Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applen iPhone 5c:llä ja 5s:llä takana erittäin vahvat myyntikuukaudet Yhdysvalloissa

36
Manu Pitkänen

Applen iPhone 5c:llä ja 5s:llä takana erittäin vahvat myyntikuukaudet Yhdysvalloissa
Vanha kaava näyttäisi toistavan itseään tänäkin vuonna. Apple lanseerasi syyskuussa uudet iPhone 5s- ja 5c-älypuhelimet. Kriitikoiden mukaan iPhone 5s:ssä ei ole mitään uutta ja 5c-mallikin on aivan liian kallis. Puhelimet näyttävät kuitenkin menevän kaupaksi paremmin kuin koskaan ennen.

Uusia iPhone-puhelimia myytiin niiden ensimmäisenä saatavuusviikonlopun aikana yli yhdeksän miljoonaa kappaletta, mikä on Applen uusi ennätys. Canaccord Genuityn julkaiseman tutkimuksen perusteella hyvä vire on jatkunut sen jälkeenkin Yhdysvalloissa. IPhone 5s on ollut syyskuusta lähtien neljän suurimman operaattorin myyntilistojen kärjessä. IPhone 5c:kin ylsi aluksi kahdella operaattorilla toiseksi, mutta lokakuusta lähtien se on ollut myyntilistojen kolmannella sijalla neljällä suurimmalla operaattorilla (Samsungin Galaxy S4:n takana).ComScoren keräämien tietojen mukaan Apple onnistui vahvistamaan elo-lokakuun aikana markkinaosuuttaan Yhdysvalloissa hieman (+0,2 %-yks.). Applella on tutkimusyhtiön tietojen mukaan hallussa 40,6 prosentin osuus Yhdysvaltojen älypuhelinmarkkinoista. Samsung on toisena 25,4 prosentin osuudella.

Canaccord Genuityn analyytikko T. Michael Walkley arvioi Applen toimittavan loka-joulukuun aikana ennätykselliset 54 miljoonaa iPhonea.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (36)

Jonahan
Jonahan

1

Niinpä niin, täälläkin monen toimesta huudeltu floppi ei sitten toteutunutkaan. USA:ssa menee erinomaisesti ja kun iPhone on vihdoin päässyt Japanin ja Kiinan suurimmille operaattoreille on odotettavissa suurta kasvua Aasiassakin. Suomessa menee suhteessa heikoimmin, mutta ykköspaikka myyntitilastoissa ei ole yhtään paskempi saavutus puhelimella joka on kaikkien mielestä liian pieni, paskaa rautaa ja ylihintainen.

On se jännä.

Vastaa
rick79
rick79

2

Minustaki tuo on ihan hauska juttu kun kaikki on tyylin "ikinä ostas sellasta paskaa, jne..."

Noh, ite omistan iphonen ja ipadin. Pc vaihtuu imacciin samantien kun lompakko antaa periks.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jepajuudas (vahvistamaton)

3

@1

Mielestäni kukaan ei ole iPhone 5S:ssää huudellut flopiksi. 5C:tä kylläkin ja monien mielestä se onkin jokseenkin turha malli. Tosin ymmärrän Applea. iPhone 5 halvemmalla hinnalla olisi ollut monelle ihan tarpeeksi hyvä ja silti premiumin tuntuinen ja olisi luultavasti syönyt 5S:n myyntiä enemmän kuin 5C. 5C on myös mitä luultavammin halvempi valmistaa kuin normi 5, joten todella fiksu veto rahallisesti Applelta.

iPhone 5S on jälleen yksi huikea menestystarina osamaksun historiassa.

Vastaa
tataka
tataka

4

Itse odottelen jos htc ja sony tekisi n.5 tuuman näytöllä olevan lippulaivan jossa hyvin tehty hyvässä paikassa oleva sormenjälkilukija. iphone 5s se on parhaassa paikassa mutta ei tekniikka ole ongelmaton.

