Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Yle Areena tuli Jolla- ja Windows Phone -puhelimille

9
Manu Pitkänen

Yle Areena tuli Jolla- ja Windows Phone -puhelimille
Yle on julkaissut Areena-nettipalvelusta Windows Phone 8 -laitteille tarkoitetun sovelluksen. Areena-sovelluksen voi nyt ladata myös Jolla-älypuhelimiin, sillä Yle on tuonut Android-sovelluksensa Yandexin sovelluskauppaan.

Areenan Windows Phone -sovelluksesta ei löydy vielä kaikkia ominaisuuksia, mutta ne on tarkoitus tuoda saataville myöhemmässä vaiheessa. Ylen kanavilla esitetyt ohjelmat ovat kuitenkin katsottavissa niin jälkilähetyksinä kuin suorinakin. Ohjelmasta ei löydy vielä radiotallenteiden kuuntelumahdollisuutta, vain Areenassa esitettäviä suoria lähetyksiä eikä sovelluksella voi katsoa lyhyitä klippejä, jotka yleensä ovat otteita ohjelmista tai yksittäisiä uutisjuttuja.
WP-sovellus on kehitetty yhteistyössä Sebitti Oy:n kanssa. Aiemmin Sebitti TV -sovelluksen asentaneet käyttäjät voivat päivittää sovelluksensa, joka korvautuu päivityksen yhteydessä Yle Areena -sovelluksella.

Kommentit (9)

inkogn (vahvistamaton)

2

YLE voisi tuoda HD kuvan areenaan ja siirtyä 2000-luvulle.

Vastaa
delic
delic

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti toope:

Vielä kun tulisi toimiva versio myös Applen puhelimille.

Mitäs häikkää siinä on? Mulla ainakin toimii

Vastaa
Jonahan
Jonahan

6

Areenan iOS versio on sekä käyttöliittymältään että kuvanlaadultaan ala-arvoinen. En tiedä onko muilla alustoilla homma sen paremmalla tolalla, mutta ei todellakaan houkuttele käyttämään.

Tieto tappaa kodissa ja puutarhassa. :(

Vastaa
Lauzi
Lauzi

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Areenan iOS versio on sekä käyttöliittymältään että kuvanlaadultaan ala-arvoinen. En tiedä onko muilla alustoilla homma sen paremmalla tolalla, mutta ei todellakaan houkuttele käyttämään.

Tieto tappaa kodissa ja puutarhassa. :(

Eipä tuo Androidillakaan mikään mukaansatempaava kokemus ole ja kuvanlaatu tosiaan vaikuttaa olevan jossain 360p-240p tietämissä. Windows Phonella oikeastaan voi olla asiat jopa paremmin, jos koko setti on toteutettu tuolla metro-tyylillä (kuvanlaatua se ei kylläkään pelasta).

Vastaa
delic
delic

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Areenan iOS versio on sekä käyttöliittymältään että kuvanlaadultaan ala-arvoinen. En tiedä onko muilla alustoilla homma sen paremmalla tolalla, mutta ei todellakaan houkuttele käyttämään.

Tieto tappaa kodissa ja puutarhassa. :(

Ei se kuvanlaatu ole ala-arvoinen, kuvanlaatu mukautuu sen mukaan minkä nopeuksinen yhteys. Tämä ei vaan näytä aina toimivan jos käytetään mobiiliyhteyttä. Oletuksena kuvan pitäisi olla täysin sulava ja vasemman yläreunan yle logo suht terävä. Koitin äsken puhelimen mobiiliyhteydellä ja välissä kuva oli huonolla frameratella varustettu pikselikuva. Sammutin sovelluksen moniajovalikosta ja käynnistin saman sarjan ja johan näyttää paremmalta.

Ei näytä olevan toi automaattinen kuvanlaadun valitsin ihan 100% varma, tosin eipä se sitä ole katsomossakaan. Nopeasti testatessa sanoisin, että katsomon kuva huonoin ja Areenassa ja Ruudussa aika sama.

Joko et tyydy kuin HD kuvaan tai sitten tarkoitat tuolla ala-arvoisella juuri tuota hitaalla frameratella pyörivää oikeasti pikselöityvää kuvaa mikä omastakin mielestä oli katselukelvoton, mutta kyllä tuota parasta laatua mitä tuosta irti saa pystyy kyllä hyvinkin katsomaan samoin kuin muitakin nettitelkkuja.

Kuvanlaatu voi myös parantua kun odotat hetken ja annat videon pyöriä.

Tarkoittikohan toope juuri tätä asiaa, itse katson aina wlanin yli iPadilla niin kuvanlaatu on hyvä.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti delic:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Areenan iOS versio on sekä käyttöliittymältään että kuvanlaadultaan ala-arvoinen. En tiedä onko muilla alustoilla homma sen paremmalla tolalla, mutta ei todellakaan houkuttele käyttämään.

Tieto tappaa kodissa ja puutarhassa. :(

Ei se kuvanlaatu ole ala-arvoinen, kuvanlaatu mukautuu sen mukaan minkä nopeuksinen yhteys. Tämä ei vaan näytä aina toimivan jos käytetään mobiiliyhteyttä. Oletuksena kuvan pitäisi olla täysin sulava ja vasemman yläreunan yle logo suht terävä. Koitin äsken puhelimen mobiiliyhteydellä ja välissä kuva oli huonolla frameratella varustettu pikselikuva. Sammutin sovelluksen moniajovalikosta ja käynnistin saman sarjan ja johan näyttää paremmalta.

Ei näytä olevan toi automaattinen kuvanlaadun valitsin ihan 100% varma, tosin eipä se sitä ole katsomossakaan. Nopeasti testatessa sanoisin, että katsomon kuva huonoin ja Areenassa ja Ruudussa aika sama.

Joko et tyydy kuin HD kuvaan tai sitten tarkoitat tuolla ala-arvoisella juuri tuota hitaalla frameratella pyörivää oikeasti pikselöityvää kuvaa mikä omastakin mielestä oli katselukelvoton, mutta kyllä tuota parasta laatua mitä tuosta irti saa pystyy kyllä hyvinkin katsomaan samoin kuin muitakin nettitelkkuja.

Kuvanlaatu voi myös parantua kun odotat hetken ja annat videon pyöriä.

Tarkoittikohan toope juuri tätä asiaa, itse katson aina wlanin yli iPadilla niin kuvanlaatu on hyvä.

Jos kuvanlaatu on "hyvä" iPadilla niin sitten asiaan on tullut korjaus ihan lähiaikoina, ensimmäisen noin vuoden aikana iPad-version julkistamisesta ei mitään kehitystä tapahtunut.

Se, että muut toimijat eivät saa kuvanlaatua kuntoon ei tee areenan kuvasta sen parempaa. BooxTV ja tvkaista ovat onnistuneet asiassa paremmin, vaikka joutuvat käyttämään ilmavälitteistä lähdemateriaalia. Niissäkin on parantamisen varaa, mutta ero areenaan oli viimeksi areenaa testatessani huima.

Ja kyllä minulle ei-HD tasoinenkin kelpaa kunhan laatu ei ole muuten kammottava. Ei resoluutio ole kuin osa laatua. Käytän ipadiani aina (nopeassa) wlanissa, mitään syytä huonon laadun valitsemiselle ei ole, joko parempaa ei tarjota tai Tieto on hölmöillyt hls-playlistit rikki.

Mutta toivottavasti se kuvanlaatu on parantunut, kuten väität (en ole juuri nyt maassa, jossa areena toimisi), seuraavaksi voisivat korjata käyttöliittymän, etenkin iPad, mutta myös iPhone versiosta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja