Android KitKatin keskeiset uudistukset paljastuivat

2
Manu Pitkänen

Android KitKatin keskeiset uudistukset paljastuivat
Entinen Wall Street Journalin toimittaja ja Jessicalessin.comiin nykyisin kirjoittava Amir Efratin mukaan Google on kiinnittänyt huomionsa Android KitKatin kehityksessä erityisesti sen optimoimiseen alemman hintaluokan puhelimille sopivaksi.

Käyttöjärjestelmän optimoinnin lisäksi Google tarjoaa sovelluskehittäjille työkalut, joiden avulla he voivat suunnitella ohjelmansa vaatimattomampaa rautaa käyttäviin laitteisiin. Mahdollistamalla käyttöjärjestelmän käyttö hitaallakin raudalla, Google haluaa varmistaa että sillä on mahdollisuudet tavoittaa yhä suurempi laitemassa. Internetjätin ekosysteemin yksi suurimmista ongelmista on ollut fragmentoituminen.

Tiedot perustuvat salaiseksi merkittyyn dokumenttiin, jonka Google on jakanut Android-puhelimia valmistaville yrityksille.

Samainen dokumentti paljastaa myös, että KitKatin myötä Android saa tuen uusille antureille, jotka mittaavat magneettikenttää sekä askeleita. Tämä on merkki siitä, että Googella valmistaudutaan päälle puettavien laitteiden esiinmarssiin. Google yrittää jouduttaa myös NFC:n omaksumista tarjoamalla kehittäjille ratkaisun, jonka avulla puhelin voidaan emuloida maksu- tai asiakkuuskortiksi. Tämän pitäisi onnistua ilman kajoamista NFC:n turvaelementtiin.Google tarjoaa KitKatissa myös standardin tavan käyttää puhelinta television kaukosäätimenä ja laajemman Bluetooth-yhteensopivuuden, minkä ansiosta Android-puhelin pystyy keskustelemaan aiempaa laajemman laitekannan kanssa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Lite – hinta laskenut -23%

Xiaomi 13 Lite
361 € CDON
499 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 467 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -22%

Sony Xperia 1 V
999 € Gigantti
999 € Proshop
999 € Veikon Kone

Alin hinta viikko sitten: 1282 €

Oppo Reno10 Pro – hinta laskenut -14%

Oppo Reno10 Pro
467 € CDON
733 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 541 €

Realme C30 – hinta laskenut -14%

Realme C30
86 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 98 €

Kommentit (2)

kirkanen
kirkanen

1

Hienoa kuulla, että Android kehittyy noinkin monipuoliseksi. Olisihan hienoa, jos saisi helposti rakennettua itselleen sovelluskokonaisuuden. Täytyy varmaan rootata tuo vanha puhelin ja katsoa sen tarjoamia mahdollisuuksia. :-P

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.