Jos apple olisi tehnyt merkittävästi halvemman c(cheap) mallin olisi se syönyt s mallin myyyntiä huomattavasti.

Ja mitä tulee hintaan niin ei minusta iphone kytkyllä suomessakaan tolkuttoman hintainen ole varsinkin jos saa mukaan halvan netin alennuksella, ilman kytkyä tosin c malli ylihintainen näytön kooltaan ja spekseiltään verrattuna, s mallissa sorminjälkilukija jota ei ole tämän vuoden puhelimissa kuin htc one max joka on kooonsa puolesta eri ostajakunnalle eli ei ole sillä ominaisuudella ole kilpailijoita vielä.

Tosin aika moni ei tahdo sormenjälkilukijaa tietyistä asioista johtuen.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

5

@3
No kyllä siitä taas kitistiin ne samat asiat kuin viimeiset vuodet, eli liian pieni, "ei mitään uutta" ja annettiin ymmärtää että kenelläkään ei ole mitään syytä ostaa sellaista, kun halvemmalla saa isompaa ja parempaa eikä laite parantunut taaskaan yhtään. :)

Ihan totta, 5C on varmasti halvempi valmistaa ja tuo eri näköisiä tuotteita tuotepalettiin. Tuotteen ulkonäkö on yllättävän suuri tekijä monelle, kuten iänikuisista "miksi S-malli näyttää samalta kuin viime vuonna" -itkuista voi jo nähdä.

Myöskään 5C ei vaikuta vielä flopilta, jos nämä[1] luvut ovat yhtään oikeansuuntaisia: Sitä olisi siis myyty jotakuinkin puolet 5S:sta.

Mitä osamaksuun tulee, en näe mitään eroa 5C:n ja 5S:n välillä. Hintaero laitteiden välillä kun on ~100e. Jos yhteen tarvitsee (tai tarjotaan) osamaksua niin kyllä se pätee toiseenkin.

[1] http://ben-evans.com/benedictevans/2013...s-the-iphone-5c

Vastaa
delic
delic

6

@1 valtavaa kasvua on tapahtunut jo sekä kiinassa että japanissa. Japanissa viimekuun kaikista älyluureista 76% oli iPhoneja. Eilen tuli uutinen kiinasta missä yhdessä kuukaudessa iPhone myynyt sellaiset määrät, että markkinaosuus kasvanut 10%. Ja nousi kuudenneksi myydyimmästä merkistä kolmanneksi. Ja tässä ei vielä china mobile mukana.

Ja tuli myös tieto, että iPhone 5S on maailman myyvin luuri tällä hetkellä, se tosin ei varmaan kellekään yllätyksenä tullut, apple tulee myymään yhdellä kvartaalilla melkein niin paljoniPhonea kun muut valmistajat niiden lippulaivoja koko myyntiaikana.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

7

@6
Kasvusta Aasiassa on hyviä merkkejä, mutta odotellaan nyt tammikuuhun niin saadaan viralliset luvut jouluneljännekselle. Ei voi mennä huonosti. Ja seuraavallekin neljännekselle voi tulla Aasiasta hyvää, kun Kiinalaisten uusivuosi on noin kuukauden myöhemmin kuin länsimaissa.

Selkeästi uutiset Applen tuotteiden menestyksestä tulevat joillekin yllätyksenä, vuosi vuoden jälkeen ja aiheuttaa aika koomisia reaktioita. :) Ja tämä varsinkin ottaen huomioon sen, että Apple ei edes kilpaile halvassa bulkkikategoriassa vaan seuraa omaa strategiaansa high endissä.

Vastaa
rick79
rick79

8

"Selkeästi uutiset Applen tuotteiden menestyksestä tulevat joillekin yllätyksenä, vuosi vuoden jälkeen ja aiheuttaa aika koomisia reaktioita."

-Kyllä. Kutakuinkin saman reaktion aiheuttaa aina talvi. "Talvi yllätti autoilijat"

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Zompi (vahvistamaton)

11

Jonahan ja delic: iPony kasvoi jenkeissä ja hetken japanissa. Jenkeissä kasvukin on hidastunut ja android on jäänyt polkemaan paikoilleen. Ios on nyt selvästi putoamassa ja paljon parjattu WP on nousussa. Näin todellisuudessa. Ei kaksi maata paljoa auta.

Vastaa
rick79
rick79

12

"@2 Sillä ibigmacillä ei paljoa pelejä pelata. Applen tuotteet ovat ulkopäin hienoja, mutta sisältä mätiä."

Missä vaiheessa oon sanonu että pelaan mitään pelejä? Applen tuotteiden rauta vie sata nolla jotain hikimajassa kyhättyä androidia. Sorry vaan, ei uppoo kateellisten ja perseaukisten valittelut :) Merry Xmas

Vastaa
Vilperi13
Vilperi13

13

@12
1. Puhuin pc raudasta enkä android raudasta
2. Ei varmasti vie Apple Iphone 5c Htc Onea benchmarkeissa. Ja myös 5c:n näyttö on huonompi kuin Onen
3. En ole kateellinen, sillä minulla on juuri tämä kyseinen One ja yli tonnin pelikone. En halua kerskua, mutta en todellakaan ole persaukinen tai kateellinen

ps.rahat ovat itse hankittuja eikä vanhempien antamia

Vastaa
delic
delic

14

@11 Kasvu luonnollisesti hidastuu jos myynti on jo valtavaa. WP kasvaa koska myynti on ollut todella pientä. Vai meinaatko oikeasti, että wp kasvaa tulevaisuudessakin samaa vauhtia? Se tarkoittaisi ensivuonna 20 miljoonan kvrtaalimyyntejä windows phonelle, kuulostaa melko kaukaa haetulta kun nyt ollaan alta 10:ssä ja varsinkin kun nokia poistuu pelistä niin wp voi romahtaa täysin eikä kukaan saa sitä enää myytyä niinkun ei saanut ennen nokiaa. Se on se asia mitä ensivuonna seurataan mielenkiinnolla, että mikä vaikutus nokialla tulee olemaan.

Vastaa
rick79
rick79

15

@13 1- En silti oo sanonu pelaavani. missään kohtaa
2-Apple kootaan parhaimmista komponenteista, ei jämistä kuten android shaibat. toisekseen android jämien ongelmat löytyy googlettamalla "Problem with android upgrade". Apple antaa upgradet vanhemmillekkin laitteille..
3-IIK, en oo kateellinen mutta kerronpa kuitenkin minkä hintanen laite mun munia hieroo... juupajuu ja ehhehehe

Vastaa
Vilperi13
Vilperi13

16

@15 Mitä sinä nyt siinä selität jostain jämistä? Eiköhän jokaiseen uuteen puhelimeen tule uudet osat olkoon wp tai android. Ja tottakai kaikista laitteista löytyy ongelmia. Myös siitä sinun puoliksi syödystä omenastasi. Ja se on todellakin laitekohtaista nuo ongelmat. Minulla ei ole ainakaan ollut minkäälaisia probleemoja.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

17

@11 "iPony kasvoi jenkeissä ja hetken japanissa"

Puhutko nyt myyntimäärästä, kappalemääräisestä markkinaosuudesta, rahamääräisestä markkinaosuudesta, käyttöosuudesta (esim. nettisivuilla) vai jostain ihan muusta? Ja mitä aikajanaa tarkastelet kun puhut kasvusta?

"Ios on nyt selvästi putoamassa ja paljon parjattu WP on nousussa."

Applen myyntimäärät ovat edelleenkin nousussa, vaikka markkinalle onkin tunkemassa parin sadan Android ja WP-laitteita, joiden käyttötapaus on aivan erilainen kuin iPhonen ja high-end Androidien. Jälkimmäisiä käytetään kuten moderneja älypuhelimia ja ensimmäisiä pitkälti kuten vanhoja kunnon featurephoneja. Ne eivät juuri kilpaile keskenään.

Ja noiden aiemmin mainittujen Aasian operaattoridiilien jälkeen myynti kyseisissä maissa ei oikein voi ainakaan laskea, niin isoja tekijöitä operaattorit, etenkin maidensa suurimmat ovat.

"Näin todellisuudessa. Ei kaksi maata paljoa auta."

En nyt tiedä mistä todellisuudesta puhut, mikä on perspektiivisi ja mitä mittaria käytät. Tuo kaksi maata ei auta, on aika hassu heitto, etenkin kun toinen "maa" on jokseenkin EU:n suuruinen markkina-alue, puhelimissa todennäköisesti suurempi, ja Japani on mobiilisovellusten osalta vielä USA:takin suurempi rahasampo. USA:n merkitys on suurempi kuin mitä kuluttajien ja dollarien määrälläkään voi laskea, koska USA hallitsee länsimaista mediaa ja suuri osa nettifirmoista on sieltä.

Jos ja kun Applen puhelimet pysyvät selvästi suosituimpina yksittäisinä puhelinmalleina, uudet pelit ja softat tulevat pääsääntöisesti ensimmäisenä sen alustalle, sen käyttäjien ARPU on suurempi kuin kilpailijoiden ja se pystyy kasvattamaan myyntiään premiumkategoriassa kannattavuudesta tinkimättä on homma Applen kannalta aika hyvin hanskassa.

Kappalemääräinen markkinaosuus ja mitä WP tai Androidvalmistajat tekevät, ei kauheasti kiinnosta, etenkin kun suurin osa kilpailijoista tekee nollatulosta tai tappiota (poikkeus Samsung).

Applen tavoite ei ole suurin mahdollinen markkinaosuus, joka saavutettaisiin kilpailemalla heikkokatteisemmissa hintaluokissa, vaan tehdä parhaita laitteita ja ottaa riittävän suuri siivu kannattavista hintapositioista. Aivan kuten se on tehnyt tietokoneissakin, ja aivan kuten se tekee tableteissa.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

18

Lisätään vielä graafi Applen myyntimääristä:

http://cdn.arstechnica.net/wp-content/u...ults-2.0031.png

iPhonen myynti on siis edelleen kasvussa, ja ei vaadi kauhean suuria ennustajanlahjoja sanoa, että tässä neljänneksessä, jonka luvut ovat tulossa tammikuussa tehdään uusi iPhone myyntiennätys ja päästään yli 50 miljoonan laitteen neljännesmyyntiin. Tämä on siis tehty high end laitteella, hyvillä katteilla ja hinnalla jota on pidetty viimeiset noin viisi vuotta jokseenkin vakiona.

(graafin neljännekset ovat Applen tilinpäätöskausia, Q4 on siis edellinen neljännes, kalenteria katsoen Q3/2013)

Vastaa
arivesa
arivesa

19

Apple on ilmiselvästi pystynyt veloittamaan tuottoa enemmän per rautaan sijoitettu taala,kuin muut.
Maksuhalukkuus tuohon(jopa osamaksulla?)on yllättävää.
Brandi on näemmä substanssia tärkeämpi isolle osalle kuluttajia.
Kauanko jatkunee,sukupolvien uusiutuessa?

Vastaa
Jonahan
Jonahan

20

@19
Ihan totta, Apple pystyy pitämään saman hintaisella raudalla korkeampia hintoja kuin muut. Mutta johtopäätösesi syystä on varsin rajallinen.

Tottakai brandikin vaikuttaa jonkun verran, mutta paljon suurempia tekijöitä ovat käyttökokemus, design ja erinomainen ekosysteemi, johon ei pääse osalliseksi kuin Applen raudalla. Myös komponenttihinnat ovat Applelle alhaisempia kuin muille, koska se tekee paljon suurempia sarjoja kuin kukaan muu ja vielä käyttää pitkälti samoja komponentteja muissakin tuotteissaan kuin iPhonessa (iPadit ja iPod Touch etunenässä). Softa, käyttökokemus ja design eivät näy osien hinnassa, kuten eivät myöskään Applen rautakehitykseen (sormenjälkisensori, omat CPU coret) laittamat R&D rahat, tämä tekee suoran vertailun vaikeaksi.

Ja katteeseen vaikuttaa tietenkin myös se, että Apple nimenomaan keskittyy high endiin halpojen puhelimien asemesta ja etenkin suurissa maissa operaattorit ovat toistaiseksi olleet niin kiinnostuneita tarjomaan Applen puhelimia sopivien asiakkaiden haalimiseksi, että ovat halunneet subventoida niitä enemmän kuin kilpailevia luureja.

Ja BTW, osiin käytetty rahamäärä tai paperilla näkyvät speksit eivät ole "substanssia" kuin pienelle nörttijoukolle. Se millaisen kokemuksen ne osat softan (niin käyttis kuin appitkin) kanssa luovat on suurimmalle osalle ainoa tärkeä asia.

Vastaa
Taeco
Taeco

21

Mielestäni 5s on ensimmäinen iPhone, johon on kannattanut päivittää sitten nelosen. Sormenjälkilukija oli erinomainen lisä. Sääli, etteivät muut valmistajat ole älynneet sitä aiemmin kunnolla. Tiedän, että jonkinnäköisiä toteutuksia on nähty aiemminkin, mutteivat ole ilmaantuneet lippulaivoihin tai muutenkaan keränneet minkäänlaista suosiota.

Harmi vain, etten pidä Applen designista enkä käyttöliittymästä. En uudesta, enkä vanhasta. Vaikka uusi toki selvä parannus omissa silmissäni.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

22

@21 "Mielestäni 5s on ensimmäinen iPhone, johon on kannattanut päivittää sitten nelosen"

Siis nimenomaan sormenjälkilukijan takia?

Makuja on tietenkin monia, mutta kyllä esim. iPhone 5:n huimasti parantunut kamera, keveys, 4x nopeampi CPU ja lissää muistia, olivat monelle aika hyvä syy päivitykseen, etenkin kun iPhone 4 alkoi jäädä vähän hitaahkoksi. Toki 5s on vieläkin parempi miltei kaikilla mittarilla.

Vastaa
delic
delic

23

@21 kellään muulla valmistajalla ei ole niin unelmapaikkaa sormenjälkitunnistimen sijainnille, siksi niistä ei ole paljoa puhuttu koska ne vaatii ylimääräisiä ponnisteluja tai ajattemista niiden käyttö. Tämä luonnollisesti tarkoittaa sitä, että ei niitä halua käyttää koska tulee lisäsäätämistä ja niiden käyttö ei tule luonnostaan.

IPhonessa tunnistin toimii ilman ilman mitään lisäsäätämistä ja sitä käyttää ihan huomaamattaan ja tuntuu kuin sitä olisi käyttänyt aina ja periaatteessahan se on totta, kun samaa kotinappia käyttää muutenkin kymmeniä kertoja päivässä.

Ensivuonna näemme varmasti erilaisia ratkaisuja sormenjälkitunnnistimen sijaintiin kilpailijoilta.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

24

@23 "Ensivuonna näemme varmasti erilaisia ratkaisuja sormenjälkitunnnistimen sijaintiin kilpailijoilta"

Tai sitten kävi niin, että erilaiset ratkaisut nähtiin ennen Applen ratkaisua, ja kun se on nähty peesataan nätisti ja huudellaan kuinka kyseessä on "ilmiselvä ratkaisu" tai "tähän suuntaan ala oli vaan menossa". Se ainakin on nähty jo jokunen kerta. :)

Tottakai monet Applen ratkaisuista ovat ilmiselviä sen jälkeen kun ne on nähty ja markkinalla todettu toimiviksi, oudosti vaan samaan ei useinkaan pystytä ennenkuin Apple on näyttänyt mallia.

