Kiinalaisvalmistaja suunnittelee vaihdettavalla kameralla varustettua älypuhelinta

5
Manu Pitkänen

Kiinalaisvalmistaja suunnittelee vaihdettavalla kameralla varustettua älypuhelinta
Nappiin osuneista vuodoista tunnettu Weibo-käyttäjä C Technology on jakanut alun perin matkapuhelinyhtiö Xiaomin toimitusjohtaja Lei Junin julkaisemia kuvia, joissa esiintyy konseptivaiheessa oleva Magic Cube -älypuhelin.

Lei Jun poisti Weibossa kuvat nopeasti niiden julkaistun jälkeen. On vaikea sanoa oliko vuoto tahallinen vai ihan oikeasti vahinko.

Ajatus Magic Cuben taustalla on sama kuin Motorolan Project Arassa tai Phonebloksissa, eli luoda vaihdettavilla komponenteilla varustettu puhelin. Konseptikuvien perusteella Xiaomi ei ainakaan vielä tässä vaiheessa suunnittele kovin pitkälle vietyä modulaarisuutta: vain puhelimen akku ja kameramoduuli ovat vaihdettavia. Motorolan toimitusjohtaja Dennis Woodside totesi hiljattain, että modulaaristen puhelimien kehityksen suurin haaste on tällä hetkellä eri komponenteille yhteisen väylätekniikan kehittäminen.



Aika näyttää innostuvatko Xiaomin ja Motorolan lisäksi muutkin puhelinvalmistajat "tee-se-itse"-puhelimista.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1217 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (5)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

2

Enpä tiedä... Eikös yleinen suuntaus ole pitkään ollut, että ei irroitettavia osia=parempi? Sen ansiosta on saatu kompaktimpia ja kestävämpiä laitteita. Tässä oltaisiin menossa sitten täysin eri suuntaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Teemu_84 (vahvistamaton)

3

Yleinen suuntaus ei välttämättä aina palvele kaikkia, itseä ainakin kyrsii pakkobulkki kun samoista osista voisi jokainen luoda itselleen parhaan kokonaisuuden.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

4

Itse pidän siinä tapauksessa parempana ajatusta Moto Makerin (vai mikä se nyt olikaan) tyylisestä palvelusta. Kännykän osat eivät olisi varsinaisesti irroitettavia, mutta osat saisi nettisivulla valita itse ja tehtaalla kännykästä tehtäisiin sitten yksi palikka.

Vastaa
ZZboy
ZZboy

5

Muistaakseni joku tarjosikin tuota moduulipuhelinta messuilla muutama vuosi sitten, mutta oisko sittenkin ollut enemmän leluksi tarkoitettu.

Mitähän tuolla kameran modulaarisuudella oikeasti saavutetaan, nykyisen 8Mpix kameran tilalle voisi laittaa esim. 3Mpix? Jos moduli on Lumia 1020 vastaava se tulee olemaan iso, luokkaa tulitikkuaski.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.