Qualcommin Bluetooth-majakat tuovat kauppojen palvelut iOS 7- ja Android-laitteisiin

2
Juha Tuppi

Qualcommin Bluetooth-majakat tuovat kauppojen palvelut iOS 7- ja Android-laitteisiin
Qualcomm on julkaissut kaupoissa käytettävät Gimbal -Bluetooth-majakat, jotka tuovat kaupan tarjoamia palveluja iOS 7- ja Android-laitteisiin.

Engadget raportoi Qualcommin tuoneen uudet Gimbal -Bluetooth-majakat markkinoille. Laite on suunniteltu välittämään lyhyellä kantamalla tietoa alennuksista, tarjouksista ja muista palveluista kaupassa asioivien asiakkaiden iOS 7- ja Android-laitteisiin. Tulevaisuudessa kauppa voi siis houkutella asiakasta tämän älypuhelimen välityksellä ostoksille tai tarjota opastusta kaupassa tai sen ulkopuolella.

Toistaiseksi majakka toimii vain Applen iOS 7 -käyttöjärjestelmällä varustetuilla laitteilla johtuen käyttöjärjestelmän iBeacon -ominaisuudesta, mutta Android-tuki on tulossa piakkoin.

Laitteesta on saatavilla sisäkäyttöön tarkoitetut Gimbal Series 10 -versiot sekä ulkokäyttöön säänkestävät Gimbal Series 20 -versiot. Majakat eivät ole hinnalla pilattuja: Series 10 maksaa pakettitilauksena viisi dollaria kappale, kun taas ulkokäyttöön tarkoitetusta Series 20 -mallista joutuu pulittamaan 10 dollaria kappaleelta.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (2)

syrtek66
syrtek66

1

Niin, tietenkin liikenne menee kahteen suuntaan, sinulta puhelimen tiedot kavereiden tiedot ja sinulle kaupan mainokset. Reilua?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

2

@uutinen
>Laite on suunniteltu välittämään lyhyellä kantamalla tietoa
>alennuksista, tarjouksista ja muista palveluista kaupassa asioivien
>asiakkaiden iOS 7- ja Android-laitteisiin

Ennen nämä laitteet oli ns alustariippumattomia, mutta ekosysteemi touhu tehnyt noistakin OS riippuvaisia.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.