Vastaa
arivesa
arivesa

25

Läppäreissä tuo sormenjälki(pyyhkäisy)tunnistus avaukseen,on ollut jo iät ajat. Kuka sitä on oikeasti käyttänyt?
Ei ole tarpeen,ellei laite näppäinlukitu kaiken aikaa.

Omppu kuulemma aukeaa kaverienkin hikisillä näpeillä.Turha toiminto.
PIN ei ole käytännössä tuota hitaampi,mutta miksi pitäisi ensin lukita, sitten hukata kapula?Voihan tuon pitää hallussaankin?

Paitsi jos on tapana sammua väärässä seurassa.Tuossa on puhelinlasua oleellisempiakin riskejä.

Missä siis pihvi? Ei kaikki"NEW"featuret ole älykkäitä,ei kaikki uusi ole hyödyllistä,mutta useat juniorit näyttää niin luulevan.

Kun kapula on vetskari-rintataskussa,ja promillet raameissaan,ei tarvita minkäänsortin lukituksia tai avauksia.Ja jos tulet tapetuksi,ei väliä.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

26

@25 Nelinumeroisen pin-koodin näppäily on yhtä nopeaa, kuin yhden napin painaminen (jota pitää painaa jo ennen pinin syöttöä) ja puhelinta ei voi menettää ellei ole kunnon simassa, tai joudu ryöstömurhan uhriksi? Lietkö tosissasi?

Vastaa
delic
delic

27

@25

"Missä siis pihvi? "

Pihvi on siinä, että melkein puolet älyluurikäyttäjistä ei käytä lainkaan salasanaa koska sen jatkuva näppäily on vaivalloista.

Se että 4 numeroisen pinin laittaminen olisi yhtä nopeaa on ihan valetta. IPhonen sormenjälkitunnistuksella luurin avaaminen on itseasiassa nopeampaa kuin avata iPhone ilman salasanaakin, touch id:tä käyttäessä ei tarvi mennä missään vaiheessa lukkonäyttötilaan. Eli kun alotat sitä koodin naputtamista niin minä olen jo siinä vaiheessa kotinäytöllä. Eli saat suojausta luurillesi ja vielä kaupan päälle entistä vaivattomamman ja nopeamman luurin avauksen.

Ehkä tässä se tärkein?

Vastaa
Jonahan
Jonahan

28

@25

On hienoa, että on mielipiteitä, vieläkin parempi olisi jos ne perustuisivat edes puolittain reaalimaailmaan. :)

"Läppäreissä tuo sormenjälki(pyyhkäisy)tunnistus avaukseen,on ollut jo iät ajat. Kuka sitä on oikeasti käyttänyt?"

On ollut, joissakin harvoissa. Ihan samoja sensoreita on ollut myös joissakin harvoissa puhelimissa, usein hyvin huonosti toimivina ja hämmentävästi aseteltuina. Ja vaikka se pyhkäisy onkin huonompi teknologia, ovat sitä käyttäneet mm. sellaiset ihmiset joiden on pidettävä läppäri lukittuna esim. työnantajan määräyksestä. Tai eivät vain muuten halua että omissa nimissä lähetetään vaikka sähköpostia luvatta.

"Omppu kuulemma aukeaa kaverienkin hikisillä näpeillä.Turha toiminto."

Mistäs tällaista olet kuullut? Hieno toiminto.

"PIN ei ole käytännössä tuota hitaampi"

4-numeron PIN on hitaampi ja turvattomampi (ei ole homma eikä mikään saada selville kaverin koodia jos on alle 10 metrin etäisyydellä kun luku syötetään), Kuvion piirto on sitäkin turvattomampi.

Samaan turvatasoon kuin sormenjälkilukija pääsee vain oikealla salasanalla ja sen syöttäminen on aika vaivalloista puhelimella.

"mutta miksi pitäisi ensin lukita, sitten hukata kapula?Voihan tuon pitää hallussaankin?"

