Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Uusi keksintö mahdollistaa taipuisat akut puhelimiin

3
Juha Tuppi

Uusi keksintö mahdollistaa taipuisat akut puhelimiin
Useat puhelinvalmistajat kokeilevat taipuisien ja kaarevien OLED-näyttöjen hyödyntämistä tuotteissaan, mutta tähän mennessä massatuotantoon sopiva taipuisa akku on ollut kiven alla. New Jerseyn teknologisessa instituutissa kehitetty hiilinanoputkia hyödyntävä menetelmä avaa uusia mahdollisuuksia.

ExtremeTech uutisoi eilen New Jerseyn teknologisen instituutin tutkimusryhmän keksinnöstä. Tutkijoiden kehittämä menetelmä mahdollistaisi akun kokoamisen aikaisemmin lanseerattua elektronista printtausmenetelmää halvemmalla sekä taipuisien näyttöjen kattavamman hyödyntämisen.

Uudella menetelmällä akun aktiiviset komponentit muodostuvat hiilinanoputkista ja muista mikropartikkeleista, jotka kiinnitetään taipuisalle muovialustalle. Instituutin tutkijat lupaavat teknologian myös skaalautuvan hyvin, mahdollistaen erittäin pienet akut.


Instituutin sivuilla todetaan, että menetelmän helppous mahdollistaisi taipuisien akkujen valmistamisen jopa kotikonstein.

Keksinnölle on vasta haettu patenttia, eikä se ole vielä valmis kaupalliseen käyttöön. Mikäli teknologia täyttää lupauksensa, puhelinvalmistajien kiinnostus on varmasti taattu.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

miksu1997
miksu1997

2

Itsekkin viime viikolla mietin,kun tyttöystävä osti uuden puhelimen. Jossa on 2,2 ghz krait prossu. Mutta akut on yhtä olemattomia. Että miksei akkuja kehitetä samaa tahtia. Ja nyt se sit tapahtuu :)

Vastaa
AhKeefas
AhKeefas

3

Laittaisivat vaan kerralla paksumman akun.
Tai sitten takakansi kahta, kolmea kokoa akun mukaan.

Ei olis jossain Lumia 1020:ssakaan kamera-puuterirasiaa
kun ois koko loppuosa takakannesta akkua

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja