Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

CyanogenModia ladattu jo yli 10 miljoonaa kertaa

6
Manu Pitkänen

CyanogenModia ladattu jo yli 10 miljoonaa kertaa
CyanogenModia on ladattu jo yli 10 miljoonaa kertaa. Android-ROMin kehittäjien laskurissa 5,4 miljoonaa on virallisia latauskertoja ja 4,6 miljoonaa on epävirallisia.

Kuluva vuosi on ollut ROMin kehittäjille erittäin tärkeä, sillä he saivat seitsemän miljoonan dollarin rahoituksen asennusohjelman yksinkertaistamista varten. Tämän ansiosta yhä useampi ja kokemattomampi älypuhelimenkäyttäjä voi asentaa CyanogenModin Android-puhelimeensa. Lisäksi CM solmi sopimuksen kiinalaisen Oppon kanssa, minkä myötä markkinoille tulee jouluaattona CyanogenModilla varustettu erikoisversio N1-älypuhelimesta. Eväät hyvään kasvuun ensi vuodelle ovat valmiina.

Tilastojen mukaan erityisesti Samsungin Galaxy S -sarjan puhelimien omistajat ovat ladanneet CM:ää hanakkaasti.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (6)

Anonyymi käyttäjä
SG S4@ (vahvistamaton)

1

CyanogenMod-yritys saisi tulevaan Samsung Galaxy S5 malliin kehittää (yhteistyössä) uuden käyttöliittymä-version joka korvaisi nykyisen TouchWizin!.

Vastaa
Sakke88
Sakke88

2

Seitsemän miljoonan sijoitus ei tietääkseni ole millään tavalla sidottu tai edes tarkoitettu asennusohjelman yksinkertaistamiseen vaan se on sijoitus ihan koko cyanogen inc. yhtiöön.

Asennuksen yksinkertaistaminen sattui vain olemaan yksi ensimmäisistä asioista, jonka cyanogen julkaisi yhtiön muodostamisen jälkeen.

Lisäksi merkittävänä asia voisi toki mainita hieman suuremman sijoituksen eli 23 miljoonan sijoituksen, jonka cyanogen juuri sai.

http://www.crunchbase.com/company/cyanogen#src2
http://www.cyanogenmod.org/blog/the-next-page

Vastaa
tataka
tataka

3

Ei kauhean monelle puhelimelle ole cyanogenmod installeria.

Kuinka luotettavua nämä custom romit on oikeasti, epäilen että ei kauhean vaikka olisivatkin "open sourcea" mikä ei tarkoita ettei voisi olla ylimääräistä, ei niitä monikaan osaava katsele ja uusi päivitys tulee niin uudestaan koodi pitää lukea. Ja ne jotka noita tarkistaa voidaan lahjoa tai saada pikku käynnin kotiinsa.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

4

@3 Luotettava millä tavalla? Oman kokemuksen (ja mitä nyt olen lukenut) ne ovat aivan yhtä stabiileja, kuin mitä "aidotkin". (Eli melko.) Tietysti mitä kokeellisemman/varhaisemmassa vaiheessa olevan ROMin valitsee, sen epävakaamman sen voi olettaa olevan.

Jos tarkoitat urkintaa, on vastausta aika vaikea antaa. Turvallisempi kuin Googlen oma, joka tunnetusti urkkii, olettaisin.

Vastaa
tataka
tataka

5

@4 tarkoitan sitä että salasanat yms menee asiattomille.

Tosin cyanogen firma menisi konkkaan jos sinne jotain ihmeellisyyksiä ruvetaan lisäilemään, mutta random custon romin jota kehittää muutama henkilö niin tilanne täysin eri.

Ongelmana on myös se että kun on rootattu niin jollei ole osaava henkilö tai vaikka olisikin voi tulla ylimääräistä.

Vastaa
rockknee
rockknee

6

@5 Cyanogenmod nimenomaan on menossa turvallisempaan suuntaan. Esim tiimi lisäsi cm11 natiivisovellukseksi whisperpushin, joka encryptaa tekstiviestit. Ainahan näistä asioista voidaan kiistellä ja epäillä että mikä taho on luotettava. Googlella tässä asiassa ei ainakaan ole puhtaat paperit eli ei tässä asiassa custom romit enää paljoa enempää voi vakoilla. Itse käytän tabletissa virallista cyanogenmodia ja puhelimessaa epävirallista (koska ei ole virallista tukea cm tiimiltä). Kovaa duunia tuon epävirallisen cm:n kehittäjä xda foorumeilla näkyy olleen tehnyt, en jaksa uskoa että tuollaisen työn tehnyt kehittäjä jaksaa olla minun puhelimeni tiedoista kiinnostunut. Ja mitä roottaamiseen tulee, ei pidä tehdä asioita mistä ei ole varma. Kyllä ne sovellukset root oikeuksia voi kysyä vaikka mihin toimintoihin mutta ei root oikeuksia anneta MINULTA kysymättä :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja