Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

WSJ: Maailman suurin operaattori teki sopimuksen iPhone-puhelimista

1
Manu Pitkänen

WSJ: Maailman suurin operaattori teki sopimuksen iPhone-puhelimista
Apple ja China Mobile ovat lyöneet kättä päälle, kirjoittaa Wall Street Journal. Lehden tietojen mukaan China Mobile tarjoaa IT-jätin iPhone-puhelimia sen omissa jälleenmyyntikanavissa joulukuun 18. päivän jälkeen, jolloin maailman suurin teleoperaattori avaa 4G-verkkonsa. Tarvittavat viranomaisluvat saatiin hiljattain.

China Mobile on 740 miljoonalla asiakkaallaan maailman suurin operaattori, mutta samalla se on ollut yksi harvoista merkittävistä operaattoreista, joiden myyntivalikoimista ei ole löytynyt Applen puhelimia. Japanilainen NTT docomo kuului myös näihin operaattoreihin, mutta se aloitti iPhonen myynnin syksyllä. Kiinalaiset ovat voineet hankkia iPhonen tähän asti esimerkiksi China Telecomin tai China Unicomin kautta.


Apple ja China Mobile ovat sorvanneet sopimusta jo usean vuoden ajan. China Mobilen käyttämä eksoottinen verkkoteknologia on ollut yksi syy miksi Apple ei ole hätiköinyt sopimuksen kanssa. China Mobilea taas on mietityttänyt Applen asettamat myyntivaatimukset.

Joulukuun alussa China Mobilen edustaja totesi CNN:lle, ettei operaattorilla ja Applella ole sopimusta.

Tutkimusyhtiö Trefisin mukaan China Mobile -sopimus voi kasvattaa Applen puhelinmyyntiä 1,5 miljoonalla kappaleella kuukaudessa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Jonahan
Jonahan

1

Applella on viime kuukausina mennyt Aasiassa älyttömän hyvin. Kuten uutisessakin mainitaan, se on saanut aikaan diilit Kiinan ja Japanin suurimpien operaattoreiden kanssa, se ei voi tarkoittaa muuta, kun että myynti kasvaa huomattavasti niillä markkinoilla.

Japanissa tämä jo nähtiin, lokakuussa iPhonen osuus Japanin uusien puhelimien myynnistä oli 76% [1]. Kiinassa ei tietenkään päästä samaan osuuteen, mutta lukumääräisesti ja dollarimääräisesti diili voi olla vieläkin tärkeämpi.

[1] http://news.yahoo.com/iphone-5s-5c-lion...-003000350.html

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja