Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Näin ylivoimaisesti Android dominoi älypuhelinmarkkinoita

Juha Tuppi

Näin ylivoimaisesti Android dominoi älypuhelinmarkkinoita
IDC:n eilisen lehdistötiedotteen mukaan Googlen Android-käyttöjärjestelmä hallitsee ylivoimaisesti tällä hetkellä älypuhelinmarkkinoita. Vaikka Applen iOS pitää edelleen kakkossijaa, Windows Phone kasvattaa osuuttaan markkinoista hyvää vauhtia.

IDC:n viimeisimmän Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker -selvityksen mukaan Android-puhelimet kattoivat 81% vuoden 2013 kolmannen neljänneksen 261,1 miljoonasta älypuhelinlähetyksestä.

Huomattavaa kasvua kokivat myös Microsoftin Windows-käyttöjärjestelmällä varustetut puhelimet, joiden tulos edellisen vuoden kolmanteen neljännekseen verrattuna parani 156%. Vaikka Windows Phonen osuus älypuhelinmarkkinoista on vain 3,6%, Nokian osuus kolmannen neljänneksen Windows Phone -lähetyksistä on huimat 93,2%.

IDC:n kännykkätiimin tutkimusjohtaja Ramon Llamas toteaa tiedotteessa Android- ja Windows-puhelinten suosion ratkaisevaksi tekijäksi hinnan. Älypuhelinten osuus puhelinmarkkinoista on kasvanut 39,9% edellisen vuoden kolmanteen neljännekseen nähden, ja vastaavasti tuotteiden hinnat ovat keskimääräisesti hieman laskeneet.


Poikkeuksena voidaan mainita suurinäyttöiset älypuhelimet eli phabletit: lähes kaikki Android-laitteiden myyjät ovat ottaneet 5-7 tuuman phabletin tuotevalikoimiinsa. Phablettien osuus kolmannen neljänneksen lähetyksistä oli raportin mukaan 21%.

Myös Nokia on ilmoittanut tuovansa markkinoille suurinäyttöiset Lumia 1320:n ja 1520:n.

Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja