Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applelta ajankohtaan nähden ennätystulos – myi lähes 34 miljoonaa iPhonea

11
Manu Pitkänen

Applelta ajankohtaan nähden ennätystulos – myi lähes 34 miljoonaa iPhonea
Applen heinä-syyskuun liikevaihto kipusi 37,5 miljardiin dollariin ja nettotulos oli 7,5 miljardia dollaria. Koskaan aiemmin Applen liikevaihto heinä-syyskuussa ei ole ollut yhtä korkealla.

Avaintekijä hyvää tulokseen oli vilkkaana käynyt puhelinmyynti. Applen iPhone-puhelimia toimitettiin kvartaalin aikana yhteensä 33,8 miljoonaa kappaletta, joka oli sekin ennätyksellisen kova lukema (hein-syyskuun kvartaaleja vertailtaessa). IPhone 5s ja 5c ehtivät olla myynnissä syyskuussa muutamia päiviä. IPad-toimitukset olivat suurin piirtein samalla tasolla kuin vuosi sitten (14,1 miljoonaa kappaletta). Mac-tietokoneita toimitettiin 4,6 miljoonaa kappaletta.

Applen arvion mukaan sen liikevaihto nousee loka-joulukuussa 55–58 miljardiin dollariin.

Samsungin liikevaihto samana heinä-syyskuussa oli 55 miljardia dollaria ja nettotulos oli 7,7 miljardia dollaria. Selvästi kovemmasta liikevaihdosta huolimatta korealaisyhtiö yltää nettotuloksessa Applen lukemiin.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (11)

Anonyymi käyttäjä
PettymysOli (vahvistamaton)

1

Olisitte voineet mainita että Applen kääntyi laskuun vuodentakaiseen kvartaaliin verrattuna. Tämä johtui siitä, että bruttomarginaali sen kuin laskee.

Lisäksi myytyjen iPadien määrä on pettymys: Viime vuonna tällä kvartaalilla myytiin iPadeja saman verran, eli Applen markkinaosuus tablettimarkkinoilla on laskenut roimasti. Vuoden aikana tablettimarkkinat ovat kasvaneet mutta Apple polkee paikoillaan.

Ainoa positiivinen asia osarissa oli myytyjen iPhonejen määrä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
PettymysOli (vahvistamaton)

2

Liikevoitto siis kääntyi laskuun vuodentakaiseen kvartaaliin verrattuna, jäi tuo sana vahingossa pois ensimmäisestä kappaleesta.

Vastaa
delic
delic

3

@1 myytyjen iPadien määrä on hyvin odotetun kaltainen, ei uusia iPadeja vuoteen ja syksylläkin tullut iPad 4 oli erittäin lievä päivitys.

Nyt on julkaistu uudet iPadit, ensi kvartaalilla näkee sitten sen miten iPadit todellisuudessa myy. Eli noustaanko sinne 20 miljoonan paikkeille missä on parhaimmillaan oltu.

Vastaa
Jakele
Jakele

4

No mut tänäänhän 'Ollin' pettymys vaihtuu mahdollisesti suureen riemuun, jos Nokia ois päässyt kaikilla Lumioillaan edes kolmannekseen parin iPhone-mallin myynnistä. Mutt tosin tuskin on päässyt edes siihen...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Apppe1 (vahvistamaton)

5

@3

Kyllä se iPadien markkinaosuus romahti ja tuo on huono asia Applen kannalta, vaikka fanipojat eivät suostu myöntämään asiaa. Tablettimarkkinat kasvavat mutta iPafien myynti ei.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jepajuudas (vahvistamaton)

6

@4
Jos ei ymmärrä aiheesta mitään niin ei kannata kauheasti huudella. Tulos on pettymys odotuksiin suhteutettuna. Applen katteet ovat tällä hetkellä kasvun sijasta laskussa. Myyhän Nokia edelleen huomattavasti enemmän puhelimia kuin Apple, mutta sen katteet ovat rapautuneet jo aikoja sitten. Applelle on hiljalleen käymässä samoin. Ihmiset ostavat entistä mieluummin sen halvimman tai jopa edellisen vuoden mallin. Sillä kun pärjää aika hyvin koska Applekin on lähivuosina tuonut markkinoille vain hyvin pitkälti samaa tavaraa hiukan paremmilla spekseillä.

Koska Apple ei ole mikään varsinainen kasvuyhtiö niin ainut mikä merkkaa on nettotulos (ja näkymät). Osaketta kannattelevat toistaiseksi toiveet iKellosta, iTV:stä ja iJostainUudestaHienosta. Jos näitä ei tule JA ne eivät saavuta yhtä merkittävää suosiota kuin edelliset tuotteet niin kurssi tulee ryminällä alas.

