Samsung joutui pyytämään anteeksi kiinalaisilta

8
Manu Pitkänen

Samsung joutui pyytämään anteeksi kiinalaisilta
Kiinan valtion televisioyhtiö CCTV on kritisoinut televisiossa esitetyssä jutussaan Samsungia ja sen puhelimien takuukäytäntöjä. Keväällä kiinalainen media kritisoi Applea ja sen käytäntöjä, minkä seurauksena Applen toimitusjohtaja Tim Cook julkaisi kirjallisen anteeksipyynnön.

Myös Samsung pyysi syvästi anteeksi kiinalaisilta ja lupasi muuttaa toimintamallejaan. CCTV:n mukaan Samsung käytti joissain Galaxy-puhelimissa viallisia muistipiirejä, joiden vaihtaminen ei kuulunut takuun piiriin. Kuluttajat joutuivat maksamaan piirien vaihdosta jopa 100 dollaria. Nyt Samsung lupaa korjata puhelimet ilmaiseksi ja maksaa perimänsä huoltomaksun takaisin aiemmin korjattujen laitteiden omistajille.

Kiinaan toimitettavien älypuhelimien määrä on noussut kvartaalitasolla yli 80 miljoonaan kappaleeseen. Eli joka kolmas älypuhelin viedään nykyään Kiinaan myytäväksi. Arvioiden mukaan lukema kohoaa ensi vuonna yli 110 miljoonaan kappaleeseen, eli vuodessa toimitettaisiin 450 miljoonaa älypuhelinta. Samsungilla ja Applella on syytä olla nöyränä Kiinan median edessä, muuten kiinalaiset valmistajat kaappaavat markkinan.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -33%

Xiaomi 13 Pro
1115 € RDE.FI
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -17%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 398 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -12%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
557 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentit (8)

perhana
perhana

2

no just... eli jos laitteessa on viallinen komponentti, minkälaisen yhtiön takuupolitiikan mukaan sen vaihtaminen ei kuuluisi takuun piiriin?

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

3

@2 Sellaisen, joka pääsee siitä kuin koira veräjästä. Onneksi tässä tapauksessa eivät päässeet. Tosin, anteeksi pyytäminen on ilmaista, uudet piirit eivät. Jos imago ei tuosta hirveätä kolausta saanut, oli riski ottamisen arvoinen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
reilu man (vahvistamaton)

4

Imago tuskin tahriintui,mutta ...ei tällainen ole kyllä hyvä asiakasmäärän kiinni pitämisen kannalta!!.Hyvä,että Samsung suostui ilmaiseen vaihtoon,eikä nostanut meteliä asiasta!.Reilu peli ja toiminta kannattaa aina muistaa,koska...!!.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
reilu man (vahvistamaton)

5

Imago tuskin tahriintui,mutta ...ei tällainen ole kyllä hyvä asiakasmäärän kiinni pitämisen kannalta!!.Hyvä,että Samsung suostui ilmaiseen vaihtoon,eikä nostanut meteliä asiasta!.Reilu peli ja toiminta kannattaa aina muistaa,koska...!!.Piirivalmistajan ongelma siis.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

6

@4

Reilua olisi ollut vaihtaa nuo vialliset piirit toimiviin suoraan, ilman mitään turhia pelleilyitä. Mutta, bisnes kun ovat, totta kai yrittivät päästä tuosta velvoitteesta.

Vastaa
pähkinä
pähkinä

7

Uskon kyllä, että tässä on toimittu ihan maan käytäntöjen mukaan. Kotimaisista valmistajista vaan ei saada samanlaista mediamylläkkää aikaiseksi, eikä omien haukkuminen ole hyvä asia (muualla kuin suomessa), joten suuret ulkomaiset valmistajat ovat helppo kohde. Toisaalta saattavat muutkin joutua muuttamaan käytäntöjään, kun kilpailijalla onkin oikea takuu...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.