Kannattaa lukita esimerkiksi siksi, että puhelimella ei soitella luvatta. Hallussapidon päättäminen on vähän sama kuin että päättäisi olla ajamatta kolareita, valitettavasti vaan kaikkeen ei voi itse vaikuttaa kun tuolla neljän seinän ulkopuolella on vaikka minkälaista tallaajaa ja ratin vääntäjää.

Sammua, juniorit… Niinpä niin. Suosittelen oikeiden argumenttien hankkimista :) Olen kyllä täysin samaa mieltä siitä, että kaikki uusi ei ole hyödyllistä. Myöskään kaikki joka on minulle hyödytöntä ei ole yleisesti hyödytöntä eikä päin vastoin. Kannattaa nyt vähän avartaa sitä katsomusta oman kokemuspiirin ulkopuolellekin.

Mutta ihan totta, en minäkään varmaan viitsisi (automaatti)lukita puhelinta enkä läppäriä, jos oleskelisin suurimman osan ajasta yksin kotona, eikä niissä olisi myös työntantajan tietoa. Valitettavasti vaan kumpikaan ei osu ja siksi autentikaation nopeuttaminen turvallisuudesta liikaa tinkimättä on hieno asia. (ekstrana vielä autentikointi Applen kauppaan, mutta eipä kai siitäkään ole mitään iloa kenellekään kun *sinä* et sitä käytä)

Vastaa
arivesa
arivesa

29

@28: En olettanut,että näin rankasti koet loukkauksiksi itsestäänselvyydet.Tyhmä pääsee rahoistaan ja luureistaankin,toimimalla väärin.
Luurin automaattilukituksen käyttö tarkoitanee,että et edes aio olla täysipäisenä vahtimassa,kuka sitä käyttää ja mihin.

Tuo on valinnaista holtittomuutta,ei mikään pakko.
Telkusta näen, että kätevä taskuvaras vie lompsan takataskusta.
Joo,voi pudota itsestäänkin.Fiksu pitää vetskaritaskussa.Ei vie kukaan.

Mutta kaiketi sormenjälkitunnistusta joku luulee tarvitsevansa,OK.

Vastaa
arivesa
arivesa

32

@28:
En oikein älynnyt,että joku täällä kommentoiva olisi oikeasti töissä.
Ihmettelen työnantajaa,pitäisi kaiketi olla edes joku seula?

Vastaa
Taeco
Taeco

33

@22 Ei toki, ei toki. Mutta ne eivät vain ole olleet tarpeeksi paljon parempia. Vitosessa käytännössä ainoa uudistus oli kevyempi, ohuempi ja rumempi design (rumuus on mielipideasia, joten ei väitellä siitä). Prosessoritehot eivät minua kännykässä

Vastaa
Jonahan
Jonahan

34

@29 "koet loukkauksiksi itsestäänselvyydet."

En ole kokenut mitään loukkauksena, pidin vaan heittojasi junioreista (joihin en koe kuuluvani) ja sammumisesta (ei kuulu harrastuksiini) ainoana tapana joutua varkauden kohteeksi täysin virheellisinä, jopa naurettavina.

"Luurin automaattilukituksen käyttö tarkoitanee,että et edes aio olla täysipäisenä vahtimassa,kuka sitä käyttää ja mihin"

En edes ala arvailemaan mitä tarkoitat. Mutta ihan totta, en voi tietää milloin puhelin hukkuu tai varastetaan, siksi se menee lukkoon automaattisesti muutaman minuutin kuluttua käytön päättymisestä. Sillä olenko "täysipäinen" tai "sammnut" ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Ja ihan totta, en ole aina kotona turvassa pahalta maailmalta, myöskään puhelin ei ole aina vetoketjutaskussa, kun sillä pitää tehdäkin kaikenlaista.

Et suojaa tietokonettasikaan salasanalla, koska kukaan ei voi sitä saada haltuunsa paitsi jos olet sammunut tai kuollut vai luuletko, että pystyt laittamaan salasanan päälle juuri ennen kuin kone viedään? Entä lukitsetko ovesi tai autosi?

