Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung povaa puhelimiin 4K-näyttöjä parin vuoden kuluttua

14
Manu Pitkänen

Samsung povaa puhelimiin 4K-näyttöjä parin vuoden kuluttua
Samsung on esitellyt analyytikoille miten sen näkee alan kehittyvän tulevina vuosina.

Diaesityksistä on paljastunut esimerkiksi se, että Samsung on aloittanut oman mobiiliprosessorin kehittämisen. Yhtiö valmistaa jo nyt Exynos-piirejä älypuhelimiin, mutta niissä käytetään ARM:n suunnittelemia Cortex-ytimiä. Ytimet on tarkoitus korvata Samsungin omilla. Vastaavaa tekee jo esimerkiksi Apple ja Qualcomm. Samsungin suoritintekniikka perustuu 64-bittiseen arkkitehtuuriin. Sitä ennen markkinoille tulee kuitenkin 64-bittinen Exynos, jossa käytetään ARM:n ytimiä.
Samsungin arvion mukaan ensi vuonna nähdään näyttöjä, joiden tarkkuus kohoaa 560 PPI:hin. Käytännössä se tarkoittaisi yli viisituumaisia näyttöjä, joiden resoluutio kohoaa WQHD-tasolle (2560x1440 pikseliä). Viime vuonna markkinoille tulivat 720p-näyttöiset puhelimet ja tänä vuonna siirryttiin Full HD -tarkkuuteen. Samsung ei näe tarkkuuden kasvulle loppua, sillä jo vuoden 2015 tietämillä voidaan nähdä puhelimiin tarkoitettuja 4K-näyttöjä – siitä kelpaisi katsella Netflix-striimejä.

LG demosi elokuussa 5,5-tuumaista WQHD-näyttöä, jonka tarkkuus oli 538 PPI.

Kamerateknologiassa Samsung luottaa ISOCELL-kennoihin, joiden massatuotanto pitäisi käynnistyä tämän vuoden aikana. Seuraavien vuosien aikana pikseleiden koko alittaa mikronin ja 20 megapikselin kennoista muodostuu tietynlainen normi.

Samsungin esitykset löytyvät kokonaisuudessaan täältä.
Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (14)

Sefriol
Sefriol

1

Isommat näytöt vaativat isommat tehot. Mielestäni olisi parempi, jos Samsung ja muut näyttövalmistelijat keskittyisivät tekemään näytöistään entistä vähävirtaisempia ja kompaktimpeja (Paksuus taipuvuus jne). Samalla taas tuntuu, että ruudun päivitystaajuus jää huomiotta, joka yleisestiottaen parantaa kuvanlaatua enemmän kuin kasvava pikselitiheys.

Vastaa
LigHtX
LigHtX

2

Ja mitäs eroa noilla lisä pikseleillä on, kun ei silmä kykene nykyisissäkään näytöissä erottamaan yksittäisiä pikseleitä. Eli eikö periaateessa noin pienellä näytöllä full-hd ja 4k näyttäisi jotakuinkin yhtä hyvältä.

Vastaa
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

3

Joku voisi kyllä valaista itseäkin, että mihin pikkuisessa kännyruudussa tarvii 4k resoa? kun ei ihmis silmäkään enää erota liian pieniä yksityiskohtia.

Kai sen eron voisi sitten suurennuslasilla tai mikroskoopin alla huomata.

Haluan pitkää akkukestoa yli kaiken.

Vastaa
yussef
yussef

4

Näytön resoluution kasvattamisesta ei taida olla käyttäjälle enää mitään hyötyä.
Suurempi resoluutio voi kuitenkin vaatia enemmän tehoa ja virtaa, mikä näkyy suoraan akkukestossa.
Näyttöjen kestävyyteen, pienempään virrankulutuksen ja parempaan väritoistoon panostaminen hyödyttäisi kuluttajaa aidosti. Suurella resoluutiolla taitaa vain olla helpompi markkinoida puhelinta, joten siihen sitten panostetaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
lumia1020 (vahvistamaton)

7

Jos näytön pikseliarvoilla ei ole mitään arvoa,niin ei myöskään kameran pikselimäärilläkään?.

Vastaa
Hyperion98
Hyperion98

9

Tarkennuksena: puhun itse 5" ja alle näytöistä, jotka ovat enemmistössä myydyistä puhelimissa. Mutta siitä ylöspäin 8" asti riittää 1080

Vastaa
Lakupiip
Lakupiip

10

Ei tarkoitus olekkaan enää kuvan laadun parantaminen vaan myyminen. Ei sitä moni ajattele ettei sitä erota 5 tuuman näytössä 4k:n ja 1080p:n eroa. Jos samsung julkaisee 5 tuuman puhelimen 4k näytöllä ensimmäisenä, toki ihmiset "sokeina" ostavat sitä. Itelle riittää 1080p resoluutio 21,5 ja sitäkin vielä suurempien tuuman näytöissä hyvin.

Vastaa
upap
upap

11

@10
Juurikin noin. on sääli että massassa tyhmyys tiivistyy. Ihmiset
ovat innoissan WHOAA 4K näyttö vaikka todellisuudessa sillä ei ole
mitään merkitystä. JOS ihme tapahtuisi ja looginen ajattelu tms
valtaisi massat niin ehkä puhelinvalmistajatkin joutuisivat
laittamaan resurssejaan asioihin jotka _oikeasti_ parantavat
laitteita...eivätkä enään myisi placeboa :)

Vastaa
Taeco
Taeco

14

Samsung voisi mielummin valmistaa näytön, joka ei ole PenTile. Esim tekstiä lukiessa tai muuten reunoissa, joissa on suuri kontrasti, SGS4:n näyttö näyttää suttuisalta verrattuna HTC1 näyttöön.

Itse en HTC1 näytön pikseleistä yksittäisiä missään tilanteissa, mutta esim L920 pikselireuna näkyy selkeästi omilla silmilläni. SGS4 näytöltä en varsinaista palikkareunaa näe (koska sellaista ei ole PenTilesta johtuen), vaan tekstin yms. reunat näyttävät suttuisilta.

Oman L920 näyttö riittää itselleni, eikä pikselien suuri koko siinä itseäni häiritse vaikka ne erotankin, mutta jos saisin valita, ottaisin siihen 1080p näytön. En kuitenkaan yhtään yli, kun HTC1:n näytöstäkään en pikseleitä erota.

Enemmän häiritsee se, ettei pöytäkoneille saa parempia näyttöjä. Tabeille ja jopa läppäreille on nyt alkanut näkemään parempia näyttöjä. Silti pöytänäytöissä ollaan jumitettu 1080p-aikakautta kohta kokonainen vuosikymmen. Jos OIKEASTI kohta saa 4k-puhelimen halvemmalla, kuin 4k-tietokonenäytön, niin alkaa ottaa tosissaan pattiin.

Mitä ominaisuutta eniten kaipaisin puhelimeen? Että akku kestäisi edes vähän pitempään, kuin puoli päivää.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja