Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Näin ylivoimaisesti Android dominoi älypuhelinmarkkinoita

Juha Tuppi

Näin ylivoimaisesti Android dominoi älypuhelinmarkkinoita
IDC:n eilisen lehdistötiedotteen mukaan Googlen Android-käyttöjärjestelmä hallitsee ylivoimaisesti tällä hetkellä älypuhelinmarkkinoita. Vaikka Applen iOS pitää edelleen kakkossijaa, Windows Phone kasvattaa osuuttaan markkinoista hyvää vauhtia.

IDC:n viimeisimmän Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker -selvityksen mukaan Android-puhelimet kattoivat 81% vuoden 2013 kolmannen neljänneksen 261,1 miljoonasta älypuhelinlähetyksestä.
Huomattavaa kasvua kokivat myös Microsoftin Windows-käyttöjärjestelmällä varustetut puhelimet, joiden tulos edellisen vuoden kolmanteen neljännekseen verrattuna parani 156%. Vaikka Windows Phonen osuus älypuhelinmarkkinoista on vain 3,6%, Nokian osuus kolmannen neljänneksen Windows Phone -lähetyksistä on huimat 93,2%.

IDC:n kännykkätiimin tutkimusjohtaja Ramon Llamas toteaa tiedotteessa Android- ja Windows-puhelinten suosion ratkaisevaksi tekijäksi hinnan. Älypuhelinten osuus puhelinmarkkinoista on kasvanut 39,9% edellisen vuoden kolmanteen neljännekseen nähden, ja vastaavasti tuotteiden hinnat ovat keskimääräisesti hieman laskeneet.

Poikkeuksena voidaan mainita suurinäyttöiset älypuhelimet eli phabletit: lähes kaikki Android-laitteiden myyjät ovat ottaneet 5-7 tuuman phabletin tuotevalikoimiinsa. Phablettien osuus kolmannen neljänneksen lähetyksistä oli raportin mukaan 21%.

Myös Nokia on ilmoittanut tuovansa markkinoille suurinäyttöiset Lumia 1320:n ja 1520:n.Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja