Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPad Air räjähti – myymälä evakuoitiin

24
Manu Pitkänen

iPad Air räjähti – myymälä evakuoitiin
Teleoperaattori Vodafonen myymälä Australian pääkaupungissa Canberrassa evakuoitiin liekkeihin syttyneen iPad Airin vuoksi. Henkilövahinkoja ei syntynyt, mutta esillä ollut taulutietokone kärsi pahoja vaurioita.

Raporttien mukaan syttyneen iPadin Lightning-portista tuli kipinää ja siitä tuli runsaasti savua liikkeeseen. Applen edustajien on kerrottu käyneen hakemassa liekehtineen laitteensa liikkeestä omia jatkotutkimuksia varten. Litiumakkuja käyttävien laitteiden räjähtelyt ja syttymiset eivät ole mikään uusi asia, mutta yleensä vikojen taustalla on ollut kolmansien osapuolien valmistamat laturit tai akut.


Kuva: News.com.au

Uusimmat puhelimet

Kommentit (24)

HannuX6
HannuX6

1

Voisiko toimittaja korjata jutun otsikon. Räjähtäminen on sitä kun aineen palamis nopeus ylitäää 2000 m/s jutun ipad oli ainoastaan syttynyt palamaan ja savunnut.

Vastaa
rick79
rick79

2

Kun kyse on applen laitteesta niin ainakin tällä saitilla vedetään mahdollisimman raflaavat otsikot. Kyse lienee siitä keneltä mainosrahat vedetään. Kun kyseessä on esim. android laite niin juttua ei yleensä edes tehdä tai ainakaan sitä ei väritetä niin pahasti. Syö kyllä tämän puljun uskottavuutta ja objektiivisuutta.

Vastaa
delic
delic

3

Mielenkiintoisia nämä tämmöiset Apple uutiset, ensin revitellään otsikoilla paljon klikkaajia, sitten loppujenlopuksi se mitä on tapahtunut onkin aika eri kun todellisuus.

Nythän mm alkuperäisessä lähteessä ei puhuta enää sanallakaan iPad Airista, eli oliko se nyt iPad Air, vai joku toinen iPad... Omaan silmään kuvan iPad ei ainakaan näytä Airilta?

Sinänsähän se ei mitään muuta mikä versio se on, kyllä taas hyvä muistutus että kannattaa olla varuillaan kaikkien sähkölaitteiden kanssa. Vaikka se on todella todella epätodennäköistä, että jotain tämmöistä käy niin aina on se mahdollisuus.

Nyt sitten odotellaan jatkoselvitystä että mitä tässä on tapahtunut, ajoitus tälle oli kyllä huonoin mahdollinen, sen verran loistavasti Air tällä hetkellä myy.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pimpeli pom (vahvistamaton)

4

Kyllä tämän täytyy olla terrorismia, ei applen tuotteet noin vain räjähtele!!

Vastaa
tataka
tataka

5

hyvä salamurhakeino jos ei ole varaa poloniumiin ;)

jos joku ei läheinen tarjoaa ipadia niin kannattaa miettiä varsinkin jos on politiikassa mukana :D tosin kansanedustajillahan on ipadit, hakkerit ylikellottaa tablun niin eduskunta lähtee vaihtoon lol

vitsikäs olo.

Vastaa
miiu74
miiu74

6

Okei, Vodafonen myymälä eli valtuutettu myymälä? Oletan, ettei niin mainekas myymälä käytä mitään 2e halpislatureita? Tosin Applen kommentti ei tule yllättämään

Vastaa
Vapaakoodari
Vapaakoodari

8

Minäkin räjäytin tänään saunan kiukaan, räjäytin ensin tulitikun joilla räjäytin halot. Nyt vain odottelen että koko kiuas räjähtää niin pääsen kylpemään.
Mutta vakavammin, Vaikka news.com.au sivun uutisen otsikossa viitataan räjähdykseen, niin olen aina luullut että toimittajan työ on kerätä informaatiota, editoida ja sitten keräämänsä tiedon pohjalta luoda uutinen. Eikä olla pelkästään leikkaa liimaa automaatti?
Keltaisen lehdistön tavaramerkki on ollut aina raflaavat otsikot, mutta yleensä näiden lehtien toimittajia ei muutenkaan ole kukaan ottanut vakavammin. On ikävä huomata että sensaatiohakuisuus leviää.
"on ilta saapunut pressiklubiin" kuten Juice on todennut

Vastaa
ep_
ep_

10

Asiallisempaa otsikointia kiitos! Uutisen otsikosta tulee väkisinkin mieleen keltaisen lehdistön otsikot. Valitettavasti viime aikoina näitä keltaisen lehdistön tyyliin kirjoitettuja otsikkoja on päätynyt tänne Afterdawniin useampikin.

Ystävämme possessiivisuffiksi on päässyt unohtumaan:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Uutinen:

Applen edustajien on kerrottu käyneen hakemassa liekehtineen laitteensa liikkeestä omia jatkotutkimuksia varten.


(jatkotutkimuksiaan)

Uutisessa oli myös yksi melko kankea kohta:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Uutinen:

Raporttien mukaan syttyneen iPadin Lightning-portista tuli kipinää ja siitä tuli runsaasti savua liikkeeseen.

Pieni oikoluku ennen uutisen julkaisua ei varmaankaan olisi pahasta. :-)

Vastaa
Boss93
Boss93

11

"iPadin Lightning-portista tuli kipinää ja runsaasti savua"
Ei ihme, siksi sitä kutsutaan Lightning-portiksi! =D No niin ja takaisin asiaan, eli eihän tuossa mikään räjähdys tapahtunut, vaan laite syttyi yksinkertaisesti tuleen. Huomatkaa myös lainausmerkkien sisällä ehdotus paremmasta kirjoitusasusta verrattuna alkuperäiseen.

Vastaa
LukeWarm
LukeWarm

12

Luulin että iRäjähteiden myynti rajoittuu uuden vuoden aattoiltaan, kumma että tuollaisia pommeja pidetään esillä.

Vastaa
Basi1isk
Basi1isk

14

LoL vanhaa kaikki noi pamahtaa jos laitteessa on lipo akku ku kennon sisään pääse ilmaa niin se pamahtaa. Kattoka vaikka litium ominaisuuksia ja applea vaa vainotaa aika ahkeraasti ku kerran on suosittu merkki.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Baccu81 (vahvistamaton)

15

Täällähän on kaikki Apple fanipojat loukkaantumassa, kun on ikävä uutinen. Näköjään kielipoliisitkin on ryöminyt koloistaan.

Näköjään omppu-tuotteiden kanssa eletään todella tunteella, että tullaan tänne marisemaan eikö suomi24:n enää riitä?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
AppleFanBoyCommitee (vahvistamaton)

16

Ahhahahahaha, sain kyllä vuoden naurut. Tästä voisi tehdä South Park jaksonkin kuinka täynnä apple fanboyt on itseään.

"Korjatkaa otsikko, ei se räjähtäny, se savusi vain..." "Kun kyse on applen laitteesta niin ainakin tällä saitilla vedetään mahdollisimman raflaavat otsikot. Kyse lienee siitä keneltä mainosrahat vedetään"

Ihan oikeesti, rauhottukaa, mikään ei ole täydellistä. Muistan hämärästi kun Samsungin uutisoitiin räjähtäneen. Vaikka Apple on hyvä merkki, niin kyllä niissäkin on varmasti valmistusvirheitä ollut. Toi on ihan sairaalloista loukkaantua...tai mitä tähän enää sanomaan xD ihmetyttää vaan että miten ihminen voi olla noin fanaattinnen, ja että miksi juuri Apple fanboyt ovat aina niin...njoo.

Ipad air räjähti, piste. Täysin kuvaava otsikko. Voi voi

Vastaa
Unit984Beta
Unit984Beta

17

RÄJÄHDYS keskeytti saunomisen Pyhännöllä
-Näin olisi voinut uutisoida Kaleva eilen.
Itse leiptekstissä sitten sanotiinkin että "Tulipalo keskeytti saunomisen"
Tosin Kalevan otsikossa oikeasti sanottiin että "Tulipalo keskeytti saunomisen"
Mutta Räjähdyksellä ja tulipalolla ei siis useimpien kommentoijien mielestä ole mitään eroa?
Otsikon virheellisyydellä ei ole mitään tekemistä sen kanssa paloiko liikkeessä samsung, nokia, apple vai jonkun myyjän hermot. Kyseessä oli tulipalo. Mikä sinällään on vaarallinen ja ihan aiheesta jo vaatii liikkeen tyhjennyksen. Pitääkin kysyä miksi uutisen lähde puhuu räjähdyksestä ja miksi jutun tänne kirjoittanut toimittaja jatkaa samaa linjaa? Ihan vain koska "räjähdys" sanana kuulostaa jännittävämmältä kuin pelkkä "tulipalo" Sensaatiohakuista uutisointia siis.
Kysyä voi myös miksi kommentoijat haluavat väkisin nähdä tässä jotain fanboy dramatiikaa?

Vastaa
rick79
rick79

18

Joo kyse ei ole mistään fanittamisestakaan mutta on se kumma että täällä ei käsitellä muiden laitteiden posahtamisia kuin Applen. Jos muistat että hämärästi on joskus puhuttu sampan laitteesta niin se on menny multa kyllä ohi, kas samsungin mainokset pyörii tai ainakin pyöri tällä saitilla ahkeraan. Onko se sitten fanittamista että haluaa sivun kertovan uutisia tasapuolisesti.

Ja tosiaan.. Apple ipad air RÄJÄHTI!!! No eihän se nyt mihinkään räjähtäny... Sensaatiohakusta paskaa suomeks sanottuna.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

21

@ 15:

"Näköjään kielipoliisitkin on ryöminyt koloistaan."

Ja kommenttipoliisikin näköjään ryömi kolostaan valvomaan mitä asiaa saa kommentoida ja mitä ei... ;-)

Vastaa
delic
delic

22

Hauskintahan tässä on se, että puhelinvertailu ei juuri koskaan käsittele mitään muuta kun puhelinuutisia, onko nyt siis linja muuttumassa? Täällähän ei esim sanallakaan mainittu iPad Air julkistusta, eikä myöskään nokian tablettien koska ei ne ole puhelimia. Nyt sitten kun haetaan klikkauksia niin piti laittaa oikeen puhelinvertailuun tablet uutinen?

Ei sinällään, muutos olisi erittäin tervetullut, monesti kun puhelimista kiinnostuneet on kiinnostuneet myös tableteista ja se on aika luonnollinen jatkumo. Samoin koko sivusto voisi saada kaivattua piristystä ja uutisiakin voisi saada enemmän helpommin kun uutisoisi laajemmin mobiilialaa, niinhän ne muutkin tekee.

Esim uusi iPad Air kyllä ansaitsisi palstatilaa niin on hieno vehje kyllä. Apple yllätti kyllä täydellisesti tablet markkinat fyysisesti uudistuneella tabletilla joka asetti uudet standardit sille mitä täysikokoinen tablet voi olla.

Vastaa
dRD
dRD

23

Lainaus:

Hauskintahan tässä on se, että puhelinvertailu ei juuri koskaan käsittele mitään muuta kun puhelinuutisia, onko nyt siis linja muuttumassa?

Kyseessä lienee enemmän työtapaturma, eli valittu saitiksi julkaistaessa PV, kun normaalisti tablettiuutisointi menee Tom's Hardwaren alle.

Tosin, tätä jakoa on mietitty pitkään ja hartaasti viime aikoina, eli sitä, pitäisikö tablettiuutisointi kuitenkin keskittää PV:hen sekin.

iPad Airin julkistuksesta on luonnollisesti uutisoitu, isostikin, mutta juurikin hardware.fi:n kautta, em. jaottelusta johtuen.

Vastaa
Boss93
Boss93

24

@23
Olen varma, että tuo harkinta tabu-uutisten sijoittamisesta on hyvin vaikeata, koska tablettejen sijoittaminen tiettyyn pääkategoriaankin on hyvin hankalaa... Toisaalta on "puhelin" käyttiksellä toimivia tabletteja (esim. android) ja taas toisaalta on "Pc" käyttiksellä toimivia tabletteja (esim. MS Surface pro) eli rajanveto siitä, että kuuluvatko tabletit tietokone puolelle vai puhelin puolelle on kaikenkattavasti lähes mahdotonta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.