Loppuun on vielä mainittava, että Apple on tällä hetkellä todella hyvissä asetelmissa elintärkeitä joulumarkkinoita silmällä pitäen. Uudet mallit on vastikään saatu ulos ja ne ovat houkuttelevia, mutta mielestäni entistä kalliimpia suhteutettuna kilpailijoiden ~samaan tarjontaan.

Vastaa
delic
delic

7

@5 ei se nyt kovin huono asia ole jos yksin ei pärjää 20:lle valmistajalle. Fakta on kuitenkin se, että Apple edelleen myy reippaasti eniten tabletteja sellaisellakin kvartaalilla kun edellisestä julkaisusta on vajaa vuosi ja uudet mallit ihan nurkan takana. Se olisi huono asia jos muut valmistajat myisi enemmän tabletteja, mutta kuten puhelimissakin. Apple myy valtavat määrät laitteita ja markkinaosuus silti laskee, mutta applehan ei markkinaosuuksista kilpaile sen todisti viimeistään iPhone 5C.

Tim myös sanoi, että iPadin myynti ylitti niiden odotukset. Tämähän oli paperilla se heikoin iPad kvartaali ja sitä se myös oli numeroissa, tosin pudotusta viimekvartaaliin ei paljoa tullut, viime kvartaalilla 14.6miljoonaa.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

8

En nyt oikein ymmärrä miksi markkinaosuutta halutaan aina ylikorostaa. Edelleenkään markkinaosuudella ei sinänsä tee yhtään mitään, sillä ei saa juustoa leivän päälle, pahimmassa tapauksessa päin vastoin. Miettikää mikä on Porschen, BMW:n ja Renaultin markkinaosuus ja mikä on niiden kannattavuus ja tuotteiden laatu suhteessa toisiinsa.

Apple ei hae suurinta mahdollista markkinaosuutta, Apple haluaa tehdä parhaita laitteita ja myydä niitä hyvällä katteella. Jos se haluaisi myydä jotain satasen tabletteja, se tekisi ihan erilaisia tuotteita. Kyse ei ole siitä etteikö se osaisi, kyse on siitä, että se ei katso että sen kannattaa niin toimia.

iPadin osuus *käytöstä* ja asiakastyytyväisyys ovat ihan jotain muuta kuin mitä myyntilukujen suhteen voisi päätellä (siis jos kaikki satasen tabletit, jotka oikeasti eivät edes kilpaile samassa sarjassa, otetaan mukaan).

Apple teki yllättävän hyvän tuloksen neljänneksellä, jolla sillä oli lähes kautta linjan myynnissä vuoden vanhoja tuotteita (poikkeuksena Macbook Air ja viikon myynnissä olleet puhelimet). Tuolla oli hyviä graafeja tuloksesta:

http://techcrunch.com/2013/10/28/apple-4q13-earnings-charts/

Oma ennustukseni on, että joulukvartaali on myynniltään ennätyksellinen, tulosta saattaa hieman painaa että tuotteet ovat aikaisessa syklissä, mutta se korjaantuu kyllä aikanaan.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

9

Ja kun ette tietenkään jaksa googalata niin kerron:

Renaultin markkinaosuus on noin 2x BMW:hen ja noin 18x Porscheen nähden. Renault on tappiolla vuositasolla noin pari miljardia, Porsche suunnilleen saman verran voitolla ja BMW:lla menee vieläkin paremmin.

Vastaa
capuzino
capuzino

10

"Samsungin liikevaihto samana heinä-syyskuussa oli 55 miljardia dollaria ja nettotulos oli 7,7 miljardia dollaria. Selvästi kovemmasta liikevaihdosta huolimatta korealaisyhtiö yltää nettotuloksessa Applen lukemiin. "

Tämän perusteella Samsungilla ei järin hyvin mene Appleen nähden, kun valmistavat/myyvät vielä pyykin ja astianpesukoneita, keittiön yleiskoneita, jääkaappeja, pakastimia, televisioita, kotiteatterijärjestelmiä, videotykkejä, tietokoneen näyttöjä, mikrohifi-järjestelmiä, dvd- ja blu-ray -soittimia yms..

Uutisen kannalta olisi saattanut olla merkittävämpää ilmoittaa Samsungin puolelta puhelimien, tablettien ja tietokoneiden myynti, kuin koko tulos. Jos ovat siis näitä edes ilmoittaneet. (mutta mistäpä noita tietämään erikseen tutkimatta, kun uutisesta puuttuu lähteet edes tekstiin upotettuna linkkinä)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja