Valtaosa Android-laitteista päivitetty Jelly Beaniin

3
Matti Robinson

Valtaosa Android-laitteista päivitetty Jelly Beaniin
Tällä hetkellä uusin markkinoilla oleva Androidin pääversio Jelly Bean löytyy nyt yli 50 prosentista markkinoilla olevista Android-laitteista. Yli vuoden markkinoilla ollut 4.x-versio on Googlen laskujen mukaan 52,1 prosentissa Androideista.

Google on laskenut tämän vuoden syyskuusta lähtien laitteet uuden Play Store -sovelluksen avulla, joka vaatii vähintäänkin 2.2-version Android-käyttöjärjestelmän. Näin ollen vanhemmat laitteet jäävät laskuista pois, mutta Google huomauttaa, että niiden osuus oli ennen muutosta vain noin yhden prosentin luokkaa.

Piakkoin saapuva KitKat tulee todennäköisesti tiputtamaan nopeasti Jelly Beanin taas alle 50 prosentin, mutta suurempi ongelma Androidille on, että yli neljännes käyttäjistä on edelleen kiinni vanhassa Gingerbreadissä.

Statistiikka on kerätty seitsemän päivän aikana uudessa Google Playssä vierailleiden käyttäjien laitteista.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -42%

Honor X7a
69 € DNA
142 € BIGBOX.FI
229 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto E14 – hinta laskenut -34%

Motorola Moto E14
79 € Gigantti
79 € Power
119 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Xiaomi Poco F5 Pro – hinta laskenut -23%

Xiaomi Poco F5 Pro
596 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 773 €

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -22%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
147 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 146 €

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

2

Gingerbread julki joulukuussa 2010. Tällä softalla olevia laitteita myydään yhä ja myös tullaan myymään vielä pitkään. Päivityksiä on aika turha toivoa.

Vastaa
Agent_007
Agent_007

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sillattiis:

Gingerbread julki joulukuussa 2010. Tällä softalla olevia laitteita myydään yhä ja myös tullaan myymään vielä pitkään. Päivityksiä on aika turha toivoa.


Pikaisella vilkauksella Gingeriä käyttävät Suomessa vielä myynnissä olevien mallien perusteella Samsung (Galaxy Y, Galaxy Ace II, Galaxy Pocket, Galaxy Xcover, Galaxy W, Galaxy S Advance jne.) ja Sony (Xperia Go ja Xperia ION). Moniin noista luureista saa asennettua Jelly Beanin tai Ice Creamin ihan suoraan (Ace II, Galaxy S Advance ja molemmat Sonyt), joten custom romia pitää käytellä lähinnä noiden halpisluurien kanssa. Halpisluurien kohdallakin on jo muutos tapahtumassa, kun esim. Samsungin Pocket Neo ja Sonyn Xperia E ovat Jellyllä.

Eli oma veikkaus on, että länsimaissa nuo Ginger-luurit ovat pian harvinaisuus kaupoissa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.