Apple patentoi kasvojentunnistusteknologian

6
Juha Tuppi

Apple patentoi kasvojentunnistusteknologian
Apple jatkaa biometriikan hyödyntämistä laitteissaan: tuoreimpien uutisten mukaan yhtiö on patentoinut kasvojentunnistusteknologian.

Apple on hyödyntänyt aiemmin biometriikkaa laitteissaan varustamalla iPhone 5s -älypuhelimen sormenjälkitunnistuksella. Tuoreimpien tietojen mukaan yhtiö on vastikään patentoinut myös kasvojentunnistusteknologian, jota odotetaan käytettävän turvalukituksessa käyttäjän tunnistamiseen, mutta mahdollisesti myös laitteen ohjaamiseen kasvojen ilmeillä, kirjoittaa TechCrunch.

Kasvojen tunnistamista voidaan hyödyntää myös laitteen tarjoaman tiedon säätelyyn: mikäli laite tunnistaa käyttäjän kasvot, se voi esimerkiksi puhelun saapuessa tarjota soittajasta enemmän tietoja kuin mitä se näyttäisi puhelimen käyttäjän kasvojen ollessa vieraat. Sama ominaisuus pätee sähköpostien ja tekstiviestien näyttämiseen.Lähde myös arvioi teknologian mahdollistavan käyttäjän toiminnan seuraamisen, jonka pohjalta laite voi kytkeä automaattisesti päälle esimerkiksi näytönsäästäjän.
Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -30%

Realme 11 (5G)
249 € Bigbox
388 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 353 €

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -28%

Motorola Razr 40 Ultra
699 € Verkkokauppa.com
699 € Power
699 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 968 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -28%

Honor 90 Smart
149 € Telia
189 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 206 €

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop
158 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Kommentit (6)

jargonritual
jargonritual

3

@2 ;-) Kunhan nipotin. Otsikko ja eka kappalekin kun antaa ymmärtää, että Apple patentoi kaiken asiaan liittyvän, eikä jotain tiettyä toiminnallisuutta tai menetelmää.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

4

@3 Eikös tuon otsikon voi ymmärtää kahdella tavalla: 1. Apple patentoi kasvojentunnistusteknologian. (Koko teknologian). 2. Apple patentoi (sen tietyn, yhden tietyn) kasvojentunnistusteknologian.

Mutta tuohan olisi hyvä lisä sen sormenjäljen päälle. Sekä sormenjäljen että kasvojen pitää olla oikeat, että puhelin aukeaa.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

5

Varmasti otsikon *voi* ymmärtää kuten ensimmäinen kommentoija halusi ymmärtää, mutta se kyllä vaatii aika tarkoitushakuista tulkintaa. :) Kasvojentunnistuksessa, kuten kaikissa muissakin yhtä laajoissa kokonaisuuksissa ei ole yhtä teknologiaa jonka voisi täysin patentoida, vaan se koostuu sadoista ellei tuhansista erilaisista teknologioista. Luonnollisesti Applen patentti on vain pieni raapaisu koko teknologiaan.

Applen patentti näyttäisi patentoivan pari menetelmää ja loput noin kolmekymmentä kohtaa olivat samojen menetelmien permutaatioita. Patenttihakemukset pyritään kaupallisista syistä kirjoittamaan varsin laajoiksi, mutta käytännössä niiden tuoma suoja on pienempi. Ja varsin todennäköisesti tämänkään patentin, vaikka se nyt myönnettiinkin, kaikki kohdat eivät ole päteviä. Sopivasti tulkiten varsin moni juttu voidaan katsoa tätä patenttia rikkovaksi, mutta ainakin lakimiehillä on jatkossakin töitä.

Patentteja on kuitenkin nykyaikana oltava, etenkin USA:ssa, jos ei muuten niin puolustautumaan muiden patenttihyökkäyksiltä. Eli se, että tällaista patenttia on vuonna 2008 haettu ja se on nyt saatu ei suorananaisesti muuta mitään, mutta jossakin tapauksessa sitä saatetaan joutua käyttämään joko offensiivisesti tai defensiivisesti jotain kilpailijaa vastaan. Toivottavasti tähän ei kuitenkaan jouduta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.