Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

MediaTek esittelee langattoman latauksen tulevaisuutta, lataa jopa seinien läpi ja useaa laitetta

1
Matti Vähäkainu

MediaTek esittelee langattoman latauksen tulevaisuutta, lataa jopa seinien läpi ja useaa laitetta
Piirivalmistaja MediaTek on esitellyt CES 2014 -messuilla uutta langattoman latauksen ratkaisua, jonka on määrä helpottaa lataamista. Ratkaisu on maailman ensimmäinen, joka mahdollistaa tavanomaiset induktiolataukset sekä resonanssilatauksen (kuvassa oikealla).

MediaTekin ratkaisun mielenkiintoisempi puoli on ehdottomasti uudentyyppinen resonanssilataus, jossa on monta hyvää puolta induktiolataukseen nähden. Se ei vaadi kosketusetäisyyttä, vaan toimii huonekalujen ja parhaimmillaan jopa seinien läpi. Lisäksi sen ei tarvi olla suunnattu laitteeseen, sillä voi ladata erilaisia laitteita yhtäaikaa eikä se ole rajattu yhteen standardiin, kuten vaikkapa Qi nykyisellään. Ratkaisusta vielä paremman tekee se, että esimerkiksi Lumia 920:n voi ladata edelleen samalla järjestelmällä.

IHS:n analyytikko kertoo MediaTekin tiedotteessa uskovansa langattoman latauksen markkinan kasvavan merkittävästi. Arvion mukaan vuoden 2013 20 miljoonasta laitteesta markkinat kasvavat vuoteen 2018 mennessä 700 miljoonaan laitteeseen.Myös Wireless Power Consortium (WPC) on kertonut Las Vegasissa, että se tulee esittelemään uuden sukupolven Qi-ratkaisua, joka yhdistää resonanssilataamisen, mutta tukee myös perinteisiä Qi-laitteita.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
Lyijyhaarniska (vahvistamaton)

1

Minkähänlaisetsuojavarusteettuommoisen katauksen käyttäjällä pitää olla.. Ainakaan seinien läpi toimiva induktioon perustuva langaton lataus ei taatusti ole terveellinen, koska sillon tarvitaan jo aika suuria magneettikenttiä. Samayrn mikroaaltoihin perustuva lataus on epäterveellinen, jos halutaan siirtää energiaa niin paljon, että lataus sujuu järkevässä ajassa. Moisessa mikroaaltopommitujksessa ei ole terveellistä oleskella, samoin kuin ei rikkinäisen mikroaaltouuninkaan lähistöllä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.