@30
Uutisen mukaan sormenjälkisensori toimii täsmälleen kuten pitääkin. Kissan tassunjälki (ne kissan tassun anturathan ovat hyvin samanmoista materiaalia kuin sormien iho) on lisätty tunnistimeen, puhelin aukeaa sillä, ei toisen kissan tassulla. Mitenköhän sen olisi pitänyt mielestäsi toimia?

Voisitko vähän avata logiikkaasi, joka vaikuttaisi olevan "sensori toimii täsmälleen kuten pitääkin -> se on höydytön". Anteeksi nyt vaan, mutta tuossa ei ole mitään järkeä.

@32 "En oikein älynnyt,että joku täällä kommentoiva olisi oikeasti töissä.
Ihmettelen työnantajaa,pitäisi kaiketi olla edes joku seula?"

Jahas, tulikin sitten täydellinen rimanalitus, mieti nyt edes vähän mitä kirjoitat.

Taisin juuri älytä, että et pysty minkäänlaiseen järkevään kommunikaatioon. Olisin tietenkin voinut sen tajuta joskus aiemminkin, merkit ovat kyllä olleet ilmassa joissakin aiemmissa keskusteluissa, joissa olet ollut täysin väärässä etkä ole pystynyt myöntämään edes sitä, että jo käyttämäsi termit (silloin puhuttiin mm. Nokian "negatiivisesta" katteesta) ovat olleet virheellisiä. Aina ei voi voittaa.

Suosittelisin edelleen vähän avoimempaa mieltä keskustelukumppanien ja heidän argumenttiensa suuntaan, vähän vähemmän revittelyä aika tuulesta temmatuilla mielipiteillä, jotka eivät selvästikään tule koskaan lientymään. Tämä saattaa olla uutta, mutta sinä, kuten kukaan muukaan, et ole aina oikeassa, kannattaa pitää se mielessä ja edes vähän katsastaa silloin tällöin millaiseen ajatuspoteroon on tullut kaivauduttua etenkin, jos tosimaailma on ristiriidassa omien ajatusten kanssa.

Vastaa
Taeco
Taeco

35

Jahas, lähti viesti, kun yritin rivinvaihtoa. Mutta jatketaan: Prosessoritehot eivät minua kännykässä kiinnosta pätkän vertaa. Tiedän, että iOS on lagiton ja suht sulava nelosellakin, joten ylimääräinen laskentateho tuntuu melko tarpeettomalta. Toivoisin oman 920 olevan TEHOTTOMAMPI, jotta akku kestäisi pidempään. Anyway, kamerat sun muut eivät ole parantuneet MIELESTÄNI tarpeeksi, jotta olisi ollut järkevää päivittää nelonen uudempaan malliin. Varsinkin, kun 4s:ssäkään ei muistaakseni tullut oikein mitään uutta (Siriä ei lasketa niin kauan, kuin se ei ymmärrä suomea).

Vastaa
Jonahan
Jonahan

36

@35
OK.

iOS oli sujuva nelosella kun tuli ulos, mutta käyttispäivitysten myötä ja kolmannen osapuolen appien muuttuessa raskaammiksi sen ikä kyllä alkoi näkyä aika nopeasti. Jo iOS 6 oli tietyssä jutuissa vähän raskas, mutta iOS7 on aika mahdoton. Myös pienehkö muisti hidastaa, etenkin jos on useampi raskas softa käytössä samanaikaisesti.

4s on huomattavasti sulavampi, koska sekä CPU että GPU saivat tuntuvan (yli 2x) boostin, ja sama kävi 5:n kanssa yhdistettynä tuplamuistiin. Molemmissa myös kamera parani selvästi.

Mulla on töissä testilaitteina sekä 4 että 4s, ero on silminnähtävä liki mitä tahansa tekeekin. Mutta ei 4s varmaan ollut peruskäyttäjälle syy päivittää, 5 jo monelle sitä oli. Mutta toki makuja on monia.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja