Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Suomen ensimmäinen 800 MHz:n 4G-verkko avattu

4
Manu Pitkänen

Suomen ensimmäinen 800 MHz:n 4G-verkko avattu
Elisa on avannut ensimmäisenä Suomessa 800 megahertsin taajuudella toimivan LTE-verkon. Suomessa käytiin veristä taistelua vuoden 2010 lopulla siitä kuka saa kunnian avata ensimmäisenä 4G-verkon Suomessa. Pukareina olivat Sonera ja konkurssiin syksyllä mennyt Datame. 800 MHz:n verkon avaamisesta ei käyty yhtä kovaa kisaa.

Elisa avasi 800 MHz:n LTE-verkkonsa 1. tammikuuta 2014 kello 00.00, eli saman tien kun liiketoiminnan uusilla taajuuksilla sai aloittaa. Viime vuonna huutokaupattuja taajuuksia käyttävä verkko ei tosin ole kovin kattava, sillä se toimii tällä hetkellä vain Helsingin keskustan Lasipalatsissa, Kangasalla, Pälkäneen Laitikkalassa ja Savonlinnan Hiltulassa.

Verkkoa on tarkoitus laajentaa tämän vuoden aikana sadoilla uusilla mastoilla. Rivakkaan laajentamiseen on syytäkin, sillä huutokaupassa asetettujen ehtojen mukaan Elisan (kuten muidenkin operaattoreiden) verkon pitää kattaa 95 prosenttia Manner-Suomen väestöstä vuoden 2016 loppuun mennessä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (4)

Mysticiza
Mysticiza

3

4G käytössä Soneralta itselläni. Asunto ja koulu Helsingistä. Tulos: 4G-verkko ei toimi kotonani, koulussani eikä juurikaan koulumatkalla, paitsi metrossa muutamissa pintakohdissa minuutin-parin ajan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.