimpia testejä, oli videokuvaaminen keikalla, erityisesti pimeässä klubissa. Koska testin julkaisun jälkeen tähän oli mahdollisuus, päätimme selvittää millaista keikkatunnelmaa Lumia 1020 voi välittää.

Videot kuvattiin käsivaralta ja normaalin yleisön seasta. Puhelimessa käytettiin kuvaushetkellä Nokian virallista Camera Grip -lisävarustetta. Suurimmat ongelmat keikkatilanteessa syntyivät kohdennuksesta, joka pimeän ja savukoneen avustamana oli tietysti tavanomaista hankalampaa. Lumian herkkä kohdennus otti häiriötä aivan kameran edessä heiluvista käsistä.Äänenlaatu on loistavaa ja erityisesti kuulokkeilla näitä pätkiä voi kuunnella isollakin volyymillä. Myös zoomatessa kuvanlaatu oli hyvää, vaikka olosuhteet olivat vaikeat. Värit toistuvat hyvin ja niistä aistii klubitunnelman. Äänen bassosuodin oli PMMP:n keikalla päällä (100Hz) ja Cheekin keikalla pois päältä.

Ohessa YouTubeen täydellä teräväpiirrolla ladatut videot sekä vaativimmille kultakorville ja pikselintiirajille linkit raakamateriaaleihin. Alkuperäisen videon saat tallennettua koneelle klikkaamalla videota oikealla hiirennapilla.

Mitä mieltä te olette? Kertokaa kommenteissa mielipiteenne.

Originaalit:

Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (11)

JussiFX
JussiFX

1

Mielestäni Pro Camissa pystyy lukitsemaan fokuksen ennen kuvauksen aloittamista, mikä korjaisi nuo fokuksen heittelyt :)
Muuten kuulostaa tosi hyvältä, juurikin mitä odottaa saattoi.

Vastaa
Ketola
Ketola

3

@1 Totta. Tuo jäi valitettavasti testaamatta tällä kertaa. Point & shoot -meiningillä mentiin. =)

Harmi ettei mukaan sattunut mitään kelvollista verrokkilaitetta. Yksikään kokeilemani pokkari tai kännykkä ei ole kuitenkaan noissa olosuhteissa pystynyt samaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Tactic87 (vahvistamaton)

5

Vielä kun olisi kuvattu manuaali tarkennuksella mikä on pro camera sovelluksella mahdollista niin olisi tullut huippu jälkee...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ativS @ (vahvistamaton)

6

Kuvanlaatu valojen välkkyessä on hiukan rakeinen,mutta ei häiritsevän suuri.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
hevimies88 (vahvistamaton)

7

Lumia ei selvästikään pärjää Nokia 808:lle kuvan eikä äänenlaadussa. Ihan hienoja nuo videot on, mutta omat 808 PureViewllä kuvaamani keikkavideot on vieläkin hienompia ja kuulostavat paremmilta myös.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
musiclover (vahvistamaton)

8

Äänet on aivan onnettomat verrattuna Nokia 808 PureView:llä kuvattuihin festari- ja konserttivideoihin. Mut Nokia panostikin 808 PureViewssä voimakkaasti myös äänen tallennuksen laatuum yhteistyössä Solbyn kanssa.

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

9

Huh, pitääkö tässä ihan oikeasti harkita tuota kymppikakskymppistä.. Järkkäri löytyy kuvien ottoon mutta on sen verran vanhempi malli ettei ollut vielä videokuvausta niissä, ja videokameraa en jaksaisi kuitenkaan raahata mukana. Tässä näyttäisi videon laatu huonoissakin olosuhteissa olevan kaikenmoisten testien perusteella aika hämmentävä kova.

Harmi että nykyinen luuri on vielä täysin hyvä niin ei viitsisi tässä kulutusyhteiskunnassa pienen tarpeen takia päivittää uudempaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
toopet (vahvistamaton)

11

Isänmaallisuutta parhaimmillaan,vaikka kaikilla Nokia Lumia puhelimien omistajilla on televisio,digiboxi ym viihde-elektroniikkaa eri valmistajilta kun Nokia ei valmista. =) ;)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.